Dwd89 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 ponieważ w styczniu zmieniam platformę na sandybridge i będę brał płytę z SATA III zamówiłem C300 :) http://www.comp4you.eu/PriceList/PriceList.Promos.aspx 455 zł . + 19 zl przesylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stato Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 mmmmm... C300 + natywna obsługa Sata 6.0 Gb/s :D Koniecznie zrób nam tu benchmark w AS SSD! Ja zamawiałem w 1komp jakis czas temu i mogę spokojnie ich polecić jakby co. Chociaż teraz widzę, że u nich mała dostępność (wykupiłem Wam :>). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 w eMarket C300 za 442zł : http://www.emarket.pl/oferta/crucial-real-ssd-c300-64gb-2-5-sata-6gb-s-(-355-75mb-s-read-write-)-ctfddac064mag-1g1/p-c3262021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 a czytałeś komentarze ? patrzyłem na tego w E-Market i nie zaryzykuję! Założę się że jak prześlesz im pieniądze przelewem, to je przez 3 miesiące będziesz odzyskiwał a dysku nigdy nie zobaczysz. mimo że zawsze brałem na przelew, teraz gdyu robię zakupy poza allegro czyli sklepy komputerowe to tylko i wyłącznie wszystko za pobraniem. Ostatnie moje zakupy przelewem skończyły się na komisariacie policji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Kingston SVN425-S2BD/64GB 20.11.2010 22.12.2010 Coz za spadek w zapisie :P EDYTA: z Fancy Cache (default) Fancy Cache (2048MB Level 1 cache) Edytowane 22 Grudnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stato Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja nigdy nie płacę przelewem, chyba że za jakieś ciach!ły. Po 1 ten przelew ileś tam idzie, a wysyłają dopiero po zaksięgowaniu. Po 2 co to za oszczędność parę złotych, jak ryzykujesz 100x tyle... Także to głupota ten przelew. Pobranie rulez :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBishop Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 to bierz z innego sklepu - ja kupowałem w morelach przez neta a zapłaciłem przy odbiorze w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karols2 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Jeszcze ciepłe: Renice Technology | Solid State Drive SSD Od dwóch lat szukam dysku SSD na miniPCI-E do netbooka - jedyna rzecz która mnie wkurza to ten stockowy dysk, mimo że netbook z leciwym procesorkiem 900Mhz. Ten Renice pojawił się 3 miesiące temu - SANDFORCE na miniPCI-E, po prostu wspaniale tylko szkoda, że nie wiadomo kiedy będzie można go dostać w Polsce... Dostępny od dawna Runcore i Transcend to ścierwo, w dodatku drogie. Może ta świeża konkurencja coś zmieni na tym rynku. Edytowane 22 Grudnia 2010 przez karols2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 O KURDE! Dziś już dostawa ! :D wczoraj to zamówiłem w Warszawie a dziś już jest u mnie na śląsku ! :D DPD mają tempo! :)) panowie proszę o opis jak to ustawić żeby zyskać jak największą wydajność :) oraz jakie benchmarki sobie zyczycie :) Crucial C300 64GB Sata 6Gb/s mam niestety płytkę P5Q-Deluxe która obsługuje tylko SATA-II więc na SATE III musicie poczekać. Kontroler ICH-10R Crucial product of : SINGAPURE Firmawe REV: 0002 (suche dane przepisane z naklejki na dysku) Nie mam niestety aparatu zeby uwiecznić tą piękną chwilę ^^, otwory na śruby (śrub nie ma żadnych w zestawie) są z dołu i z boków . w pudełu dysk leżał w gąbce i w woreczku