costi Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Widzę, że temat powędrował do innego działu. Nie wiem czy tutaj mogę kierować pytania o konfiguracje kodeków itp.? Tak, jak najbardziej. Po prostu sens jego istnienia w dziale o 775 sie skończył, a nie ma innego, ogólnego działu, który by pasował. AC3Filter to już jest chyba obecnie zbędny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 toms83, zainstaluj jeszcze ew. ReClock i puść po Kernel Streaming / Wasapi.Polecam też odtwarzacz potplayer i do tego madVR na wyjściu Jakas przewaga takiego zestawu nad najzwyklejszym fddshow + MPC HC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 panowie szukam karty 5.1 do zestawu HTPC mojej tesciowej karat ma byc na PCI/USB ... jeztli na PCI to lowprofile , znajde cos ? aha zeby nie bylo nie szukam audiofilskiej karty tylko czegos zeby podlaczyc geniusy 5.1 po analogu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 W pierwszym lepszym sklepie.... Na pci to sprawdz ile masz miejsca bo moze wystarczyc mniejsza karta + odkręcenie sledzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Na pci to sprawdz ile masz miejsca bo moze wystarczyc mniejsza karta + odkręcenie sledzia. A w takim wypadku - co sie bedziesz ograniczal - kup Audigy SE lub Live! 24 bit. Na allegro chodza takie naprawde tanio. W dziale Audio znajdziesz sporo informacji co mozna zrobic z taka karta (w sensie przeksztalcenia jej w X-Fi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Mam problem ( a jakżeby inaczej! ) z ffdshow i mpc. Otóż nie mogę ich użyć. Jak tylko odznaczę wbudowane filtry w mpc-ch, czyli AC3, DTS oraz ffmpgeg to wskakuje to miejsce badziewie od m$ Microsoft DTV-DVD Video ( i Audio ) Decoder. Co śmieszniejsze, nie mogę dodać ffdshow w external filters, bo ich nie mam na liście. Jak robię "przeglądaj" i wskazuję pliki z ffdshow ( próbowałem wszystkie dodawać ) nic się nie dodaje. Jak zablokuje to ścierwo od m$, to mi mpc nie działa bo mu brakuje kodeków. Za nic na świecie nie chce, nie widzi ffdshow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Preferred DirectShow Filters Tool for Windows 7 sproboj tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Dla 64bit dekoderów mam tylko do wyboru Microsofta. Przy 32bit mam ffdshow do wyboru, ale po zaznaczeniu nie ma zmian. W ostatnim okienku jest możliwość wyłączenia różnych dekoderów, w tym tych DTV. Niestety po ich wyłączeniu, mpc zgłasza błąd że nie ma czym wyświetlać ( analogicznie jak zablokowanie dtv w external filters w mpc ). Po prostu czarna magia. Nienawidzę, jak na siłę ci zajebi@#$@ programiści chcą uszczęśliwiać swoimi tworami. To może inaczej obejść problem. Jak dodać ffdshow do mpc w external filters? Nie mam go na liście tutaj, a przeglądanie i zaznaczanie pliku ffdshow.ax nie przynosi żadnego rezultatu: Jakbym dodał ffdshow i mpc by go widziało, to by nie było problemu. Zablokowałoby się dtv i ffdshow by wskakiwał na jego miejsce. ----------Edit---------- Okazało się, że ffdshow był w wersji 32bit i dlatego nie współpracował z 64bit mpc-hc. Po ściągnięciu 64bit ffdshow działa z luzikiem. :D Ha, nawet działa ffdshow dxva bez problemów. Normalnie cuda. ;) Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 jaką obudowę mATX byście polecili do HTPC na pełne sloty ? ( mogą być poziomo ) mam cały komputer - w tym zasilacz BQ, pełną nagrywarkę 5,25" i dysk ssd 1,8" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) OBUDOWA mATX MEDION MEDIACENTER DESKTOP Z PILOTEM (1551135263) - Aukcje internetowe Allegro http://forum.purepc.pl/findpost-t270197-p3603674.html Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) znam tą pozycje - widziałem ją już z pół roku temu na allegro. Ale ten design - nie przejdzie. nie ma nic innego w rozsądnej cenie ~tak do 300zł ? myśle nad taką http://sklep.kg.net.pl/produkt/40880/obudowa-mode-com-canopus-mm-alum-silver Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez pirez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 kupiłem digitainer'a , zobaczymy jak się będzie prezentować w salonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) znam tą pozycje - widziałem ją już z pół roku temu na allegro. Ale ten design - nie przejdzie. nie ma nic innego w rozsądnej cenie ~tak do 300zł ? myśle nad taką Obudowa Mode Com Canopus MM Alum Silver | KGNET Piekary Śląskie - Internetowy sklep komputerowy Silverstone LaScala - aluminiowy front, reszta