Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się was zapytać czy Logitechy Z-2300 nię będą "dudnić" w małym pokoju ok 8m2. Czytałem opinie, że ktoś kupił te głosniki do małego pokoju i grały całkiem ładnie. Zależy mi głównie na niskim basie który produkuje subwoofer Z-2300. Jeżeli ktoś ma te głośniki w małym pokoiku to proszę o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak beda graly: Łup łup łup

;)

Beda. Masz maly pokoj, a te glosniki słynna z ..dzwieku o niskim tonie. Ale jak pobawisz sie equalizerem i nie bedziesz sluchal glosno, to raczej nie bedziesz narzekal na dudnienie. ;)

W sumie, zastanow sie jakiego typu muzyki sluchasz i dopiero dobierz odpowiednie kolumny...

Edytowane przez Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o gatunki muzyki którą słucham to głownie hip-hop i trance więc myśle, że te głośniki powinny się sprawdzić. Natomiast jeśli chodzi o jakość basu w małym pokoju to w dużej mierze decyduje też to jak mamy ten pokój wytłumiony. Kupie i zobacze jak będzie najwyżej sprzedam je i kupie coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze?

Poszukaj opinii na temat Alteclansing MX5021

Myslę iż satelity w AL zmiażdżą te w Logitechu.

Osobiscie mam Z-2300 i powiem tyle. Nie warte tych pieniędzy.

Słuchałem MX5021 i powiem że logitech to przy nich tandeta.

Gdybym wcześniej usłyszał MX5021 to w życiu nie kupiłbym Legitechów!!!

Żałuje że w ogóle kupiłem z-2300.

Poczytajcie opinie na temat MX5021 na kom**tronik (nie chce reklamy) niestety alteki to rzadkość w naszym kraju i trzeba na nie poczekać trochę.

(mając juz z-2300) Zadałem pytanie konsultantowi kiedy bedą miec to zaproponował mi gość z-2300 jako alternatywę to dodałem mu że tandetną alternatywę. Z tego co widziałem ostatnio to jeszcze mieli. Do wyboru czarne i białe ala ipod.

Sub ma tylko 6,5" glosnik ale glosnik gra z klasą i powerem a nie łomocze wszystkiego co popadnie. nie jest mocniejszy od logitecha ale nie tylko moc się liczy. Satelity są zdecydowanie lepsze od logitechów i nie zastosowano tam jednego szerokopasmowego ale dwa średnio tonowe i gwizdek. tak wiec satelitka jest w miarę duża ale za to efektywnie uprofilowana no i alteki są droższe od logitecha. mają dwa piloty (jeden przewodowy i drugi bezprzewodowy)

Jesli chcesz usłyszeć opinię kogoś kto ma z-2300 to wlasnie usłyszales

Teraz osobiscie wracam do dobrych 2.0 zestawów, czyli przywoite kolumienki (monitorki). Posłuchałem kolegów z tego forum i w sobotę będą ML SOLO 6c.

PS. nie mogłem się powstrzymać. Widać szał prania brainów bassem z-2300 dalej działa :):):)

Edit:

Serwal4: myślę iż 2.0 do małego pokoju jest lepsze niż 2.1.

Zawsze się moze skusic na np solo1 i ustawic je jako monitory bliskiego pola bo taką rolę powinny pełnić.

co do trance to z-2300 dla mnie pomyłka. Do HH to moze sie nada ale to Trance??

Zapodaj cos z Chilla i posluchaj jak bass mleeeeemcze sie niemiłosiernie, albo uplifting

PSY-Trance ze spręzystym drum'em wysiada dokumentnie.

Wiem wiem. Gusta i gusciki.

Edytowane przez szyrolam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie czy zamiast Logitechów Z-2300 nie lepiej kupic Altec Lansing MX5021? Powiem wam szczerze że im więcej recenzji czytam tym jestem "głupszy". O ile mam możliwość przesłuchania Logitecha Z-2300 to o tyle Altec jest już raczej nie możliwy do wysłuchania na żywo. Ceny obu zestawów są podobne. Z jednej strony przemawia do mnie ten głęboki bas logitechów z drugiej strony jednak średnie i wysokie tony alteców. Czytałem rózne opinie w niektórych każdy pisze, że altec jest lepszy od logitecha w innych że jednak logitech wygrywa. W altecu martwi mnie jedno o czym w opiniach pisało wielu użytkowników tych głosników, że mają duże szumy i to niezależnie czy słuchamy cicho czy głośno. W logitechu tego problemu ne ma natomiast dużo ludzi narzeka na "dziure" w pasmie pomiędzy satelitkami, a subwoferem, podkreślając to, iż bas zagłusza wszystko.

Gdybyście mogli się odnieść do tych dwóch zestawów. Na początku tego posta podkreślałem, że zależy mi na ładnym, ciepłym, mięciutkim basie ale i też odpowiedniej jakości średnie i wysokie tony by się przydały. Jaki bas generuje Altec w porównaniu do Logitecha? Czy jest też taki miękki i ciepły?

Edytowane przez sebeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi