still44 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Lepszym od Adata SP 550 i Crucial MX-200? Edytowane 9 Lutego 2016 przez still44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Lepszym od Adata SP 550 i Crucial MX-200? lepszym od adata, a mx200 to już 400zł ... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
still44 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 A poza ceną Iridium Pro czy MX200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Jeśli cena nie gra roli, bierz http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/samsung_ssd_950_pro_m2_test_superszybkiego_dysku_pcie_nvme będzie najlepszy. Pomiędzy Iridium Pro a MX200 różnicy nie zauważysz, to decyduje cena. Za Goodramem przemawia też gwarancja, powinno być 5 lat, nie każdy sklep daje te 5 lat. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Ja kupiłbym iridium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 ostatecznie wybór padł na 850 pro 10 lat gwarancji wygrało - coś czuję, że zbyt szybko się z nim nie rozstanę :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 A co powiecie o dyskach M.2? Mam w laptopie port M.2 SATA III. Jest sens pakować się w droższy dysk M.2 pcie? Mój post: http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/page-429?do=findComment&comment=3998103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 Jezeli M.2 dziala w trybie sata to jedyne co zyskujesz to tylko rozmiary fizyczne dysku, transfery to i tak max co da sie wycisnac z sata na tym konkretnym porcie i chipsecie w laptopie wiec o ile nie planujesz wrzucania kombo ssd M.2+hdd albo M.2+hdd+hdd to inwesowanie specjalnie w m.2 nie ma sensu moim zdaniem bo na szybkosci nie zyskasz. Sata to sata. Musialbys miec port M.2 działający na pcie aby sobie skorzystać z dodatkowej przepustowosci w jakims dobrym ssd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Jeśli chodzi o szybkość to wystarczy mi zmiana z HDD na SSD. Mam w laptopie miejsce na 1 dysk oraz 1 port m.2, nie chciałbym raczej używać HDD jako kieszeń, dlatego myślę o M.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 No to jak podlaczysz ssd pod M.2 to bedziesz mial wydajnosc taka sama jak na glownym porcie Sata. Za duzego wyboru to raczej nie masz pod M.2, spradz lepiej jaki masz rozmiar dysku w tym zlaczu, w moi mHP moge wsadzic max 2240 wiec mam bardzo ograniczony wybor i dlatego w ogole z tego nawet nie korzystam, wole ssd+1TB hdd zamiast napedu optycznego, ktorego od 6 lat juz nie uzywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Samsung SM951-NVMe RAID Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Najlepsze jest to, że w realnych testach różnice na poziomie błędu pomiarowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Mogę wsadzić 2280, nie mam miejsca na napęd optyczny. Ok, wracając do mojego pierwotnego pytania - który dysk wybrać? Czy brać najtańszy? - A-Data Premier Pro 256GB (ASP900NS38-256GM-C) - A-Data Premier SP600 M.2 256GB (ASP600NS34-256GM-C) - Transcend M.2 2242 256GB SATA3 (TS256GMTS400) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Bierz ten który jest najtańszy , cała trójka to jeszcze stare SATA a nie NVMe . Co innego jak byś miał też do wyboru dysk NVMe to wybór był by inny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
still44 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2016 Cały czas się zastanawiam nad tym GoodRamem Iridium Pro bo zauwazyłem że Samsung Evo 850 znów schodzi w cenie (368 zł, GoodRam 355zł), a o Iridium Pro niewiele jest opinii - czy to któś kupuje ?. Gwarancję oba mają takie same. Na plus GoodRam MLC - z tego co wyczytałem trwalsze (MBTF 2mln h) dodatkowo Wytrzymałość szacowane na 600TB, Samsung TLC, 1,5mln h, ograniczenie gwarancji 75TBW. Który lepiej sie sprawdzi jako dysk systemowy (W10), komp głównie wykorzystywany jako testowe środowisko do wirtualizacji (Hyper-V)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CIRCUS MAXIMUS Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 NVMe wczesniej miałem 850 evo i powiem ze warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 w benczach ładnie, w realnym użytkowaniu na co dzień różnice są niewielkie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Updatetował ktoś firmware EVO 850 250GB na EMT02B6Q ? Bo ani w Góóglach ani w Magicianie nie widzę oficjalnych readme. Co to daje i czy to bezpieczne? Póki co dysk działa i w ciemno nie będe klikał update bo się cykam. Edytowane 13 Lutego 2016 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 Tak, zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 Co to daje i czy to bezpieczne? Jakby nie było bezpieczne to by raczej producent nie wrzucał do pobrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restier Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam, kupiłem Samsunga EVO 850 250GB, moja płyta główna to Acer Veriton M4610G (Q65H2-AM) i chciałbym zapytać, czy ten wynik który udało mi się uzyskać jest przyzwoity :D http://imgur.com/o8ZDY2e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 normalny wynik, nie jest źle a propo będę miał do opchnięcia plextora m6 128 na gwarze z x-komu (2lata) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Jakby nie było bezpieczne to by raczej producent nie wrzucał do pobrania. Ekhm. A ile to już było wpadek z softami? Zawsze lepiej powstrzymać się kilka tygodni coby się nie okazało, że coś nie gra. Np. do 850 PRO Samsung wypuścił jeden jedyny update, który zniknął po kilku dniach, bo troszkę dysków ucierpiało na podmiance. Do dziś nic nowego się nie pojawiło. Edytowane 14 Lutego 2016 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restier Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Co do tej wersji softu, to akurat jest znak zapytania gdyż na win10 nie działa tryb rapid. Wyświetlany jest komunikat "Error in Obtaining info". Z tego co mi się udało znaleźć w internecie to na poprzednich wersjach programu ta funkcja działa bez problemu. http://i.imgur.com/cK4A9V9.png Edytowane 14 Lutego 2016 przez Restier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Bedziesz musial jakos przezyc bez zawyzonych wynikow i poczekac na fixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restier Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Ja się nie skarżę :> Po prostu informuję, że coś takiego występuje w najnowszej wersji programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Ale tylko na Win10, na win7 nie mam zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia1980 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Sprobuj Samsung Magican wersje 4.9, u mnie dziala Rapid mode na windows 10 Edytowane 14 Lutego 2016 przez piecia1980 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia1980 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Tylko ciągle zastanawiam się nad zmianą firmware. Najlepiej nie będę na razie ruszał. Ktoś już aktualizował firmware w 850evo? Mam starego laptopa na SATA 1, boję się że laptop nie będzie widział dysku itp. Edytowane 14 Lutego 2016 przez piecia1980 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Updatetował ktoś firmware EVO 850 250GB na EMT02B6Q ? Bo ani w Góóglach ani w Magicianie nie widzę oficjalnych readme. Co to daje i czy to bezpieczne? Póki co dysk działa i w ciemno nie będe klikał update bo się cykam. Tak, zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...