stalowa: HTPC Silverstone LC-17S + Chieftec 450 Watt (1556616661) - Aukcje internetowe Allegro http://www.silverstonetek.com/products/p_photo.php?pno=lc17&area=usa Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Panowie, jaka malutka klawa bezprzewodowa do obsługi kompa? Chciałem puścić kablem, ale po dzisiejszym montowaniu kompa stwierdziłem że dobrze by było dać bezprzewodowce. Mychę jakąś mam, tylko klawka ( a może zestaw )? Im mniejsza, tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Klawiatura Microsoft Arc bezprzewodowa Chorzów (1545629076) - Aukcje internetowe Allegro Aczkolwiek chyba ciut za droga będzie :P Ew może taki zestaw? > BEZPRZEWODOWA klawiatura EMPREX 9039ARF +trackball (1537179729) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 używam tego arc - na początku trzeba się przestawić że prawy alt jest trochę za bardzo w prawo - ale poza tym rewelacja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Podobno to Sony Wireless Keypad (PS3) - zdjęcia, foto, galeria produktu działa równiez z PC. Sprawdzał ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Mini. :D Taka by styknęła, ale nie wiadomo co to za twór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ja uzywam czegos takiego: * A4Tech GK-520D BEZPRZEWODOWY MINI ZESTAW 520D * (1540674827) - Aukcje internetowe Allegro tanie, wygodne, bateria dobrze trzyma, aczkolwiek nie pisze elaboratów na htpc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Panowie, jaka malutka klawa bezprzewodowa do obsługi kompa? Chciałem puścić kablem, ale po dzisiejszym montowaniu kompa stwierdziłem że dobrze by było dać bezprzewodowce. Mychę jakąś mam, tylko klawka ( a może zestaw )? Im mniejsza, tym lepiej. Rii Mini. Poza tym do HTPC to pilot ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ja bym wziął coś takiego: Lenovo N5901, może ciut droższa ale funkcjonalność dużo większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Rii Mini. o dziwo mam RII mini - do okazjonalnej pracy jest ok, gładzik też działa dobrze ale dłuższa praca może być męcząca Nie miałem Lenovo N5901, ale z recenzji które oglądałem wygląda bardzo plastikowo, dodatkowo trackball do mnie nie przemawia. @tom83 jeżeli chcesz to poszukaj jakiegoś zwykłego zestawu do pracy + pilot MCE i XBMC (lub inny program) do oglądania filmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Mini. :D Taka by styknęła, ale nie wiadomo co to za twór. Zajefajna :) Tylko BT jest dość upierdliwy, szkoda że nie jest zwykła RF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 No właśnie, BT też nie za bardzo lubię. :D Byłaby idealna z radiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Silverstone LaScala - aluminiowy front, reszta stalowa: HTPC Silverstone LC-17S + Chieftec 450 Watt (1556616661) - Aukcje internetowe Allegro SilverStone Technology Co., Ltd - Designing Inspiration Ta na auckji to nie jest LC17, jak dla mnie jest strasznie brzydka z przodu, ale to kwestia gustu. Wnętrze tych obudów moge polecić, jest dość sporo miejsca i można bez problemu wszystko pasywnie chłodzić a zasilacz wyciągnie troche ciepłego powietrza na zewnątrz. Mocniejszego sprzętu już bym tam nie dawał. Obieg powietrza ogólnie beznadziejny, z przodu tylko jakieś malutkie kratki na dole, a z tyłu dwa miejsca na wentyle 60 mm. Te dołączone do obudowy są tragiczne (buczą), dlatego nawet ich nie używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jakie chłodzenie do obudowy Silverstone La Scala SST-LC19? Na stronie producenta pisze że max to 3,7 cm. Przecież nawet BOXy mają więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Może ten: Gelid Slim Silence I-Plus - bardzo mały cooler | PurePC.pl lub http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1417&ID=1966 ale ten już ma 36mm. Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Szukam obudowy, która spełnia następujące warunki: -pod płytki itx -mieszczą się standardowe k. graficzne -pod zasilacz atx -miejsce na dvd nie jest konieczne, nawet lepiej jak nie będzie -jak najmniejszy rozmiar Bardziej coś na kształt kwadratu niż "magnetowidu". ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Lian Li PC-Q08B... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 witam, polecono mi kupić Mediona - niestety dfi jr p45-t2rs nie mieści się do tej obudowy, zawadza kondensator o koszyk napędu. poleccie mi jakąś inną obudowę mATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...