antystatycznym .na dysku nie ma żadnych rys - skaz . paczka byłą dość dobrze zapakowana. dysk waży tyle, ile waży lizak :D zanim go jednak podłącze wolałbym dowiedzieć się jak najwięcej czy są jakieś specjalne wymagania np w ustaweniu w biosie. AHCI jeśli włączę to chyba mi mój XP nie wstanie. Czy C300 ma sprzętową obsługę TRIM (garbage collector) czy zastosowaną tak jak w Vertexach programową. osobiście wolę Win MX aniżeli Win7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Też się tak cieszyłem z SSD ale w momencie gdy zobaczyłem jaki jest jego efekt działania ;) Wszystko co możemy Ci doradzić jest w tym temacie, w FAQ na pierwszej stronie. Przejrzyj wszystkie zawarte tam informacje. Gdy coś będzie niejasne - zapytaj w tym topicu - chętnie pomożemy :) Na XPeku będziesz musiał kilka rzeczy pozmieniać, w przypadku Siódemki kilka drobiazgów jest z automatu dopasowywanych pod kątem SSD. Co do TRIM - TRIM to TRIM - komenda czyszcząca komórkę pamięci na polecenie systemu operacyjnego np. Siódemki. A Garbage Collector to automatyczna funkcja dysku, która podczas bezczynności sama czyści komórki, przywracając w ten sposób prawie fabryczną wydajność zapisu danych. PS. GLS też pracuje całkiem nieźle. Przesyłka nadana ze Słubic w piątek trafiła do Wawy w poniedziałek przed lub około południa. A na kuriera DHLa czekałem trzy dni aby nadać przesyłkę. Niby warunki są ciężkie, ale nic z tego - DHL ma ogromną ilość paczek do dostarczenia (głównie prezenty) i dlatego nie wyrabiają się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stato Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 @dwd89 Polecam ci zmianę systemu. W 7 masz już automatycznie dużo rzeczy ustawionych (rozmiar klastra, TRIM itp.). Jak coś kumasz z angielskiego to może znajdziesz coś w tym temacie: tweaki ssd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Dziś już dostawa ! :D wczoraj to zamówiłem w Warszawie a dziś już jest u mnie na śląsku ! :D DPD mają tempo! DPD to z Niemiec do Irlandii w dwa dni dostarcza. Kurier w deche ;) A co do Cruciali to często na stronie producenta są promocje, sprzedają na całą europe i często jest taniej niż w sklepach. Choć na co dzień drożej ale warto obserwować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) To u mnie chyba rekord bo paczka z Krakowa okolo godziny 16 wyjechala a na drugi dzien byla u mnie ~~11 w Warszawie. POCZTA POLSKA :o Edytowane 23 Grudnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 a czytałeś komentarze ? patrzyłem na tego w E-Market i nie zaryzykuję! Założę się że jak prześlesz im pieniądze przelewem, to je przez 3 miesiące będziesz odzyskiwał a dysku nigdy nie zobaczysz. mimo że zawsze brałem na przelew, teraz gdyu robię zakupy poza allegro czyli sklepy komputerowe to tylko i wyłącznie wszystko za pobraniem. Ostatnie moje zakupy przelewem skończyły się na komisariacie policji. W e-market od 2003 zrobilem zakupy za okolo 8000zl, i nie bylo problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) korzystałem już z W7 ale moge Wam szczerze powiedzieć że do Mx'a się naprawde nie da tego porównać. MX'a traktowałem jako system na stare komputery, gdy z ciekawości zainstalowałem go u siebie to otworzyłem oczy jak małe dziecko bo nie wierzyłem w to co widzę. System startuje jak rakieta, do dzisiaj mimo że zainstalowałem 200GB gier ^^, na 2TB dysku leży ponad 600GB