mothman Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Witam. Chciałbym prosić o pomoc w wyborze karty muzycznej do kwoty podanej w temacie :wink: Mam kilka typów: ASUS Xonar DX/XD Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Słyszałem opinię, że gra porównywalnie z integrą z nowszych płyt :| Brzmi groźnie, nie wiem na ile to prawda. Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Jeśli chodzi o karty Creative proszę nie sugerować się ceną, znajdę sobie taniej. Moje wymagania co do karty. Do niedawna używałem Creative Audigy I (niestety gryzie się z ramami 2x 2GB) i jakość dla mnie była wystarczająca. Chciałbym, żeby nowa karta grała co najmniej tak dobrze. Chciałbym także żeby mogła pracować pod XP i pod Vistą a także żeby nie było problemów z pamięciami 2x 2GB. No i karta służyć będzie do słuchania muzyki, nie do jej tworzenia :wink: Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Do samego sluchania to nawet zwykla SB Live wystarczy, jakosciowo jest bardzo dobra. X-Fi jest przereklamowane, Xonar swietny, ale drogi. Zastanow sie czy chcesz wydawac tyle pieniedzy na sprzet, ktory sluzy Ci tylko do sluchania muzyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 No i najwazniejsze NA CZYM SLUCHASZ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 sam kupuje ASUS Xonar DX - po pierwsze ze wzgledu na cene, po drugie za DD LIVE, po trzecie EAX5 (softwareowy ale jest i dziala) - wiecej nie potrzebuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Do samego sluchania to nawet zwykla SB Live wystarczy, jakosciowo jest bardzo dobra. X-Fi jest przereklamowane, Xonar swietny, ale drogi. Zastanow sie czy chcesz wydawac tyle pieniedzy na sprzet, ktory sluzy Ci tylko do sluchania muzyki.Teraz używam integry i dźwięk ma wg mnie zauważalnie gorszy niż Audigy I, którą miałem. Nie zależy mi na czymś super, ale akurat mogę wydać tyle, ile napisałem i chciałbym coś co najmniej tak dobrego jak wspomniana Audigy :wink: Tej Audigy używałbym nadal, ale gryzła się z pamięciami 2x 2GB (jeśli ktoś jest ciekaw mogę opisać, co się działo), dlatego się jej pozbyłem. No i najwazniejsze NA CZYM SLUCHASZ;]Sennheiser eH-250 i Creative I-Trigue L3800 (w tej kolejności) :razz: Edytowane 11 Lipca 2008 przez maroon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Doradzi ktoś? <_< Myślę o tej X-Fi Xtreme Gamer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Ale ja nie mówiłem o integrze, tylko o Sound Blaster Live (~ 30-50 zł). Jeśli kupisz Xonara, to na pewno będziesz zadowolony, niezależnie czym słuchasz. Jeśli chodzi o te głośniki, to nie zauważysz różnicy między tym Audigy i Xonarem, nawet na tych słuchawkach możesz nie zauważyć. Ja miałem kiedyś SB Live a do tego drogie słuchawki. Starczała w zupełności - czysty, soczysty dżwięk, dobre pasmo przenoszenia karty, zero szumów, itd... Do słuchawek nie potrzebujesz tego mnóstwa bajerów jakie mają nowe karty. Oczywiście różnica między integrówką a tą SB Live i tak jest kolosalna. W sumie jeśli możesz wydać te 250zł, to kup Xonara ewentualnie X-Fi Xtreme Music albo Gamer. Nieważne jaką z nich wybierzesz - będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-mil78 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam. Ja mam problem z kartą ASUSA :( Bardzo cicho gra i nie wiem czego to może być wina - czy ktoś miał podobny problem? A może karta jest walnięta? A może jest jakiś trik co pozwoli się cieszyć tą kartą? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian20 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 I ja się dorzucę do tematu :) Przymierzam się do zakupu karty dźwiękowej do grania itd w sumie to do wszystkiego. Kwota jest 720zł. I mam do was pytanie co polecacie. Czy nie warto i pozostać przy z zintegrowanej karcie z płyty głównej ASUS P5Q DELUXE? Myślę X-PLOSION 7.1cinema Juli@ X-Fi Prelude 7.1 (tylko nie wiem jak będzie z dostępem tych wyżej wymienionych kart) albo Asus Xonar D2X SB Elite Pro X-Fi Titanium Fatality Pro Chyba że jest coś lepszego w tych cenach. A to będzie podpięte pod bardzo dobre głośniki Kody + wzmacniacz Yamachy i słuchawki creative fatality. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Jeśli karta ma być do wszystkiego to Asus Xonar DX za 220zł. Nie warto przepłacać za wersję D2X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian20 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Czyli na niej będzie najlepszy dźwięk w grach z serii NFS oraz Call of Duty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Czyli na niej będzie najlepszy dźwięk w grach z serii NFS oraz Call of Duty? Napisałem że jest najlepsza do wszystkiego (czyli do niczego) a nie że jest najlepsza do NFS i COD. Na to pytanie odpowiedzą Ci tylko tacy użytkownicy, którzy posiadali różne karty muzyczne oraz NFS i COD. Edytowane 24 Lipca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...