KaszaWspraju Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Może warto przekroczyć budżet i kupić Samsunga 840 EVO 120GB, coś ok 380zł. Mało opłacalne jest teraz wydawanie 300zł za 60GB. Edytowane 3 Listopada 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Tzn te cruciale które podałem to oczywiście modele 120. Przekroczyć budżet będzie mi bardzo ciężko, bo i tak z bólem serca wydłubałem te 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Jak ta kto czemu nie, dysk w sumie długo na rynku i opinie o nim są pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Tzn te cruciale które podałem to oczywiście modele 120. Przekroczyć budżet będzie mi bardzo ciężko, bo i tak z bólem serca wydłubałem te 300zł. Tego SanDiska co proponuje możesz śmiało kupić http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/?do=findComment&comment=3045725 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Oczywiście pierwsze co zrobiłem to przejrzałem pozycje polecane w faq. Chciałem kupić tego sandiska, ale nigdzie w sklepach go nie ma, a przy zamawianiu online musiałbym liczyć te 260-270zł co jest bez sensu, bo za 50zł więcej mam m4 128 w komputroniku. Postanowiłem kupić m4 64GB tymczasowo i jeżeli będzie mi na nim za ciasno ewentualnie dozbierać do wersji 128GB. Ten m4 64GB nie ma wcale rewelacyjnego zapisu względem wersji 128GB, ale i tak będzie znacznie szybszy od kingstona w podpisie. Mam nadzieję, że nie wtopiłem z tym zakupem. Najwyżej pójdzie dalej w handel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Przepraszam ale się pogubiłem. Kupujesz 64GB m4 które kosztują prawie tyle co 128GB wersje a odrzucasz SanDiska ktory jest szybszy i tańszy? Jeśli nawet tymczasowo to lepiej wygrać dysk lepszy, w tym wypadku ten SanDisk bez wątpienia. Edytowane 4 Listopada 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Kupiłem używkę z jeszcze dwuletnią gwarancją za 180zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 To trzeba było tak od razu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel054 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Szukam SSD do 500zł. Zainteresowałem się intelem bo w tej cenie oferuje 180GB. Mam do wyboru dwa modele - Intel 335 i 330 - jakieś spostrzeżenia/opinie co do tych modeli? Który z nich będzie lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 up żaden za 500zł weż 256gb microna z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel054 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Ten Micron to to samo co Crucial M4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Firma Crucial należy do Microna i Micron jest producentem 100% pamięci NAND w ich dyskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek1987 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Zaproponowali mi dziś wymianę gwarancyjną podobno już nie produkowanego OCZ Vector 128GB na A-DATA 128GB XPG SX900 (ASX900S3-128GM-C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Na OCZ Vertex 450 to rozumiem ale to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Rzućcie okiem czy wszystko w porządku - po krótkiej przygodzie z linuksami i powrocie na windowsy CrystalDiskMark wyrzucał wyniki po 300-350MB/s odczytu i 40-50MB/s zapisu (nie mam pojęcia dlaczego, dla obu dysków podobnie niskie wartości). Zostawiłem system w spokoju na jakiś czas, dodatkowo dla Samsunga wymusiłem optymalizację (w Samsung Magician) i wygląda na to, że teraz jest dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Na moje oko, samsung ma za niskie wyniki a dokładnie zapis. Liniowo powinno dochodzić do 500MB/s... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek1987 Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Teraz zaproponowalimi za vectora CSSD-F120GBGT. Kłócić się o 840pro lub Plextor M5 pro? Edytowane 8 Listopada 2013 przez areczek1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arghim Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Cześć! Mój HDD dogorywa i przymierzam się do zakupu dysku SSD, celuję w 120 GB. Będzie mi on służył jako dysk systemowy, trochę plików i jedną grę, która na dyskach SSD zyskuje na wydajności (Diablo 3). W związku z tym że mój komp z tego co wyczytałem posiada tylko SATA2 (i eSata, ale to chyba bez znaczenia, laptop to Samsung R580) i nie będzie w stanie wykorzystać całego potencjału szybkości nowych dysków, to chciałem skorzystać z najtańszej opcji i kupić Kingosta V300 za ok. 300 zł. I teraz pytanie do ludzi którzy mają obeznanie w tym co się dzieje na rynku - jest jakiś model do którego warto dołożyć w mojej sytuacji? Czy V300 zupełnie wystarczy i nie będzie to wtopienie kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Teraz zaproponowalimi za vectora CSSD-F120GBGT. Kłócić się o 840pro lub Plextor M5 pro? pewno że tak, masz prawo żądać towaru równoważnego, ich problem nie twój ... arghim mimo wszystko dołożyłbym do Cruciala M4, solidniejszy jest 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) OCZ Vector 150 reviewed OCZ Vector 150 (120GB & 240GB) Review Edytowane 8 Listopada 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 wydajnościowo szału nie ma, pewno po części przez szyfrowanie, ale wytrzymałość gwarantowana jest dobra jak na 19nm, 91TB przez 5 lat tak szybko nie zapiszesz :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam. Mam pytanie , czy ten dysk http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-ct480m500ssd1-571324/ , jest wart swojej ceny, czy można lepiej szybciej taniej ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Jeżeli już chcesz taką pojemność to zdecydowanie lepiej to http://www.morele.net/dysk-ssd-samsung-ssd840-evo-500gb-sataiii-2-5-540mb-s-520mb-s-7mm-mz-7te500bw-601596/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 No pewnie, poza tym M500 są średnio udane pod względem wydajności. EVO bezapelacyjnie jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Średnio ufam TLC :-/, a coś na MLC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Pewnie, zawsze jest z czego wybierać Plextor M5Pro 512GB Swoją drogą nie wiem z czego bierze się ta histeria TLC. Jak MLC wchodziło zamiast SLC było dokładnie to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Panowie coś mi nabija transfer na SSD po kilka GB dziennie i nie wiem co. Wszystko poprzenoszone na HDD. Potencjalny podejrzany to soft do DVB-T. Możliwe, że wykonuje jakieś opercaje na partycji systemowej? Nagrywanie i time shift mam w nim wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzymek Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Panowie coś mi nabija transfer na SSD po kilka GB dziennie i nie wiem co. Wszystko poprzenoszone na HDD. Potencjalny podejrzany to soft do DVB-T. Możliwe, że wykonuje jakieś opercaje na partycji systemowej? Nagrywanie i time shift mam w nim wyłączone. Tobie nabija kilka dziennie a mi kilkanaście i nie wiem co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/page-330?do=findComment&comment=3839320 pewnie to pozatym sprawdzenie co korzysta z dysku chyba nie jest problemem .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Pewnie nie bo wszystkie sztuczki z FAQ zastosowane. Jakim softem dokładniej sprawdzić zapis na dysku bo cristal chyba tylko w GB pokazuje? Wtedy sobie dojdę czy to smartDVB nabija transfer czy coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...