danych. Sterowniki co prawda instalować trzeba ręcznie, ale ja się na XP wychowałem :) sprawdzałem fpsy w cod:mw2 w multi i singlu i okazało się że XP jednak pozwala rozpędzić się do 110 FPS'ów natomiast win7 przy tym samym sprzęcie i ustawieniach dochodził ledwo do 80fps, grafika identyczna... nie trzeba chyba jednak mówić jaki to ma wpływ na wyniki w multi ;);) co najważniejsze w MXie nie dostajecie żadnych durnych chmurek bo to tamto sramto, aktalizacje automatyczną wyłącz w Viście/Win7 to wiecznie przy starcie systemu będzie głupi monit że została wyłączona. Kosz jest w mój komputer a nie na pulpicie :) zamiast aero masz raczej klasyczny i bardzo bardzo schludny widok :) Ponadto nadal win7 się chowa że swoim durnym ustawianiem sieci, wszystko próbuje robić z automatu i wychodzi z tego kupa. i jeszcze ten głupi błąd że nie da się właściwości włączyć bo jest otwarte coś ;/ boże ... Win7 przydziela 192.168.133.1 jak pamiętam z automatu. W Xp zrobie ci sieć z zamkniętymi oczyma. Nie otrzymam żadnego głupiego komunikatu. Dostęp z sieci lokalnej do plików jest bez podawania loginu i hasła :) - chyba że ustawię żądanie o podanie danych w celu uzyskania dostępu do katalogów Dla mnie WIN MX8.1F powinno zostać następcą Win7 :) klasyka, wydajność, schludność, prosta konfiguracja i elegancja jakiej inne systemy mogą mu jedynie pozazdrościć. Co więcej to jedyny system w którym wszystko jest właśnie tam gdzie być powinno. Chłopaki się naprawde przy Mx'ie napracowali, ale efekty są niesamowite. (linuxów nigdy nie rozgryzłem do końca, za dużo problemów z sterownikami w nich jest ;) ) I teraz nie wiem co zrobić :P zostać z MX'em ale chyba strace funkcje Trimu wtedy, bądź przebijac się przez konfigi Win7 żeby to jakoś w ogóle chodziło :) PLAN JEST TAKI: Zainstalować Win7 na SSD, a na moim maxtorze z przed 5 lat zostawię MX'a w razie czego ;) Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Dwd89 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stato Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 MMX?. SSD + Win 7 będzie szybszy :P Poza tym poszukaj przeróbek Windows 7 na forum mmx. Możliwe że ci sami goście je robią. Ostatnio jak patrzyłem to było kilka fajnych 7 przerobionych. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Btw. Koniecc OFFtopu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Results Analysis and Conclusion | bit-tech.net Recenzja Cruciala C300 z której wynika iż wersja 64GB jest fenomenalna w odczycie, gorzej natomiast z uniwersalnym użyciem :) wesrja 128 GB kosztuje niecały tysiąc zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Gdzieś chyba na anandzie albo tomshardware czytałem test c300 z którego wynikało że ma nie za dobry garbage collector. Tak, że raczej unikać sytuacji kiedy nie ma TRIM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zakupilem F60+F120. Macie pomysly z czego wynikaja az takie roznice w zapisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) znalazlem płytkę z 2009 roku z WIN7 :) all rtm przestawiłem w Biosie tryb IDE NA AHCI instalacja stanela przy rozpakowaniu pliku na 0% na szczescie sie ruszyła, instaluję Win7 Ultimate x64 z wiadomych powodów. Odpiąłem swojeog maxtora żeby przypadkiem nie wjechał mi z MBR i nie popsuł boot'a napęd nagrywarki dvd mam na SATĘ dysk Samsung F4 2TB SATA II Maxtora 250 GB SATA II i C300 SATA III :) (kompatybilny z sata