rafa Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Gdzie widziałeś? Jakie były ceny? Np TUTAJ Żeby to było jeszcze 2 miesiące temu to brałbym od ręki ale dziś lepiej poczekać co C400 pokaże w realu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Tutaj też podobna cena. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 a ten dysk jeszcze nie miał oficjalnej premiery a już jest w ofercie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 OCZ Z-Drive R3 PCI-Express SSD - pierwszy dysk z Raid i Trim dzięki technologii VCA ---> LINK OCZ pisze własne firmware i sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 a ten dysk jeszcze nie miał oficjalnej premiery a już jest w ofercie? A co ma jedno do drugiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) OCZ Z-Drive R3 PCI-Express SSD - pierwszy dysk z Raid i Trim Szkoda tylko, że przy takich osiągach i możliwościach będzie sporo kosztować :( Może kiedyś będzie wersja entry-level z powiedzmy 50% osiągów i 160-240GB ale z w miarę zjadliwą ceną ;) Low profile, korzysta z PCIE, wspiera Trim, można z niego bootować system operacyjny. Przy okazji mógłbym pozbyć się kabli SATA i zasilących :) Edytowane 30 Stycznia 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 mam nadzieje że w przyszłym roku pokażą się w miarę tanie i pojemne dyski na pci-e, a kontroler sata będzie służył jedynie do podłączania napędów optycznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) co może być przyczyną takiego zapisu ? dysk to intel X25-V firmware 02HD systemu nie reinstalowałem po zmianie z P35 na P67, zainstalowałem tylko sterowniki do chipsetu ze strony intela oraz Intel Rapid Storage Technology 10.1.0.1008 Edytowane 31 Stycznia 2011 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Chyba Ci Trim nie działa. Odpal ręcznie Intel ToolBox'em. Low profile, korzysta z PCIE, wspiera Trim, można z niego bootować system operacyjny. Przy okazji mógłbym pozbyć się kabli SATA i zasilących :) Fajnie żeby jeszcze do tego robili jakieś ładne obudowy co by pasowały do reszty wnętrza :) Za tą kase warto też zadowolić modderów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Chyba Ci Trim nie działa. Odpal ręcznie Intel ToolBox'em.Trim działa, a przynajmniej jest włączony - sprawdzałem komendą z pod cmd. Zrobiłem również "Intel SSD Optimier" (jeżeli to miałeś na myśli) przy użyciu Intel Toolbox'a. Przeleciało bardzo szybko, więc chyba nie miałem 'zabrudzonych' komórek. Instalowałem ponownie INF'a do chipsetu oraz Intel RST, jednak we właściwościach dysku mam coś takiego: wydaje mi się, że powinien być w tym miejscu sterownik Intela. Edytowane 31 Stycznia 2011 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Instalujesz sterowniki do kontrolera SATA a sprawdzasz czy masz stery zainstalowane na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 prawda, trochę się zapędziłem. przy ponownym sprawdzeniu kontroler sata zainstalował się poprawnie i ma najnowsze sterowniki intela 10.1.0.1008. niestety problem dalej jest ten sam, zapis jest niższy niż powinien być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Żaden ze mnie ekspert ale to normalne wyniki dla 40-tki Intela. Lepszy zapis mają dopiero 80tki i w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 jak dla mnie to zapis powinien być 40+ MB/s dla 512K i 4K. może pomogła by świeża instalacja systemu, ale na to chwilowo nie mam czasu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawijas83 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 jak dla mnie to zapis powinien być 40+ MB/s dla 512K i 4K. może pomogła by świeża instalacja systemu, ale na to chwilowo nie mam czasu <_< A może to wina chipsetu? :blink: Błąd konstrukcyjny w chipsetach z serii 6 - Intel mamy problem? | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Jakby ktoś miał chrapkę na Vertexa 2 180GB: iBOOD.com - Internet's Best Online Offer Daily! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 A może to wina chipsetu? :blink: Błąd konstrukcyjny w chipsetach z serii 6 - Intel mamy problem? | PurePC.pl dzięki za informacje. czytałem o tym wcześniej i przepiąłem dyski z sataII na sataIII, ale efekt jest ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Nie wiem czy korzystacie z ibood-a, pojawiła się dzisiaj oferta OCZ Vertex 2 180GB za 979zł: iBOOD.com - Internet's Best Online Offer Daily! Naprawy gwarancyjne dokonywane są w serwisie holenderskim. @Costi, Sorki, nie wiem jak ale nie zauważyłem posta Twojego :) może przez to że w pracy jestem i robię 10 wątków na raz. Fajna okazja, ja jednak się wstrzymam jeszcze chwilkę z ssd. Edytowane 1 Lutego 2011 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Dwa posty wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Zakupiony w pazdzierniku 2010: Daje to jeszcze rade? System szybko dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 czyli dysk praktycznie z 6 miesieczna gwarancja(Ibood pokrywa koszty przesylki), bo koszty wyslania po 6 miesiacach do NL beda juz niemale... - ile moze wyjsc ze 100-200zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Kurier około 70zł netto przez np wysylajtaniej.pl Poczta polska paczka 60 brutto list około 30zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 jak dla mnie to zapis powinien być 40+ MB/s dla 512K i 4K. może pomogła by świeża instalacja systemu, ale na to chwilowo nie mam czasu <_< U mnie na Kingstonie 40 czyli fizycznie takim samym jak Twój Intel mam ok 45MB/s od góry do dołu w zapisie. Ale dramatu u Ciebie nie ma, tez myśle że to przez system którego nie przeinstalowałeś. Instalacja siódemki na SSD to do 15min czasu, w czym problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Rafa, dzięki za odpowiedź. Instalacja systemu to faktycznie chwila, natomiast instalacja sterowników i programów na cacy to w moim przypadku minimum pół dnia zabawy. Zabiorę się za to może w weekend i dam znać czy się sytuacja poprawiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Panowie,jak to jest z tymi Vertexami 2. Na forum ocz wyczytałem, że padają jak muchy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Panowie,jak to jest z tymi Vertexami 2. Na forum ocz wyczytałem, że padają jak muchy. To jakieś pomówienia:) Przez moje rece przeszły SETKI dysków vertex 2 (głównie 60GB, 90GB i 120GB) i nie miałem ŻADNEJ reklamacji na niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) I need some help. ;) OCZ VERTEX 2 60GB - nówka sztuka. Świeżo postawiony system + stery Dysk podpięty do SATA 6GB. Kontroler pracuje w trybie RAID i są do niego podpięte jeszcze 2 dyski w macierzy i DVD-RW Te wyniki raczej nie są normalne??? Edytowane 2 Lutego 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Podaj jaka płyta to osądzimy czy to 6Gb jest coś warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Podaj jaka płyta to osądzimy czy to 6Gb jest coś warte. Jak w sygnaturce P8P67 PRO. Dodam, że po przepięciu na porty SATA II (3GBit/s) mam dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Ta płyta ma dwa zestawy portów 6Gb. Upewnij się że ssd jest podłączone do chipsetu a nie Marvella. Dysk partycjonowany w win7? Edytowane 2 Lutego 2011 przez Piotrek_PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...