Popiół Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 CLICK Minus - 2 lata gwarancji. Przeanalizowałem sytuację (bo mam ochotę sobie sprawić takie cacko) i stwierdziłem, że lepiej poczekać aż ceny z zachodu pojawią się u nas ;) 100 ojro w przeliczeniu wychodzi ~450zł. Pewnie będzie odrobinę drożej i cenowo wyjdzie podobnie jak z tej wyprzedaży, ale warto poczekać chociażby dla tej 3letniej gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Przeanalizowałem sytuację (bo mam ochotę sobie sprawić takie cacko) i stwierdziłem, że lepiej poczekać aż ceny z zachodu pojawią się u nas ;) 100 ojro w przeliczeniu wychodzi ~450zł. Pewnie będzie odrobinę drożej i cenowo wyjdzie podobnie jak z tej wyprzedaży, ale warto poczekać chociażby dla tej 3letniej gwarancji. dokładnie tak samo dzisiaj stwierdziłem :) liczę że jak ktoś zauważy obniżkę to wrzuci tutaj linka do jakiegoś sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ceny cały czas będą spadać. W sumie możecie sobie długo poczekać na obniżkę w PO-lsce. Drożyzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glasser Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ceny może spadają, ale w Polskiej Republice Bananowej rosną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 to podobnie jak z paliwem :D ropa tanieje a paliwo nie hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Nie zauważyłem by ktoś wrzucał nowe sterowniki Intel'a 11.5.0.1171 beta: http://www.station-d...rivers.com).exe Te poprzednie 11.1.0.1006 WHQL teraz widzę, że zaniżały mi wydajność (w syntetykach) a ja myślałem, że to przez zapchanie dysku danymi. Jednym słowem: Polecam! Edytowane 6 Czerwca 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) thx radier u siebie też zauważyłem poprawę. co do cen to pożyjemy zobaczymy. z doświadczenia wiem że lepiej dać tym naszym rzezimieszkom z hurtowni z miecha i też w końcu zareagują na tendencję zachodnią. gdy kupowałem gtx480 to też pytałem na tym forum jak tam ceny czy ktoś coś widział taniej czy ktoś coś słyszał żeby miałobyć taniej i niby nikt nic wie, kupiłem zapłaciłem 1800zł a za półtora miesiąca kumpel kupił gtx480 za 1350zł także jak ktoś nie czuje presji zakupu to niech czeka :D oczywiście posunięć nvidii nikt pewnie nie potrafi przewidzieć oprócz niej samej ale przykład jest :lol2: :lol2: Edytowane 6 Czerwca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 To może być ciekawe: Corsair Neutron i Neutron GTX - Nowe SSD z kontrolerem LAMD | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 Miał ktoś może styczność z ssd plextora? Czy 256gb za 600zl z 3 letnia gwarancja jest więcej niż zachęcające Plextor M2S 256GB SATA 6Gb/s Solid State Hard Drive (PX-256M2S) [PX-256M2S] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glasser Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Chyba pojawiają się obniżki w Republice Bananowej. Crucial m4 64GB spadł z 336 na 310. Ciekawe czy spadnie jeszcze. Edytowane 8 Czerwca 2012 przez glasser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Miał ktoś może styczność z ssd plextora? Czy 256gb za 600zl z 3 letnia gwarancja jest więcej niż zachęcające Plextor M2S 256GB SATA 6Gb/s Solid State Hard Drive (PX-256M2S) [PX-256M2S] rafa ma tego Plextor'a (co prawda mniejszego), więc powinien wiedzieć to i owo. Wygląda na kolejną konstrukcję na Marvell'u, a cena rewelacja :wink: pzdr Edytowane 9 Czerwca 2012 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Tak to wygląda na najnowszym firmware z widocznym stopniem zapełnienia i ponad 900h pracy. Mam tylko sata II więc nie pokaże pełnych transferów liniowych. A tak Crucial m4 dla porównania Ogólnie dysk wymiata jak każdy na Marvelu ;) nie ma się co zastanawiać w takiej cenie a 256GB wersja będzie jeszcze szybsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Czy problemy z restartowaniami systemu dalej wystapują na dyska ocz agiliti i vertex z serii 3 ? Można teraz wyrwać je tanio, po odliczeniu vatu taki 120gb agility 3 kosztowałby z wysyłką 350zł, aż szkoda nie skorzystać. Więc czy wyszło jakieś oprogramowanie które rozwiązało problem ? Czy ten kontroler jednak jest fabrycznie nie do ogarnięcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zastanów się dlaczego tak tanie można je wyrwać... Dlaczego vertex 2 wciąż trzyma dość wysoką cene a seria 3 a szczególnie Agility tak mocno tanieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nie wiem, ale mogę zaoszczędzić 80zł względem vertexa 2 o tej samej poejmności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 coż jak nie wiesz to nie ma co już tu pisać... 