Skocz do zawartości
Bombay

Instalacja Systemu Na Beznapędowcu (laptop)

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie jak w temacie - laptop nie posiada cdrom'u, stacji dyskietek...

Nie mam również przejściówki, która umożliwiłaby podłączenie dysku 2,5" do kompa.

Ma ktoś pomysł jak na takim sprzęcie zainstalować XP-ka?

Mam jeszcze jednego starego lapka z fdd, ale bez cd, do którego mógłbym podłączyć dysk i wgrać cos przez fdd.

Myślałem, zeby dokupić naped cd na USB, ale lapek nie posiada mozliwosci botowania z USB :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak w temacie - laptop nie posiada cdrom'u, stacji dyskietek...

Nie mam również przejściówki, która umożliwiłaby podłączenie dysku 2,5" do kompa.

Ma ktoś pomysł jak na takim sprzęcie zainstalować XP-ka?

Mam jeszcze jednego starego lapka z fdd, ale bez cd, do którego mógłbym podłączyć dysk i wgrać cos przez fdd.

Myślałem, zeby dokupić naped cd na USB, ale lapek nie posiada mozliwosci botowania z USB :/

jak masz w miare nowy lapek to z pendrive'a, jak znasz kogos z kieszenia na usb to jeszcze lepiej :) inaczej masz przerypane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma takiej opcji - mam tylko hdd, fdd, cd i lan :/

A co jakbym wgrał jakoś dos'a - przez fdd na wspomnianym wczesniej lapie, skopiował pliki znajdujace sie na plycie Win XP, czy mozna jakos uruchomic instalke XP-ka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma takiej opcji - mam tylko hdd, fdd, cd i lan :/

A co jakbym wgrał jakoś dos'a - przez fdd na wspomnianym wczesniej lapie, skopiował pliki znajdujace sie na plycie Win XP, czy mozna jakos uruchomic instalke XP-ka?

Da radę jak będziesz miał pliki już na dysku odpalasz:

C:\pliki_instalacyjne_xp\i386\winnt.exe

Ale kopiowanie plików instalacyjnych XP przez dyskietki jest bardzo czasochłonne, aj bym sugerował kupno CD PCMCIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi