kronox55 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) chciałem dzisiaj sobie zmienić stery do karty, wchodzę w panel > bla bla i klikam usuń na nvidia drivers, a tu wyskakuje, że wystąpił błąd z aplikacją nvuninst.exe i zostanie ona zamknięta bla bla bla. czytałem od dh driver cleaner, ale też przeczytałem, że najpierw odinstalować z poziomu panelu sterowania i dopiero potraktować tym programikiem . tak btw. to on chyba płatny jest, przynajmniej na stronce producenta. moja karta to gf9600 gt, obecne sterowniki 174.16 Edytowane 10 Lipca 2008 przez kronox55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 to uzyj "driver sweeper" najlepiej w trybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 mam już programik i mam pytanie (dla pewności). mam usunąć nvidia - display czy nvidia - chipset ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 ... Display. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) po odinstalowaniu tym programem, nie udaje mi się zainstalować innych (177.26) sterowników. rozpakowywuję, uruchamiam setup.exe, niby się instaluje, ale po resecie jest tak samo. zna ktoś przyczynę i rozwiązanie? jak coś źle zrobiłem to nie bijcie :-D hmm teraz to dopiero mi się utrafiło, chciałem sobie trochę odpuścić i poczekać aż znajdę rozwiązanie i zainstalowałem stery z płytki, podczas instalacji jak się monitor testuje, to się zawiesił komp (zapętlony dźwięk) w momencie gdy był czarny ekran :( musiałem reset zrobić i przy logowaniu już też był czarny ekran ... na szczęście przywracanie systemu pomogło Edytowane 11 Lipca 2008 przez kronox55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 ale po resecie jest tak samo Tzn co jest tak samo? Sterowniki sie nie instalują czy jakiś błąd wyskakuje? Proponuje użyć tym razem Driver Cleanera i wyczyścić system dokładnie ze starych sterowników a następnie zainstalować te nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 sterowniki się nie instalują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 niemożliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) możliwe ........... koledzy to pisza jakby nie wiedzeili OCB.. aż wstyd... grunt to być pomocnym a nie sobie dobijać posty.... problemo polega na tym ze po instalacji drivera nadal masz po resecie standardowe VGA tak??? które stery do tego 9600GT instalujesz??? na 99.9 procent to przyczyna zle dopasowanego do karty INFA.. czyli nvdisp.inf... polecam pobrac od kolegi SIDEBAND z www.side.pl.pl 177.26 jako ze są najszybsze a w nowszych obsługa PhysX tobie na razie nie zadziała wiec to nonsens... pozdro Edytowane 12 Lipca 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) hm też tak myślałem ps a co do sidebandowych to mi sie nie podobają tweaky polepszające obrau Edytowane 12 Lipca 2008 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 obecnie mam 174.16 i próbowałem zainstalować 177.26 . w takim razie jakie byście mi polecili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 no bo kolego pisalem o infach.... stery 177.26 owszem zadziałają u ciebie po podmianie pliku INF... dlatego tez pobierz z podanej powyzej stronki kolegi SIDE`a bo one są juz dopasowane do kazdej karty.. dla twojej 9600GT najnowsze drivery to 175.19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...