rafa Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 No ale one się nie sypią tylko "stutteringują" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr- Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Jakkolwiek to nazywacie, czy temu SP to grozi? :D Na stronie producenta nie ma żadnej informacji o tym jaki kontroler jest w tym dysku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Panowie takie pytanie. Co i czy oplacaloby sie przywiesc ze Stanow jesli chodzi o SSD? Starszyzna bedzie za jakies 2 miechy na pare dni w NYC i pomyslalem, ze bylaby to dobra okazja zeby zakupic stuff. Chcialbym kupic 4 sztuki po 32GB, 2 dla siebie i 2 na handel. Na razie na newegg-u znalazlem SuperTalent http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820609392. Wydajnosciowo widze, ze na poziomie Vertex-ow czy Vertex-ow Turbo, a zdecydowanie najtanszy z tej trojki. Czy cos w najblizszym okresie ciekawego ma sie pojawic? I czy ten SuperTalent jest dobra opcja? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Odpowiedzi sa już w tym temacie Panowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ciezko podjac decyzje skoro kazdy ma praktycznie co innego i bedzie chwalil swoje: jeden OCZ, jeden Patriot, jeden Samsung, jeden kij go wie co. Ale to nie do konca jest odpowiedz na moje pytanie co sie oplaca, a co nie. Poza tym na chwile obecna mam swoj typ. Kwestia to potwierdzenie lub ewentualnie propozycja czegos bardziej "oplacalnego". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ja moge sciagnac dyski z usa doslownie na dniach, ale przemyslalem sprawe i imho mija sie to troche z celem ;] skapy zazwyczaj 2x traci, a przy braku miedzynarodowej gwarancji mozna sie niezle przejechac. Moim zdaniem lepiej doplacic i miec sprzet tutaj. Najbardzie chyba kusi nowy intel gen 2 (w cenie vertexa 60 mamy 80 intela), a to juz wystarczajaca pojemnosc na najwazniejsze rzeczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr- Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Odpowiedzi sa już w tym temacie Panowie... Przeszukałem temat i nie ma nic o ssd od silicon power :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3631 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 hej panowie :) ktoś z Was słyszał wcześniej o takiej firmie jak Maxflash? albo o ich dyskach Rapstore? stosunek cena/wydajność jest niesamowity. za 64gb dysk z 64mb kaszy trzeba zapłacić 119 euro. dysk ma trzy lata gwarancji. ale mimo wszystko jakoś tak dziwnie to wygląda. jakość jak z bazaru czy co? tam też można znaleźć fajne rzeczy :D link na papierze wygląda to znakomicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 http://nt.interia.pl/komputery/wiadomosci/...kow-ssd,1363344 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Ciezko podjac decyzje skoro kazdy ma praktycznie co innego i bedzie chwalil swoje: jeden OCZ, jeden Patriot, jeden Samsung, jeden kij go wie co. Ale to nie do konca jest odpowiedz na moje pytanie co sie oplaca, a co nie. Poza tym na chwile obecna mam swoj typ. Kwestia to potwierdzenie lub ewentualnie propozycja czegos bardziej "oplacalnego".Jakbyś jednak przeczytał to wiedziałbyś że tak na prawdę producentów jest tylko dwóch a dyski różnią się tylko naklejkami... EDIT Przepraszam trzech dodając Intela... Maxflash :) czy już nikt nie weźmie się do roboty i zrobi coś własnej konstrukcji?.. Edytowane 4 Września 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) takie o to coś opinie? wynik zaraz po zainstalowaniu W7 Edytowane 4 Września 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Wynik lux. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Chcę taki: :wink: http://www.ocztechnology.com/products/soli...pci_express_ssd i nic mi więcej nie potrzeba. No może gdyby jeszcze była wersja low-profile :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) :blink: :rolleyes: o rzesz...poszli po bandzie..256MB cache...ciekawe czy da się już z tego botować? To ja poproszę 250GB :lol: A tak serio chętnie zobaczę testy jakie to jest szybkie z małymi pliczkami. Jak na tym polu będzie równie wielki postęp to to będzie demon prędkości. Oby nie demon ceny... EDIT ATTO pierwszej wersji Z-Drive - jesli nowa wersja jest jeszcze lepsza to wymiękam! Edytowane 4 Września 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 trzeba coś optymalizować aby poprawiła się wydajność na ssd? mam 4 super talenty w raid0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 W wątku o Vertexie masz co warto zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) u mnie cos chyba nie tak? tak wyglada to na macierzy 4x64gb raid0 128kb w atto wynik w poprzednim poscie i tam chyba jest ok? Edytowane 5 Września 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) W ATTO tez nie za dobrze bo małe pliki wyjątkowo słabo wypadły. Próbowałes najnowszych sterownikow Intela 8.9? Próbowałeś włączać WBC i cache'owanie systemowe dla macierzy? BTW wiesz co to edycja obrazków?.. ;) Edytowane 5 Września 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 W ATTO tez nie za dobrze bo małe pliki wyjątkowo słabo wypadły. Próbowałes najnowszych sterownikow Intela 8.9? Próbowałeś włączać WBC i cache'owanie systemowe dla macierzy? BTW wiesz co to edycja obrazków?.. ;) nic nie probowałem....wiem na szybko wrzucałem :rolleyes: odezwij sie do mnie na gg albo pw , bo neiwiem gdzie to powłaczac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 nic nie probowałem....wiem na szybko wrzucałem :rolleyes: odezwij sie do mnie na gg albo pw , bo neiwiem gdzie to powłaczac Jak ją włączyć? Jest to stosunkowo prosta operacją należy uruchomić Intelowski program od zarządzania macierzą pod systemem Windows o nazwie Intel Matrix Storage Console. Następnie w polu View wybrać opcję Advenced Mode, aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat naszej macierzy. Kolejny krot to w polu Volumes wybieramy naszą macierz klikając prawym klawiszem myszki pojawi nam się menu z którego wybieramy Enabled Volume Write-Back Cache, i oto tym sposobem mamy już włączone Buforowanie Zapisu. Całą operacje obrazuje nam ten zrzut ekranu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Nie wiem co marudzicie. Wyniki sa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 teraz jest dobrze http://img199.imageshack.us/img199/2530/34666105.jpg danke :wink: a Rafa co tam jeszcze pisałes ,żeby powłączać/powyłączać indeksowanie coś słyszałem ,że ma być disable? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 teraz jest dobrze http://img199.imageshack.us/img199/2530/34666105.jpg danke :wink: a Rafa co tam jeszcze pisałes ,żeby powłączać/powyłączać indeksowanie coś słyszałem ,że ma być disable? Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Windows Search (wyłączony) Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Wstępne ładowanie do pamięci (wyłączony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Windows Search (wyłączony) Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Wstępne ładowanie do pamięci (wyłączony) dzieki Mardok, porobie testy, dziwne ale mam zapis w Atto wiekszy niż odczyt teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 :blink: :rolleyes: o rzesz...poszli po bandzie..256MB cache...ciekawe czy da się już z tego botować? Według informacji na stronie OCZ - tak: For use as primary boot drive or data storage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabaluga Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Vertex 30 poniżej 500zł w Polskim sklepie. http://www.morele.net/dysk-twardy-ocz-oczs...1vtx30g-214993/ A-data z cache S592 za 446.26 zł http://www.qblack.pl/a-data-solid-state-di...2--o_23966.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 dzieki Mardok, porobie testy, dziwne ale mam zapis w Atto wiekszy niż odczyt teraz.Czasem tak jest, pewnie cache'owanie trochę zakłóca pomiar ale na pewno podnosi wydajność. A mógłbyś zrobić jeszcze test PC Mark 05, oczywiście sam HDD z pokazaniem szczegółowych prędkości? Mielibyśmy świetne porównanie do innych gdzie przeważnie są dwa dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 cos u mnie pc mark 05 nie dziala na W7 ? moze byc Vantage? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Może być. A tak btw. taka ciekawostka http://www.overclockers.co.uk/showproduct....&subcat=910 :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...