Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Jak wyżej. Komputer taki jak w podpisie. Proc- Apogee GTX lub Apogee GT Mostek północny - Swiftech MCW30 Mostek południowy - ? Mosfery - Radiatorki na grafe:P Wężyki coś sie znajdzie Chłodnica + wentyle - BWA 2x120 lub 3x120 Rezik - sie zobaczy szukam Pompka - Laing DDC 12V 1T Prosze o propozycje bo jestem zielony dopiero zaczynam zabawe w WC. Na grafike nie chce dawać żadnego bloku bo wystarczy mi zwykłe chłodzenie. Gorzej z płytą czyli z mosferami. Pozdro Edytowane 13 Lipca 2008 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 A ile chcesz wydać na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) A ile chcesz wydać na to? Hmm 400-500 PLn Te bloki na procesor bede miał za 140 GTX lub 100 GT Pln Swiftech MCW30 na nb za 60 PLn blok MNP Channel V3 PRO za 50 pln - może być na sb? pompka Coolriver rev.2 - 55 Pln - chyba uciągnie :) I dalej to prosze o pomoc, Edytowane 11 Lipca 2008 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jak chcesz robić LC za 500zł i pakujesz do tego CR2 to jesteś dziwny. Wodowanie SB to bajer, będzie tylko ci grzało układ. Lepiej zwodować CPU, GPU ew. NB i zamiast CRapa 2 wybrać Lainga :) Apogee GT za 100zł to dobry zakup, MCW30 chyba też (nie znam jego cen) a SB sobie odpuść :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jak chcesz robić LC za 500zł i pakujesz do tego CR2 to jesteś dziwny. Wodowanie SB to bajer, będzie tylko ci grzało układ. Lepiej zwodować CPU, GPU ew. NB i zamiast CRapa 2 wybrać Lainga :) Apogee GT za 100zł to dobry zakup, MCW30 chyba też (nie znam jego cen) a SB sobie odpuść :P Tak tylko napisałem tą pompke:P bo miałem nadzieje że uciągnie hihi. No dobra no to Sb nie bedzie wodowane co zrobić jak bede musiał zdjąć całe chłodzenie z płyty to jest całośc mosfery+Nb+Sb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Ty bierz szybko tego MCW30 bo za tą cenę to ktoś Ci go zgarnie :D EDIT: na SB zakładasz jakiś radiator, jak masz wiecej $ to bierz TR i po robocie... Edytowane 11 Lipca 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Ty bierz szybko tego MCW30 bo za tą cenę to ktoś Ci go zgarnie :D EDIT: na SB zakładasz jakiś radiator, jak masz wiecej $ to bierz TR i po robocie... No no nikomu go nie pozwole zabrać:P A możesz mi powiedzieć taką rzecz bo mam sobie radiatorek stary nie mam zdjecia ale jest bardzo cienki i czy dałby rade na sb bo ono sie tak mocna nie grzeje moge zrobić fotke jak coś albo znajde na google. Edit dokładnie takie coś http://allegro.pl/item393689910_revoltec_c...lodz_plyty.html tylko wentylator jest w starym kompie a mam te 2 radiatorki:P Może być? Edytowane 11 Lipca 2008 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 A nie lepiej coś takiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) A nie lepiej coś takiego ;) Może i tak ale po co mam to kupować jak mam te 2 radiatory co w linku w domu nieużywane?:) moge 2 połączyć i przykleić i luzz powinno wystarczyć? To może zajmiemy sie wc bo pozostaje coś na mosfert, chłodnica, rez, pompka, wężyki i złączki. Pozdro Edytowane 11 Lipca 2008 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Prosze o pomoc w wyborze bo nikt sie nie odzywa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Proc- Apogee GT 100zł Wężyki - złączki sm8/10 + Polix 8/10 lub podobne 50zł Chłodnica + wentyle - BWA 2x120 + Acutake lub tym podobne 150zł Rezik - trójnik + Air trap Pompka - Laing DDC 219zł Ceny za nowe części za używki wyjdzie taniej ;] Edytowane 11 Lipca 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Proc- Apogee GT 100zł Wężyki - złączki sm8/10 + Polix 8/10 lub podobne 50zł Chłodnica + wentyle - BWA 2x120 + Acutake lub tym podobne 150zł Rezik - trójnik + Air trap Pompka - Laing DDC 219zł Ceny za nowe części za używki wyjdzie taniej ;] A opłaca sie brać Apogee GTX za 140 zł tzn wydajnościowo jest lepszy? czy tylko o pare C? Chłodnice bede miał za 100 zł z 2 wentylami revoltec 120 mm blue led. Hmm tylko ta pompka droga troszke. A co mam zrobić z mosferem jak zdejme chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 IMO się nie opłaca i GT jest ładniejszy :D A na MOSFETy radiatorki takie jak na vRAM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 A masz może jakieś foto jak to wygłąda? te mosfy zakryte tymi radiatorkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Chociażby coś takiego: http://www.maximumoc.com/img/hardware/asus...t_heatsinks.jpg http://forums.legitreviews.com/images/rand...tel_d975xbx.jpg Pompa droga ale raz kupisz i przy rozbudowie już nie musisz jej zmieniać ona wszystko pociągnie :P Edytowane 11 Lipca 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Chociażby coś takiego: http://www.maximumoc.com/img/hardware/asus...t_heatsinks.jpg http://forums.legitreviews.com/images/rand...tel_d975xbx.jpg Pompa droga ale raz kupisz i przy rozbudowie już nie musisz jej zmieniać ona wszystko pociągnie :P Hmm no to zakupie radiatorki Pentagram wystarczy? A nie bedą sie za bardzo grzać? No a pompka to narazie szukam w okazyjnej cenie. Może coś znajde. Pozdro. MOże być taki rezik: Rezerwuar Black Water AluTank 135 Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Rezik to już kwestia gustu co ci się bardziej podoba to kup. Nie ma to większego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Ok narazie pozostaje pompka jak nie znajde taniej to najwyżej kupie nówke. Dzieki za pomoc jak coś napisze:) Edytowane 11 Lipca 2008 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Gdzieś oglądałem na forum ale niestety nie posiadam linków :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Pompke bede mial Laing DCC 12V 1T nówke za 170 zł może za 160 zł sie zobaczy. mam nadzieje że dobra cena? Teraz czekam na Maniakalnego z jego dostawą:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Dobra cena :) Ja wyrwałem za 160zł już z wliczoną przesyłką więc nie jest źle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Dobra cena :) Ja wyrwałem za 160zł już z wliczoną przesyłką więc nie jest źle :P ja albo 170 albo 160 + przesyłka gratis więc też nie jest źle:P Edytowane 12 Lipca 2008 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 A właśnie a co wlać do WC może być Borygo (gdzie kupie?) + demineralka, a w jakich proporcjach? 50/50 czy 60/40? a jakie wróćce zastosować i węże? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Króćce jakie ci bardziej pasują tak samo węże. Albo SM8/10 lub NK12 i jakieś grubaśne węże ale to kwestia gustu. Borygo kupisz na każdej stacji. Wymieszaj z demineralką w proporcjach 50/50 i będzie git :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...