f1p2 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Chcę kupić w miarę dobrą platformę do grania [nie jakąś ekstremalną] i potrzebuję paru porad. Dotychczasowe elementy, które wybrałem: Procesor - E8400. [+ Thermalright Ultima 90i i jakiś wentylator, myślę o Scythe] Grafika - 2x Powercolor HD4870. RAM - OCZ Platinum PC1000 CL5. 2x2GB Myślałem o zasilaczu Enermax 625w pro82+ - czy to dobry wybór, biorąc pod uwagę to, że biorę 2 mocne radeony? Jeszcze brakuje płyty głównej.. co polecacie do tego zestawu ? OC wchodzi w grę. [no i oczywiście crossfire] - mogę tu wydać jakieś 500zł. Edytowane 11 Lipca 2008 przez f1p2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Do chłodzenia proca weź pentagram karakorum bo jest dobry i tani Zasilacz da sobie spokojnie radę , wystarczyłby corsair TX650 ( kosztuje tylko 240zł) Odnośnie płyty to albo Asus P5E albo DFI LanParty DK X38 ewentualnie Asus P5Q Pro (ale tu nie ma pełnego CF ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Zasilacz albo ten enermax który podałeś bo jest świetny ale dużo taniej a równie dobrze choć bez paru bajerów, jak odpinane kable to Corsair TX 650W. Mobo proponuje Asus P5E lub w.w DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1p2 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Czyli jak rozumiem p5e ma pełne CF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Pełne CF... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Tak bo ma chipset Intel X38 który oficjalnie wspiera 2xPCI-E x16 :) tak gwoli ścisłości ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1p2 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 To zostaję przy enermaxie i do tego p5e [zachęcił mnie bardziej niż DFI] No, dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...