Bombay Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Dokładnie jak w temacie - laptop nie posiada cdrom'u, stacji dyskietek... Nie mam również przejściówki, która umożliwiłaby podłączenie dysku 2,5" do kompa. Ma ktoś pomysł jak na takim sprzęcie zainstalować XP-ka? Mam jeszcze jednego starego lapka z fdd, ale bez cd, do którego mógłbym podłączyć dysk i wgrać cos przez fdd. Myślałem, zeby dokupić naped cd na USB, ale lapek nie posiada mozliwosci botowania z USB :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Dokładnie jak w temacie - laptop nie posiada cdrom'u, stacji dyskietek... Nie mam również przejściówki, która umożliwiłaby podłączenie dysku 2,5" do kompa. Ma ktoś pomysł jak na takim sprzęcie zainstalować XP-ka? Mam jeszcze jednego starego lapka z fdd, ale bez cd, do którego mógłbym podłączyć dysk i wgrać cos przez fdd. Myślałem, zeby dokupić naped cd na USB, ale lapek nie posiada mozliwosci botowania z USB :/ jak masz w miare nowy lapek to z pendrive'a, jak znasz kogos z kieszenia na usb to jeszcze lepiej :) inaczej masz przerypane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Lapek jest stary - Acer 351 TE, jak mozna z pena zainstalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Zobacz czy w Bios jest "Boot from removable" jak jest to zainstalujesz z pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Niestety nie ma takiej opcji - mam tylko hdd, fdd, cd i lan :/ A co jakbym wgrał jakoś dos'a - przez fdd na wspomnianym wczesniej lapie, skopiował pliki znajdujace sie na plycie Win XP, czy mozna jakos uruchomic instalke XP-ka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Niestety nie ma takiej opcji - mam tylko hdd, fdd, cd i lan :/ A co jakbym wgrał jakoś dos'a - przez fdd na wspomnianym wczesniej lapie, skopiował pliki znajdujace sie na plycie Win XP, czy mozna jakos uruchomic instalke XP-ka? Da radę jak będziesz miał pliki już na dysku odpalasz: C:\pliki_instalacyjne_xp\i386\winnt.exe Ale kopiowanie plików instalacyjnych XP przez dyskietki jest bardzo czasochłonne, aj bym sugerował kupno CD PCMCIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) To moze LANem?? Instalacja sieciowa Edytowane 11 Lipca 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 BTW dzisiaj odpalałem Slaxa z pena na jakiejś MSI 754 i pen był wykryty po prosty jako HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...