chemiczny_ali Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Vertex 90GB albo Intel G2 (C1 to oem bez pudełka, a K5 retail, pudełko plus jakieś ciach!ły) :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Vertex 90GB albo Intel G2 (C1 to oem bez pudełka, a K5 retail, pudełko plus jakieś <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ły) :) pzdr Dzięki za informacje. Czyli generalnie szukać czegoś 34nm? Wiesz może co jest w serii retail? Coś w stylu jak u Kingstona czy tylko szyna 3,5? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Sam na oczy nie widziałem, ale znalazłem takie oto info: Includes installation kit that contains: 3.5" desktop drive bay adapter to 2.5" SSD adapter bracket, SATA data cable, power cable, screws, installation guide, and warranty documentation Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) W wersji K5 jest dysk (a jakby inaczej :)), adapter na 3.5 cala, śrubki, jakieś papiery i naklejka (przynajmniej to miałem przy zakupie G2 40GB). Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Chciałem się podpytać o taki dysk.Cena jest nie za wysoka,a pojemność 64GB.Dysk ma być na system i jakieś tam mało ambitne programy. NOWY DYSK SSD SAMSUNG THIN 64GB 3Gbps WAWA FVAT (1548748992) - Aukcje internetowe Allegro Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 rok gwarnacji... hmm.. lipa troche co ? Jako ze moj pulap cenowy to max 64gb cos na sandforce 1xxx chyba jednak skusze się na intela 320 40gb - styknie na rok - sprzedam i kupie cos wiekszego albo znalazlem corsaira F60 za 390 zl ale przeraza mnie "padalność" wlasnie tych sandforsów 1xxx - wiem ze jest gwarancja itp. ale nie chce mi sie reinstalowac systemu co chwile i tracic danych gdy nagle dysk zaliczy zgona... intel wolniejszy ale za to bardziej niezawodny chyba a niski zapis przy dysku systemowym i tak wystarczy - w koncu system ciach!ie odczytuje a zapisuje duzo mnie i pliki dość małe Roznica tylko 50 zl puki co... czekalem na te intele ale ceny wcale nie sa lepsze :// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Chciałem się podpytać o taki dysk.Cena jest nie za wysoka,a pojemność 64GB.Dysk ma być na system i jakieś tam mało ambitne programy. NOWY DYSK SSD SAMSUNG THIN 64GB 3Gbps WAWA FVAT (1548748992) - Aukcje internetowe Allegro Wbrew pozorom jest to całkiem przyzwoita konstrukcja. 470'tka za taką cenę to rewelacyjna propozycja nawet z roczną gwarą :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Wbrew pozorom jest to całkiem przyzwoita konstrukcja. 470'tka za taką cenę to rewelacyjna propozycja nawet z roczną gwarą :) pzdr czy to są te ? Type of Drive SSD SATA 3.0Gb/s Thin uSATA 64GB MLC (Solid State Drive) Features The SAMSUNG SSD SATA 3.0Gb/s Thin uSATA 64GB MLC has the following features: Thin uSATA Small form factor 53.5 X 77.7 X 3.40 (mm) Considering connector dimension : 53.5 x 78.5 x 4.0(mm) 3.40mm height with no case Micro SATA connector 64GB unformatted capacity SATA 1.0a interface ATA Security Mode Feature Set ATA SMART Feature Set Native Serial ATA II (3.0Gbps) Internal transfer read rate: 90MB/s Internal transfer write rate: 70MB/s Low power consumption (* DIPM enabled value) Active (typical): 96mA Idle* (typical): 37mA Standby* (typical): 35mA Sleep* (typical): 35mA Highly durable Operating shock: 1500G ( @ 0.5ms duration, Half Sine Wave ) Operating temperature: 0°C to 70°C Performance Host Transfer Rate 300MB/sec Maximum Sequential Read Rate 90MB/s Maximum Sequential Write Rate 70MB/s Maximum Random Read Rate 70MB/s Maximum Random Write Rate 20MB/s IOPS (Seq. read for 4KB Transfer Size) 7700 Average Access Time 0.13ms czy 0D1 to wlasnie 470 ? to 200+ zapis / odczyt ? (nawet przy 64gb ???) hmmm TRIM jest chyba nie? Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Roder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) To chyba ten model -> LINK Może się skuszę :D Ile kosztuje na allegro przejściówka do takiego dysku? Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez ju-rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Według podanego firmware, jest to właśnie ten dysk..ma trim i dość przyzwoite parametry. A w razie potrzeby,jak takie ustrojstwo zamontować w budzie?? Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 widzieli może coś takiego HighPoint RocketHybrid HBAs Start Shipping | techPowerUp , ciekawe ustrojstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Tak z ciekawosci: czy jest sens brac pod uwage dyski na sata3 (c400, performance 3) jesli kupowany bedzie dysk ~60GB? O ile nie zadawalbym takiego pytania w przypadku dyskow 256 czy nawet 128 to jednak 64 znacznie odstaja osiagami od bardziej pojemnych modeli. Druga sprawa. Kolega wyzej wspomnial o padajacych sandforcach. Czy zakladajac niezawodnosc lepiej brac cos innego czy nie przejmowac sie i lyknac F60? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 zakladajac ze kupilbym taki dysk 1,8 bez obudowy czy zeby sie nei kurzyl mozna by go wsadzic do foliowej torebki antystatycznej ? Czy sa jakies obudowy 1.8" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jeśli zamierzasz SSD 1,8 cala umieścić np. notebooku, który będzie przenoszony to tak - można, a wręcz trzeba go zabezpieczyć folią antystatyczną. Taki SSD mieści się wraz z przejściówką. W przypadku instalacji w desktopie nie jest to wymagane. Płyta, RAM czy karta grafiki też pokrywają się kurzem i im to jakoś nie szkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (...) Druga sprawa. Kolega wyzej wspomnial o padajacych sandforcach. Czy zakladajac niezawodnosc lepiej brac cos innego czy nie przejmowac sie i lyknac F60? pozdrawiam Bierz c300 i nie marudź :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Tak z ciekawosci: czy jest sens brac pod uwage dyski na sata3 (c400, performance 3) jesli kupowany bedzie dysk ~60GB? O ile nie zadawalbym takiego pytania w przypadku dyskow 256 czy nawet 128 to jednak 64 znacznie odstaja osiagami od bardziej pojemnych modeli. Druga sprawa. Kolega wyzej wspomnial o padajacych sandforcach. Czy zakladajac niezawodnosc lepiej brac cos innego czy nie przejmowac sie i lyknac F60? pozdrawiam Ja również brałbym C300, to chyba najlepszy wybór w segmencie ~60GB. Zarówno pod względem szybkości jak i ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 To chyba ten model -> LINK Może się skuszę :D Ile kosztuje na allegro przejściówka do takiego dysku? NOWY DYSK SSD SAMSUNG THIN 64GB 3Gbps WAWA FVAT (1548748992) - Aukcje internetowe Allegro kupiłem 2 takie. wykrywany przez system jako PM810. Mogę wkleić więcej - tylko podajcie jakim programem mam go przetestować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) pirez - złącze sata czy usata ? chce zapodac do bookleta ale potrzebuje usata (albo bedzie x18-m) zrob tez as ssd :) Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) The OCZ Vertex 3 Review (120GB) finalne FW dla 120GB dysku. OCZ po wpadce z wydajnością i pojemnością Vertex 2 (różne końci NAND) ma wypuścić czytelnie oznaczone różne wersje. Nowe dyski: Vertex 2.25 (80GB, 160GB, 200GB) Vertex 2.34 (60GB, 120GB, 240GB). OCZ Vertex 2 25nm Series OCZSSD2-2VTX200G.25 OCZSSD2-2VTX160G.25 OCZSSD2-2VTX80G.25 OCZ Vertex 2 34nm Series OCZSSD2-2VTX240G.34 OCZSSD2-2VTX120G.34 OCZSSD2-2VTX60G.34 Jednocześnie będą też sprzedawane Vertex 2 jak dotychczas ze starym oznaczeniem ale jakie kości dostaniemy to loteria. Maja być też różnice w cenach miedzy 34 a 25nm. Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 pirez - złącze sata czy usata ? chce zapodac do bookleta ale potrzebuje usata (albo bedzie x18-m) zrob tez as ssd :) zwykłe sata. ja kupowałem do stacjonarki także dla mnie to nawet plus - poza tym ja i tak mam tylko lapki 2,5. No wiadomo do netbooka nie zainstalujesz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masserati Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Szybkie pytanie, nie mam czasu czytać całego topiku, bo lecę do pracy. :D Co najlepsze pod system? OCZ Vertex2 E 60GB (285MB/275MB/s) Corsair SSD Force Series 60GB (275/285MB/s) Crucial Real C300 64GB (355/75MB/s) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Wg mnie nie opłaca się teraz kupować C300 128GB, gdy cena MSRP Vertexa 3 120GB to $249.99. W Polsce cena po premierze wyniesie nieco ponad 1000zł (w Pixmanii teraz stoi za 996 zł), ale powinna spaść do ~850 zł po miesiącu,dwóch. No chyba, że ktoś już potrzebuje dysku, to co innego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ceny w dolarach mają się nijak do rynku europejskiego. Chyba że zamienisz $ na € bez zmiany liczby ;) Moim zdaniem nie ma co liczyć na cudowne ceny bo OCZ na pewno będzie dalej sprzedawało Vertexy 2 i pochodne a 3 będzie jako high end czyli na pewno drożej. Szybkie pytanie, nie mam czasu czytać całego topiku, bo lecę do pracy. :D Co najlepsze pod system? OCZ Vertex2 E 60GB (285MB/275MB/s) Corsair SSD Force Series 60GB (275/285MB/s) Crucial Real C300 64GB (355/75MB/s) Crucial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Wg mnie nie opłaca się teraz kupować C300 128GB, gdy cena MSRP Vertexa 3 120GB to $249.99. W Polsce cena po premierze wyniesie nieco ponad 1000zł (w Pixmanii teraz stoi za 996 zł), ale powinna spaść do ~850 zł po miesiącu,dwóch. No chyba, że ktoś już potrzebuje dysku, to co innego :) A po co placic 1k za Vertexa 3 jak za 740 masz Vertexa 2 o tej samej pojemnosci? Dysk OCZ Vertex2 OCZSSD3-2VTX120G (3,5", 120GB, SATA/300) - Dyski twarde - Sklep internetowy Agito.pl V3 bedzie mial fajniejsze cyferki w benchmarkach , ale raczej nie przeloza sie ona na odczucia z pracy na jednym czy drugim w zyciu codziennym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 zwykłe sata ( sygnał i prąd) jak przy 3,5" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 ok - kupilem tez jednego :) na moja plyte nforce stary 630 i zastosowania wydoli jesli dobrze widze Pirez to ten dysk ma flasze w 0,49 ? a nie 0,34 ? Ktos to moze zweryfikowac ??? SAMSUNG 049 na kosciach jest... hmm Faktycznie za taka cene 64gb samsung 470/pm810 powinien byc ok nawet z roczna gwarancja ... niestety nie wzialem Intela 40gb bo boje sie ze po kolejnym updacie Lineage 2 nie zmiescil bym sie na 40 gb :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Koleś chyba czyta forum,bo cenę podniósł o 50zł;/. Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 może chce zostawić sobie jeden ;) wrzuciłbym więcej testów ale źródełko wyschło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A po co placic 1k za Vertexa 3 jak za 740 masz Vertexa 2 o tej samej pojemnosci? Dysk OCZ Vertex2 OCZSSD3-2VTX120G (3,5", 120GB, SATA/300) - Dyski twarde - Sklep internetowy Agito.pl V3 bedzie mial fajniejsze cyferki w benchmarkach , ale raczej nie przeloza sie ona na odczucia z pracy na jednym czy drugim w zyciu codziennym. Taa, nie odczuję. Proca i pamięci też może wolniejsze kupić, bo nie odczuję :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Koleś chyba czyta forum,bo cenę podniósł o 50zł;/. A niech czyta. Właśnie stracił klienta, byłem już zdecydowany w starej cenie. Ale przy tej cenie wolę dopłacić do i porządnej gwarancji C300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...