II co mnie ratuje w tej chwili) p5q Deluxe ma na szczęscie od groma portów SATA :D szkoda że Win7 nie instaluje sterowników do sieciówki bezprzewowodej ... jakie testy Was interesują :) wyłączanie systemu trwa ~3s start systemu całkiem niezły :) faktycznie nieco szybciej niż start Windowsa MX8.1F na zwykłym ale bardzo starym i bardzo wolnym dysku HDD ATK0110 driver for WindowsXP/Vista/Win7 32&64-bit -- co to za sterownik ?? pamiętam że w temacie ktoś wspominał o sterowniku Intel Storage coś, o co kaman z tym jest ? Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Dwd89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Wszystkie testy są w sieci, niczego szczególnego już raczej nie zobaczymy :) Jak chcesz możesz Random Access w HDTune pokazać. Zakupilem F60+F120. Macie pomysly z czego wynikaja az takie roznice w zapisie? [obrazki] FW takie samo? Oba czyste przed testem czy po instalacji wszystkiego - wtedy różniły by się stopniem użycia i po jakimś czasie Trim wyrówna. Porównaj w ATTO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Firmware 2.0, swiezo podlaczone do komputera, zrobilem tylko po partycji co by sie dalo testowac. BTW: Orientuje sie ktos gdzie moge dostac "sanki" 2.5 ssd -> 3.5 hdd? Tylko wlasnie potrzebuje troche dluzsze nic te co dostalem dyskow bo nie moge ich przykrecic w P183. :( Edytowane 23 Grudnia 2010 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) A co myślicie o tych SSD Samsunga 256GB, które co jakiś czas pojawiają się na Allegro? Cena bardzo atrakcyjna. Teraz mam Intela G2 40GB w lapie + talerzowy dysk 320GB w ultrabayu zamiast DVDRW. Chętnie bym zanabył większy SSD, ale w podobnej cenie można dostać dobry dysk rzędu 120GB, a to niestety trochę za mało jak na moje potrzeby :(. Mój Intel po 9 miesiącach ma "przelatane" 880GB. Czego można się spodziewać po tych Samsungach? Jakieś plusy/minusy? Edytowane 23 Grudnia 2010 przez abes99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) korzystałem już z W7 ale moge Wam szczerze powiedzieć że do Mx'a się naprawde nie da tego porównać. MX'a traktowałem jako system na stare komputery, gdy z ciekawości zainstalowałem go u siebie to otworzyłem oczy jak małe dziecko bo nie wierzyłem w to co widzę. System startuje jak rakieta, do dzisiaj mimo że zainstalowałem 200GB gier ^^, na 2TB dysku leży ponad 600GB danych. Sterowniki co prawda instalować trzeba ręcznie, ale ja się na XP wychowałem :) sprawdzałem fpsy w cod:mw2 w multi i singlu i okazało się że XP jednak pozwala rozpędzić się do 110 FPS'ów natomiast win7 przy tym samym sprzęcie i ustawieniach dochodził ledwo do 80fps, grafika identyczna... nie trzeba chyba jednak mówić jaki to ma wpływ na wyniki w multi ;);) co najważniejsze w MXie nie dostajecie żadnych durnych chmurek bo to tamto sramto, aktalizacje automatyczną wyłącz w Viście/Win7 to wiecznie przy starcie systemu będzie głupi monit że została wyłączona. Kosz jest w mój komputer a nie na pulpicie :) zamiast aero masz raczej klasyczny i bardzo bardzo schludny widok :) Ponadto nadal win7 się chowa że swoim durnym ustawianiem sieci, wszystko próbuje robić z automatu i wychodzi z tego kupa. i jeszcze ten głupi błąd że nie da się właściwości włączyć bo jest otwarte coś ;/ boże ... Win7 przydziela 192.168.133.1 jak pamiętam z automatu. W Xp zrobie ci sieć z zamkniętymi oczyma. Nie otrzymam żadnego głupiego komunikatu. Dostęp