Blue Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 Ok fo biore 850 pro 1tb a 950pro 512gb zostawiam na system i programy i 850pro na gry, w przyszlosci jak bedzie miejsca brakowac dokupie jeszcze jednego 850pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) jest Ok ten dysk? Edytowane 18 Listopada 2016 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 A jaki ma być ? Dysk jak dysk. Różnice w wydajności zalezą od płyty sterów ITP. Dyski zawsze sa takie same chyba że : Zapchałeś go BO kolega 2MB/s więcej : RATUNKUU !! ITD ITD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 Dokładnie. Chipset na płycie, sterowniki czy nawet system ma znaczenie. Nie są to duże różnice. Wynik masz w normie bez jakiś tam rewelacji. Dla porównania masz mój wynik z 512'tki na ASRock Z170 Extreme 4 i Win 10 x64. Stery Intelowskie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 pytałem bo mam problem, ale wina chyba nie w dysku, tylko w <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ianym CPU ULV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 na NEONET iridium pro za 309zł i darmowa wysyłka, ktoś jeszcze paczy na TLC ? :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Będziesz zmuszony "paczeć" jak z MLC zrobią rynek hi-tech.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Będziesz zmuszony "paczeć" jak z MLC zrobią rynek hi-tech.. powstanie podziemie MLC gdzie ludzie będą handlować używkami po kryjomu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 Iridium Pro 240GB na moim kilkuletnim laptopie Vostro 3550 z SATA III, Win7 64 Dla porównania zamieszczam też wynik ze starego SSD Vertex4 - on chyba radzi sobie lepiej (?), ciekawe dlaczego Nie żyję cyferkami, ale lubię być dociekliwy - co może być powodem, że ten zapis sekwencyjny w obu przypadkach nie może się rozpędzić, sterownik iaStor mam taki jaki daje producent laptopa. Dla porównania zamieszczam jeszcze wynik z ATTO bench32, gdzie zapis potrafi się rozpędzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 Iridium Pro 240GB na moim kilkuletnim laptopie Vostro 3550 z SATA III, Win7 64 Dla porównania zamieszczam też wynik ze starego SSD Vertex4 - on chyba radzi sobie lepiej (?), ciekawe dlaczego Nie żyję cyferkami, ale lubię być dociekliwy - co może być powodem, że ten zapis sekwencyjny w obu przypadkach nie może się rozpędzić, sterownik iaStor mam taki jaki daje producent laptopa. Dla porównania zamieszczam jeszcze wynik z ATTO bench32, gdzie zapis potrafi się rozpędzić układy mobilne zwykle zawsze są wolniejsze, a HM67 to tym bardziej demon nie jest, pamiętam, że 67 na stacjonarki też miały słabe wyniki na SATA3, czasami na zwykłym SATA2 pracowały lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź, jednak coś jeszcze musi być na rzeczy w moim win 7 co hamuje dysk, bo na czystym win 10 na tym samym laptopie (jedynie doinstalowałem sterownik iaStor od Della, ten sam co 2 posty wyżej na win7) wyniki dysku są lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Iridium Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Podobno zmienił się firmware w goodram iridium pro mam nadzieję że nie podmienili na TLC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Mój kupiony w zeszłym tygodniu ma firmware SAFM22.3 czyli takie samo jak u @Raptor z postu #13536 Na opakowaniu jest napis MLC, natomiast nie znam programu, który by pokazywał konkretnie jaki jest typ. PS. w dalszym ciągu chętnie poznam sugestie odnoście tego co napisałem w #13533 i #13535 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Nie ma programu pokazującego jaki jest typ pamięci ale inny firmware potrafi pokazać że są zmiany kości ( przykład kingston V300 czy Sandisk w rewizji G25 a G26 ) Jak chcesz wyniki takie same jak raptora : złóż identyczny zestaw PC ;) i te same sterowniki.. Kombinuj : Sterowniki etc itd... kilkoma cyferkami mniej wcale bym się nie przejął.. i nawet nie mogę bo siedze na Sata 150 bez AHCI i co wyniki z benchów tragizm ale wzrost szybkości : up 1/3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Też się nie przejmuję, jednak nie daje mi spokoju co za łajza programowa/sterownikowa na win7 mi spowalnia, gdzie na win10 (z generalnie tymi samymi sterami od della) tego nie robi. Kombinowałem, kombinowałem ale to "śledztwo" to szukanie igły (i kwestia przypadku, że akurat się trafi), dlatego też napisałem na forum bo może ktoś coś akurat wie/miał podobnie... oczywiście nie mam za wiele nadziei, że akurat ktoś taki się trafi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Promocja dnia na Amazon.de na Crucial mx300 750 GB za 129 euro. https://www.amazon.de/gp/product/B01DUNLMUU/ Niby kurs wysoki ale kusi mnie strasznie bo oferta wyborna. W morele za 600 zł też jest promocja na email rozsyłają. Edytowane 25 Listopada 2016 przez artymienek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 właśnie zamówiłem z morele.net za 599 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 TLC z pseudo trybem SLC, ja podziękuje, ostatnio upolowałem prawie nowego (60 godzin pracy) cruciala mx100 256GB (marvel+MLC) za niecałe 240zł z gwarancją 2 lata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Jako cześć magazynu danych (cache dla HDD) nie będzie tragedii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Znajdę coś lepszego od Crucial mx300 750 GB za 599 na magazyn danych i jako alternatywa dla mulącego hdd? System mam na innym ssd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Jeżeli chodzi o dyski SSD o pojemności 700+ GB to tylko ten Crucial jest , dyski o pojemności 1TB to zazwyczaj 1000+ zł . A tak poza tym dyski 480-512GB . Z drugiej strony masz klasyczne HDD jak i hybrydowe SSHD - wydajnością nie grzeszą ale na magazyn powinny się nadać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 czarny piątek zamiast obniżki to przyszły podwyżki, wszystkie dyski +20 lub 30zł na dzień dobry w górę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Intel 750 400GB - 922zł Intel 750 800GB - 1999zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamar59 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) właśnie zamówiłem z morele.net za 599 ;) Mi się nie udało kupić na czarnym piątku. Ale ja kupiłem z neta ten dysk i jest git. Nie jest tak szybki jak mój systemowy M550 256GB Nie widać na co dzień różnicy. Wiecie jak po S/N można mieć gwarancję? Edytowane 25 Listopada 2016 przez kamar59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 zapełnij go na full i zrób testy kopiowania, sam jestem ciekaw, bo takie teściki z 1GB to każdy TLC przejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Ty masz jakiś syndrom TLC.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamar59 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Ty masz jakiś syndrom TLC.. :D Nie ma się co bać TLC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Dokładnie. Jest parę dobrych modeli. Teraz TLC głównie wychodzi i trzeba się z tym pogodzić lub nie, albo dopłacać do droższych dysków na innych kościach. Do tego osoby co mają zamiar wymieniać kompa co 2 lata to po 4 latach dysk może się nadal nadawać i go wymienić na coś nowszego. Nie przesadzajmy tak z tym TLC. Edytowane 25 Listopada 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2016 tu nie chodzi o samo TLC tylko o wciskanie gorszego produktu w tej samej praktycznie cenie co dyski z MLC, i żadne maskowanie buforami w innym trybie tego nie zmieni to jakby ktoś sprzedawał zasilacz Tracer w tej samej cenie co XFX i twierdził, że to ta sama półka 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...