Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

CLICK

Minus - 2 lata gwarancji.

Przeanalizowałem sytuację (bo mam ochotę sobie sprawić takie cacko) i stwierdziłem, że lepiej poczekać aż ceny z zachodu pojawią się u nas ;) 100 ojro w przeliczeniu wychodzi ~450zł. Pewnie będzie odrobinę drożej i cenowo wyjdzie podobnie jak z tej wyprzedaży, ale warto poczekać chociażby dla tej 3letniej gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeanalizowałem sytuację (bo mam ochotę sobie sprawić takie cacko) i stwierdziłem, że lepiej poczekać aż ceny z zachodu pojawią się u nas ;) 100 ojro w przeliczeniu wychodzi ~450zł. Pewnie będzie odrobinę drożej i cenowo wyjdzie podobnie jak z tej wyprzedaży, ale warto poczekać chociażby dla tej 3letniej gwarancji.

dokładnie tak samo dzisiaj stwierdziłem :) liczę że jak ktoś zauważy obniżkę to wrzuci tutaj linka do jakiegoś sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zauważyłem by ktoś wrzucał nowe sterowniki Intel'a 11.5.0.1171 beta:

http://www.station-d...rivers.com).exe

Te poprzednie 11.1.0.1006 WHQL teraz widzę, że zaniżały mi wydajność (w syntetykach) a ja myślałem, że to przez zapchanie dysku danymi.

Jednym słowem: Polecam!

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx radier u siebie też zauważyłem poprawę.

co do cen to pożyjemy zobaczymy. z doświadczenia wiem że lepiej dać tym naszym rzezimieszkom z hurtowni z miecha i też w końcu zareagują na tendencję zachodnią. gdy kupowałem gtx480 to też pytałem na tym forum jak tam ceny czy ktoś coś widział taniej czy ktoś coś słyszał żeby miałobyć taniej i niby nikt nic wie, kupiłem zapłaciłem 1800zł a za półtora miesiąca kumpel kupił gtx480 za 1350zł także jak ktoś nie czuje presji zakupu to niech czeka :D oczywiście posunięć nvidii nikt pewnie nie potrafi przewidzieć oprócz niej samej ale przykład jest :lol2: :lol2:

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba pojawiają się obniżki w Republice Bananowej. Crucial m4 64GB spadł z 336 na 310. Ciekawe czy spadnie jeszcze.

Edytowane przez glasser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś może styczność z ssd plextora? Czy 256gb za 600zl z 3 letnia gwarancja jest więcej niż zachęcające

Plextor M2S 256GB SATA 6Gb/s Solid State Hard Drive (PX-256M2S) [PX-256M2S]

rafa ma tego Plextor'a (co prawda mniejszego), więc powinien wiedzieć to i owo. Wygląda na kolejną konstrukcję na Marvell'u, a cena rewelacja :wink: pzdr Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to wygląda na najnowszym firmware z widocznym stopniem zapełnienia i ponad 900h pracy. Mam tylko sata II więc nie pokaże pełnych transferów liniowych.

Dołączona grafikaDołączona grafika

A tak Crucial m4 dla porównania

Dołączona grafika

Ogólnie dysk wymiata jak każdy na Marvelu ;) nie ma się co zastanawiać w takiej cenie a 256GB wersja będzie jeszcze szybsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy problemy z restartowaniami systemu dalej wystapują na dyska ocz agiliti i vertex z serii 3 ? Można teraz wyrwać je tanio, po odliczeniu vatu taki 120gb agility 3 kosztowałby z wysyłką 350zł, aż szkoda nie skorzystać. Więc czy wyszło jakieś oprogramowanie które rozwiązało problem ? Czy ten kontroler jednak jest fabrycznie nie do ogarnięcia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie rozumiem czemu uparłeś się na ten ciach!iany Agility? Już w kwietniu o to pytałeś a tymczasem na rynku jest cała masa lepszych, szybszych i podobnych cenowo konstrukcji.

Chyba że lubisz urządzenia podwyższonego ryzyka i ściemnianej wydajności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo mógłby mi to ktoś wytłumaczyć. Czemu nowsza seria jest tańsza, na nowszym złączu, szybsza i do tego tańsza ?

Ale co tu tłumaczyć? W poście powyżej zadałeś pytanie czy Agility to dalej ciach!o i dostałeś odpowiedź, że tak! Dlaczego dyski są tak tanie? Proste, bo nikt ich nie chce. Po co to kupować nawet za grosze skoro kupujesz kota w worku i nie wiesz ile BSOD'ów cię czeka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy gwarancja obejmue zużycie się dysku? Jeśli dajmy na to, dysk padnie przed końcem gwarancji z powodu dużej ilości zapisu, będzie wymieniony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśliby przestał działać podczas gwarancji to oczywiste że musisz dostać nowy. Gwarancja jest na sprawnie działający dysk.

Do tego jest to sytuacja ekstremalnie nieprawdopodobna!

Już to widzę jak zapisujesz co najmniej 100GB dziennie...

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Od tygodnia jestem posiadaczem Cruciala M4 256GB. Dzisiaj pojawił się pewien problem. Dysk jest zamontowany w Laptopie. Jak to zazwyczaj zamknąłem system a raczej wstrzymałem a następnie po pewnym czasie wznowiłem/uruchomiłem. Zalogowałem się do systemu po czym system się zawiesił, nie reagował na polecenia. Nastąpił tak zwany Freez - widziałem pulpit otwarte wcześniej programy ale absolutnie nie mogłem nic zrobić. Odczekałem chwile po czym wykonałem twardy reset. Laptop się uruchomił ale nie wykrył dysku . Wyglądało na to że dysk umarł. Kilkukrotne uruchomienie Laptopa nic nie dało. Pomyślałem może że problem tkwi w stykach i należy wyciągnąć dysk a następnie go włożyć ponownie. Tak też zrobiłem. Wyjąłem dysk uruchomiłem lapka bez dysku a następnie wyłączyłem, włożyłem dysk z powrotem i uruchomiłem. Dalej to samo ale nie dałem za wygraną.

Pomaszerowałem do stacjonarnego podpiąłem dysk i uruchomiłem kompa. Działa - dysk wykryło, system się uruchamia. No to wracam do Laptopa montuje, uruchamiam - działa. Czy ktoś może mi powiedzieć co to było? Czy będę miał takie dzikie jazdy częściej czy to tylko raz na milion się trafia?

Generalnie trochę się zmartwiłem bo na dysku mam bardzo ważne dane.

Lapek MSI GX740

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIOS w lapku najnowszy a Firmware to 000F. Aktualizowałem zanim zainstalowałem dysk.

Dzięki za odpowiedź.

edit

Na naklejce jest firmawe 0309 i z takiej wersji aktualizowałem. Może jednak powinienem wrócić do 0309?

Edytowane przez krywol4457

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi