Arroyo Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 @rafa Istnieje coś lepszego od 128GB Cruciala C4... ... 256 GB Crucial M4. Dostałem juz nauczkę w postaci Sandforce SF-2200 i nie wrócę do SF pewnie nigdy. Pozatym na Xtremesystems katują Cruciala M4 ciągłym zapisem 24/7 od kilku miesięcy i cały czas ma trzyma paramtery na 100% podczas gdy konkurencja już popadała. Wydajność też nie spadła mimo, że każda z komórek została zapisana ponad 13000 razy (komórki w Crucial M4 powinny umrzeć po 5000 cyklach zapisu a wszystkie mają się dobrze). Mój odnośnik @Corso Nie chcę tu siać ostrej reklamy, ale jeśli chcesz niezawodny i szybki SSD to bierz Crucial M4, jeśli natomiast chcesz pojemny SSD to bierz Crucial M4 w wersji 256 GB. W każdym innym przypadku Crucial M4 będzie najlepszym wyborem :D 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Witam zastanawiam się nad jakimś dyskiem ssd, problem jest taki że najlepiej jakby był z proline, a wybór tam jest przeciętny. Co myślicie o tym: SSDSA2CT040G3K5 • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław OCZSSD2-2VTXE60G • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław OCZSSD2-1VTXPL60G • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław PATRIOT PS64GS25SSDR • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław W ostateczności mogę zmienić sklep, ale gdyby któryś z tych dysków był ok, to bym go kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Witam zastanawiam się nad jakimś dyskiem ssd, problem jest taki że najlepiej jakby był z proline, a wybór tam jest przeciętny. Co myślicie o tym: OCZSSD2-1VTXPL60G • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław W ostateczności mogę zmienić sklep, ale gdyby któryś z tych dysków był ok, to bym go kupił. Mogę polecić Vertex'a Plus pod warunkiem, że nie będzie pracował w tandemie z kontrolerem SATA I. Na SATA II pracuje ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 @Mergol ja jednak najbardziej polecam zmianę sklepu, rzuć okiem na pierwszą stronę tematu i coś wybierz. Sklep znajdzie się sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortiiss Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Właśnie dziś przyszedł mi M4 :D Uploaded with ImageShack.us Co sądzicie, chyba całkiem fajne wyniki jak na SATA2.... mam nadzieję że niedługo jakiś upgrade zrobię:D Edytowane 31 Października 2011 przez Mortiiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszfabio Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Właśnie dziś przyszedł mi M4 :D Co sądzicie, chyba całkiem fajne wyniki jak na SATA2.... mam nadzieję że niedługo jakiś upgrade zrobię:D hmm ja tam nic nie widze;p Ja miałem nadzieje że dzisiaj też będę miał swoje M4 ale rybka pewnie dopiero w środe;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Czy taki gigantyczny zapis 4K w crucialu M4 na SATA2 to norma?!?! EDIT: jeszcze 30min temu jego link dzialal :P http://imageshack.us/photo/my-images/831/53323990.jpg/ Edytowane 31 Października 2011 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortiiss Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Czy taki gigantyczny zapis 4K w crucialu M4 na SATA2 to norma?!?! Pewnie że nie ;D edytowałem w paincie ;D A kolega mariuszfabio gdzie zamawiał, bo mnie w jednym sklepie w konia robili....i do dziś nie mają nic na stanie ;( Zamówiłem w jakimś markecie drożej ale już mam... Uploaded with ImageShack.us Edytowane 1 Listopada 2011 przez Mortiiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszfabio Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 w techplanet na raty najzabawniejsze jest to że po podpisaniu umowy musiałem czekać aż dopiero bank przeleje im pieniążki....no i czekam tak od czwartku wczoraj napisali o 10 że kompletują zamówienie i [gluteus maximus] nie wyrobili się do 18:P ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 A co chciałbyś, żeby bank przelał pieniądze przed podpisaniem umowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszfabio Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 jak ide zawierać raty np do media lub saturna albo euroagd to przy zawarciu umowy sprzęt odbieram na miejscu nie czekam aż bank przeleje im pieniądze...więc to chyba normalne że chciałbym odebrać sprzęt przy podpisaniu umowy jakby nie było ja już jestem zobowiązany do płacenia itd czyli to tak jakbym już zapłacił gotówka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Dokładnie! A jak płacisz kartą to co, masz czekać aż sprzedawca zobaczy kasę na koncie? :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Witam Szukam dobrego dysku SSD o pojemności ok 10GB, który mogę podłączyć przez miniPCI. Możecie polecić coś godnego uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Dobrego? Jak znajdziesz cokolwiek to będzie sukces. Ze starych sprawdzonych to może Intel Intel SSD 40GB mini PCI-Express SSDMAEMC040G2C1 34nm / Dyski SSD mini PCI-Express / Dyski twarde - ITX-Sklep.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyszek21432 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Szukam ssd pod SATA III płyta Z68 Extreme3 lub p8p67. Miałem brać m4, ale znajomy przekonuje mnie do ocz agility 3 mówiąc o gigantycznej różnicy w zapisie pomiędzy tymi dwoma. Zmieniło się coś z tymi ocz czy dalej są tak nielubiane? Wstecz widać, że też ich nie polecacie, ale ostatnio jakiś soft wyszedł. Mógłby ktoś wrzucić osiągi m4 pod SATA III w wersji 64 i 128 ? (jest jakaś różnica pomiędzy SATA II?) Czy może czekać na jakąś nową premiere? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Jasne znajomy się zna :wink: . Poleca Ci asynchroniczne ciach!o które to po instalacji systemu i programów osiągnie prędkość vertexa2 :lol2: Z dzisiaj dostępnych ssd to na sata2 masz Szajsunga 470 lub m4, a pod stata3 masz m4 lub Szajsunga 830 (jeszcze słabo z dostępnością). Jeżeli już chcesz coś opartego na SF to Vertex3 lub Corsair Force GT, chociaż i tak w starciu z m4 0009 jako systemowe SF nie wypada już tak atrakcyjnie :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortiiss Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 w techplanet na raty najzabawniejsze jest to że po podpisaniu umowy musiałem czekać aż dopiero bank przeleje im pieniążki....no i czekam tak od czwartku wczoraj napisali o 10 że kompletują zamówienie i [gluteus maximus] nie wyrobili się do 18:P ehh Ajjjj,też brałem w techplanet, we wtorek....i zrezygnowałem, nie żebym namawiał ale zawsze możesz odstąpić od umowy kredytowej(masz na to 10 dni - odpowiedni załącznik masz z umową). I zrezygnować z zamówienia (mi mówili że nie mogę że niby regulamin - ale masz prawo i doskonale o Tym fakcie wiedzą) ...ja tak zrobiłem a kupowałem dysk jak niby mieli go na stanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Miałem brać m4, ale znajomy przekonuje mnie do ocz agility 3 mówiąc o gigantycznej różnicy w zapisie pomiędzy tymi dwoma.Powiedz znajomemu żeby mocno popukał się w głowę ;) Screeny z osiągami m4 znajdziesz w tym temacie tylko trochę poszukaj. Sa różnice ale zauważalne tylko w benchmarkach - za to nie odczuwalne w codziennym użytkowaniu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Hmm... OCZ Vertex Plus 120 GB czy Intel 320 120 GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draku Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam, Wczoraj po uruchomieniu systemu 7 z uśpienia (dysk G2 80gb) pojawił mi się niesympatyczny czarny ekran i taka informacja: "A disk read error occurred" "Press Ctrl + Alt + Del to restart"" Mieliście kiedykolwiek taki problem? Zamontowałem dysk na drugim kompie i nie dało się nic z niego odczytać a dodatkowo system sam go zeskanował (tak jak pendrive) Po zeskanowaniu da się odczytać wszystkie dane na drugim kompie natomiast po zainstalowani jako dysk systemowy zaczyna ładować system i wylatuje BSOD. Zastanawiam się czy reanimować system na tym dysku czy kupić nowy i nie ryzykować ponownej awarii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Na przykładzie laptopa: 250% 62% 141% 260% Cmx chodziło mi o działanie nie uruchamianie :P W samej grze już nie jest aż taka różnica... i jest to te 10% w większości gier ale to głównie zależy o jakiej grze się mówi [typ] oraz kiedy wydana [nowsze lepiej chodzą na SSD ...] jak już pisałem też myśle o SSD na jakieś lepsze/popularniejsze gry ale to bardziej z klasy budżetowej Ocz v plus 120gb lub OCZ agillity3 albo Vertex2 E 120gb ale to nie w najbliższych dniach/tygodniach @tyszek21432 wrzucę ci z mojego M4 128 jakoś pod wieczór jak dotrę do domu z sata 3 @Draku Sprawdź dysk na drugim kompie odnośnie bad sectorów i jak z odczytami lata Edytowane 2 Listopada 2011 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) @tyszek21432 Tu masz mój test M4 128GB SATA III. Wszystko o SSD -- FAQ 1. Strona! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 197 Edytowane 2 Listopada 2011 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Cmx chodziło mi o działanie nie uruchamianie :P W samej grze już nie jest aż taka różnica... (...) To może jeszcze ssd ma odpowiadać za generowanie grafiki i obliczenia? :lol: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) heh może kiedyś :P wiesz dobrze o co mi chodziło :P Edit: Dobra koniec z tym tematem... szkoda zaśmiecać temat... Edytowane 2 Listopada 2011 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Hmm... OCZ Vertex Plus 120 GB czy Intel 320 120 GB? Intel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) a oto moje wyniki cruciala m4 128gb na SATA2. dodatkową przeszkodą dla dysku jest tryb raid w jakim pracuje kontroler ze względu na moje dwa samsungi :D ale i tak daje radę ;) pocieszam się że po zmianie platformy na nowszą będę się cieszyć podwójnie :P obecnie zmiana jest dla mnie nie opłacalna. przed reinstalacją systemu zajmował on 70gb teraz zajmuje 30gb :P a w sumie mam to samo czego potrzebuję :P trzeba było brać 64gb wersję cruciala hahahaha Edytowane 2 Listopada 2011 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 przed reinstalacją systemu zajmował on 70gb teraz zajmuje 30gb a w sumie mam to samo czego potrzebuję trzeba było brać 64gb wersję cruciala hahahahaDo zobaczenia za pół roku, jak Ci zajmie 80 GB ;) A na wyniki aż miło popatrzeć, szkoda tylko że nie ma szans na spadek cen a jedynie na ich wzrost... Oj przydały by się kolejne takie, przydały by... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Grecja zrobiła UE w konia. Podobno złotówka ma mocno osłabnąć euro, dolar i frank mają ostro podskoczyć. Na dodatek zbliżają się grudniowe święta. Wzrosty cen murowane, coś na wzór skoku cen HDD po powodzi w Tajlandi. Oczywiście chciałbym się mylić :) Edytowane 2 Listopada 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 no to nabyłem magiczne M4 128gb, takiego komfortu pracy się nie spodziewałem :)))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 na morele.net samsungi 470 sa po 329 zł [po wpisaniu kodu] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...