z sieci lokalnej do plików jest bez podawania loginu i hasła :) - chyba że ustawię żądanie o podanie danych w celu uzyskania dostępu do katalogów Dla mnie WIN MX8.1F powinno zostać następcą Win7 :) klasyka, wydajność, schludność, prosta konfiguracja i elegancja jakiej inne systemy mogą mu jedynie pozazdrościć. Co więcej to jedyny system w którym wszystko jest właśnie tam gdzie być powinno. Chłopaki się naprawde przy Mx'ie napracowali, ale efekty są niesamowite. (linuxów nigdy nie rozgryzłem do końca, za dużo problemów z sterownikami w nich jest ;) ) I teraz nie wiem co zrobić :P zostać z MX'em ale chyba strace funkcje Trimu wtedy, bądź przebijac się przez konfigi Win7 żeby to jakoś w ogóle chodziło :) PLAN JEST TAKI: Zainstalować Win7 na SSD, a na moim maxtorze z przed 5 lat zostawię MX'a w razie czego ;) Przerobilem juz kilka systemow od Microsoftu, od fabrycznego XP, po jego mody, Server 2003, Server 2008, obecnie Win7 i musze napisac, ze generalnie to opowiadasz bajki. Po pierwsze "chmurki, że to, że tamto" to mozna wylaczyc raz na zawsze i nic nie wyskakuje. Po wylaczeniu aktualizacji to samo, nic nie pokazuje, ze byly wylaczone ale chyba kolega nigdy nie kliknal na Action Center i nie zapoznal sie z tym co tam jest napisane i co mozna wlaczyc a co wylaczyc. O automacie do robienia sieci tez nic nie wiem i chyba mielismy 2 rozne wersje Win7 - na moim Win7 Ultimate i Home Premium nie ma zadnych kwiatkow, ze wszystko robi sie automatycznie. Sam sobie po czystej instalce pokonfigurowalem siec i niestety ale nic z automatu nie bylo. Nie wiem skad takie farmazony przydziela WIn7, bo mi Ip to przydziela router wg swoich ustawien dhcp albo kazdy komp jest skonfigurowany z wlasnym stalym ip. Jedyny automat jaki spotkalem to ten, ktory sam wszystko ustawil w tle, jak podlaczylem 2 laptopy bezposrednio kablem sieciowym, ale rowniez wtedy nie wyskoczylo zadne powiadomienie. Polaczenie lokalne bylo podlaczone i sprawne i siec dzialala, rowniez dziwny adres ip ktory wziales z kosmosu nigdzie nie wystapil. Nie oszukujmy sie, MX to kolejny XP jakich wiele poddany modyfikacja, wywalone wiekszosc niepotrzebnych rzeczy. Tak samo szybko jak nie szybciej dziala Server 2003 w ktorym wystarczy wlaczyc obsluge gier i zaktualizowac directx. Co do reszty to sorry chlopie, ale wlasnie udowodniles, ze z Win7 spedziles co najwyzej 10min i nie potrafiles nawet kliknac w centrum akcji "wylacz powiadomienia" bo to co piszesz to sa bzdury. A co myślicie o tych SSD Samsunga 256GB, które co jakiś czas pojawiają się na Allegro? Cena bardzo atrakcyjna. Teraz mam Intela G2 40GB w lapie + talerzowy dysk 320GB w ultrabayu zamiast DVDRW. Chętnie bym zanabył większy SSD, ale w podobnej cenie można dostać dobry dysk rzędu 120GB, a to niestety trochę za mało jak na moje potrzeby :(. Mój Intel po 9 miesiącach ma "przelatane" 880GB. Czego można się spodziewać po tych Samsungach? Jakieś plusy/minusy? Raczej nic ciekawego bo na rynku sa w zasadzie tylko 2 kontrolery - Intel i Sandforce. Reszta to kupa upraszczajac. Kingstony, Toshiby, ADaty, Samsungi nie sa warte uwagi w porownaniu do wiodacych producentow. Edytowane 24 Grudnia 2010 przez CLAU 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) FW takie samo? Oba czyste przed testem czy po instalacji wszystkiego - wtedy różniły by się stopniem użycia i po jakimś czasie Trim wyrówna. Porównaj