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Bo mógłby mi to ktoś wytłumaczyć. Czemu nowsza seria jest tańsza, na nowszym złączu, szybsza i do tego tańsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ale nie rozumiem czemu uparłeś się na ten ciach!iany Agility? Już w kwietniu o to pytałeś a tymczasem na rynku jest cała masa lepszych, szybszych i podobnych cenowo konstrukcji. Chyba że lubisz urządzenia podwyższonego ryzyka i ściemnianej wydajności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Bo mógłby mi to ktoś wytłumaczyć. Czemu nowsza seria jest tańsza, na nowszym złączu, szybsza i do tego tańsza ? Ale co tu tłumaczyć? W poście powyżej zadałeś pytanie czy Agility to dalej ciach!o i dostałeś odpowiedź, że tak! Dlaczego dyski są tak tanie? Proste, bo nikt ich nie chce. Po co to kupować nawet za grosze skoro kupujesz kota w worku i nie wiesz ile BSOD'ów cię czeka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 krótko: bo jest zawodna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glasser Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Czy gwarancja obejmue zużycie się dysku? Jeśli dajmy na to, dysk padnie przed końcem gwarancji z powodu dużej ilości zapisu, będzie wymieniony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Jeśliby przestał działać podczas gwarancji to oczywiste że musisz dostać nowy. Gwarancja jest na sprawnie działający dysk. Do tego jest to sytuacja ekstremalnie nieprawdopodobna! Już to widzę jak zapisujesz co najmniej 100GB dziennie... Edytowane 11 Czerwca 2012 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dobra, kupiłem nówke sztuke ocz vertex 2 120gb za 400zł. Czy jak chcę zaaktualizowac firmware to dysk musi być pusty i tylko sformatowany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 To kompletnie bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krywol4457 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Cześć, Od tygodnia jestem posiadaczem Cruciala M4 256GB. Dzisiaj pojawił się pewien problem. Dysk jest zamontowany w Laptopie. Jak to zazwyczaj zamknąłem system a raczej wstrzymałem a następnie po pewnym czasie wznowiłem/uruchomiłem. Zalogowałem się do systemu po czym system się zawiesił, nie reagował na polecenia. Nastąpił tak zwany Freez - widziałem pulpit otwarte wcześniej programy ale absolutnie nie mogłem nic zrobić. Odczekałem chwile po czym wykonałem twardy reset. Laptop się uruchomił ale nie wykrył dysku . Wyglądało na to że dysk umarł. Kilkukrotne uruchomienie Laptopa nic nie dało. Pomyślałem może że problem tkwi w stykach i należy wyciągnąć dysk a następnie go włożyć ponownie. Tak też zrobiłem. Wyjąłem dysk uruchomiłem lapka bez dysku a następnie wyłączyłem, włożyłem dysk z powrotem i uruchomiłem. Dalej to samo ale nie dałem za wygraną. Pomaszerowałem do stacjonarnego podpiąłem dysk i uruchomiłem kompa. Działa - dysk wykryło, system się uruchamia. No to wracam do Laptopa montuje, uruchamiam - działa. Czy ktoś może mi powiedzieć co to było? Czy będę miał takie dzikie jazdy częściej czy to tylko raz na milion się trafia? Generalnie trochę się zmartwiłem bo na dysku mam bardzo ważne dane. Lapek MSI GX740 Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Przede wszystkim jaka wersja firmware dysku i czy laptop ma najnowszy bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krywol4457 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) BIOS w lapku najnowszy a Firmware to 000F. Aktualizowałem zanim zainstalowałem dysk. Dzięki za odpowiedź. edit Na naklejce jest firmawe 0309 i z takiej wersji aktualizowałem. Może jednak powinienem wrócić do 0309? Edytowane 11 Czerwca 2012 przez krywol4457 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Nie najnowszy jest ok. Dysk pracuje w AHCI czy IDE? Sterowniki Intel Rapid Storage Technology też najnowsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krywol4457 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Tak, tak. AHCI od początku było włączone a intel rapid store też najnowszy - aktualizowałem w zeszły poniedziałek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mi na freezy w lapie (ale brak problemów z wykrywaniem SSD) w przypadku Samsunga 470/PM810 pomogło to, choć dotyczy Cruciala C300... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...