Fisher Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Witam Wymieniam sobie w kompie grafike. Aktualnie mam GF 8800GTX i kupiem 2x HD4850 W domu mam 2 zasilacze. Topower TOP 627P6 520W zakupiony w grudniu 2006 i nowy Corsair CMPSU-650TX 650W Który z zasilaczy będzie lepszy do kompa z podpisu i z wymienioną grafika :) prosze o szybka odpowiedz pozdro Edytowane 11 Lipca 2008 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Jedne i drugi poradzi sobie z tym sprzętem bez najmniejszego problemu, nawet, jakbys to jakoś tam niewiadomo jak podkręcał. Topek za to sprawność na pewno ma niższą. Jak Topek działa, to bym oddał Corsaira za gotówke spowrotem do sklepu, albo na allegro z nim. Ale to tylko moje zdanie. :wink: P.s. Najlepiej najpierw pytać, później kupować. Edytowane 11 Lipca 2008 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) hehe za corsaira nie dałem nic. bo lezy sobie i czeka na wsadzenie go do kompa kumpla. Mogę poprostu wziaść go bez wydawania zadych pieniedzy lub korzystać z topowera. Dlatego pytam co lepiej wzucić do swojego PC :) Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ??:) Edytowane 11 Lipca 2008 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Bierz co cichsze i ma mocniejszą linię +12V. Pod uwagę wez też okablowanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Topek za to sprawność na pewno ma niższą. Nie wiem ale wydaje mi sie ze akurat zasilacz osiaga wieksza sprawnosc jesli pracuje pod maksymalnym obciazeniem dla ktorego zostal zaprojektowany a blizej do tego Topkowi. (przynajmniej tak jest dla trafokow) sorry za OT A rozwazajac twoj zestaw wzialbym chyba corsaira. Jedyne co by mnie moglo zniechecic do niego to halas. Nie wiem ktory jest cichszy. Edytowane 12 Lipca 2008 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 dzięki za odp. Zaufałem mojemu Topkowi i go zostawiłem. chociaz corsair mial mocniejsza linię 12V. oba zasilacze mialy podobny poziom glosnosci przy czym moj topek ma odpinane kable :) chcociaz powiem ze przewazyla cena jaka dalem za topowera: 389zł w poruwnaniu do 230zl za corsaira to chociaz minelo juz poltora roku duza roznica. Jak będe potrzebował mocniejszego zasilacza to poprostu kupię coś klasy mojego topka :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 i bardzo dobrze zrobiłeś że topka zostawiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...