w ATTO. W ATTO ida rowno, praktycznie osiagajac wartosci zblizone do tych na papierze. Ale czy CDM nie powinien pokazywac podobnie co ATTO? Kurde odkad mam ssd juz 2 razy mialem jakis dziwny przypadek ze komp lapie freeza i wtedy jedyne co pomaga to restart systemu. :( Jak sie juz wlaczy to mam komunikat ze byl to bluescreen lol. :( Edytowane 24 Grudnia 2010 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) ATK0110 driver for WindowsXP/Vista/Win7 32&64-bit -- co to za sterownik ?? Tu masz link: http://tinyurl.com/2ebvcuj Edytowane 24 Grudnia 2010 przez CLAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 ... Ale czy CDM nie powinien pokazywac podobnie co ATTO?... Nie, nie powinien. Mówiliśmy o tym mase razy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) właśnie skończyłem "100 stuczek do win7" więc odwiedziłem Centrum Akcji. kolego CLAU miałem wcześniej modem neówki bodajże SpeedTouch 330, standardowo robiłem połączenie sieciowe, i pamiętam że adres z 133 był przydzielany podczas udostępiniania połączenia internetowego. :) w załączniku jpeg z RandomAccess z HD Tune na 2 zdjęciu test Random Access na dysku HD204UI (samsung F4EG 2TB) a na 3 zdjęciu benchmark z C300 Edytowane 24 Grudnia 2010 przez Dwd89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 A co myślicie o tych SSD Samsunga 256GB, które co jakiś czas pojawiają się na Allegro? Cena bardzo atrakcyjna. Teraz mam Intela G2 40GB w lapie + talerzowy dysk 320GB w ultrabayu zamiast DVDRW. Chętnie bym zanabył większy SSD, ale w podobnej cenie można dostać dobry dysk rzędu 120GB, a to niestety trochę za mało jak na moje potrzeby :(. Mój Intel po 9 miesiącach ma "przelatane" 880GB. Czego można się spodziewać po tych Samsungach? Jakieś plusy/minusy? Raczej nic ciekawego bo na rynku sa w zasadzie tylko 2 kontrolery - Intel i Sandforce. Reszta to kupa upraszczajac. Kingstony, Toshiby, ADaty, Samsungi nie sa warte uwagi w porownaniu do wiodacych producentow.Aż tak źle z nimi? Nie szukam "topowego ssd", tylko kompromisu między dużą pojemnością a dobrą wydajnością. Dużo gorsze są te Samsungi od Intela G2 40GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) właśnie skończyłem "100 stuczek do win7" więc odwiedziłem Centrum Akcji. kolego CLAU miałem wcześniej modem neówki bodajże SpeedTouch 330, standardowo robiłem połączenie sieciowe, i pamiętam że adres z 133 był przydzielany podczas udostępiniania połączenia internetowego. :) Normalnie mozna udostepnic net bez routera na polaczeniu sieciowym w Win7 bez zadnej zabawy z przydzielanym ip. Aż tak źle z nimi? Nie szukam "topowego ssd", tylko kompromisu między dużą pojemnością a dobrą wydajnością. Dużo gorsze są te Samsungi od Intela G2 40GB? Roznica oczywiscie bedzie na takim Samsungu 256GB w porownaniu do zwyklego HDD, ale wydaje mi sie, ze lepiej poczekac, na Intela G3 i kupic 160GB, albo kupic jakiś mniejszy ssd teraz na system i aplikacje, a na magazyn kupic jakis pojemny hdd. Wydaje mi sie, ze cena za pojemny ssd nie przeklada sie az tak na jego wydajnosc (kontrolery inne niz Intel lub SF) i jest to troche wyrzucanie pieniedzy w bloto. Te inne ssd poprostu graja w gorszej drugiej lidze. @Rafa: wkleilbys screena ze swojego Intela - Error scan w hd tune (nie quick). Chcialbym porownac ze swoim. Edytowane 24 Grudnia 2010 przez CLAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...