Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alepajonki

Ja mam wyłączonego w ogóle i nigdy nic się nie działo. Dziwię się tylko jak masz 6 tera miejsca to co Ci szkoda kilku giga :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradźcie mi.

Padł mi dysk w starym macbooku (mid 2009).

Chcę tam wsadzić jakiś niedrogi ssd, będzie tam system + kilka programów - 60gb to aż nadto.

Osiągi to sprawa drugorzędna, ważne aby nie padł za chwilę.

Zdecydowałem się wstępnie na Kingston v300 60GB, ale w lokalnym sklepie jest na półce adata sp900 64 w podobnej cenie.

CZytałem kilka recenzji, ale adata jest starszą konstrukcją i porównują go raczej do serii v200 kingstona.

Czy lepszy będzie Kingston czy adata? Lub coś innego w cenie powiedzmy do 300 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie swapa to przy 16gb i domowych zastosowaniach można wyłączyć całkowicie, z tym że są apki które go wymagają ba nawet gry (warhamer40k), ram dysk można sobie odpuścić juz lepiej korzystać z fencycache http://www.romexsoftware.com/en-us/fancy-cache/ ale generalnie przy dzisiejszym sprzęcie to raczej ma to zastosowanie w benchmarkach bo różnicy w normalnym zastosowania praktycznie nie ma

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Do 300zł polecam plextorka 64gb, Crucial m4 64gb na pewno o wiele lepsze od v300

Dostępność plextora o tej pojemności jest minimalna lub żadna (niestety). Crucial zdecydowanie pozostał samotnym nr1 w tej kategorii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli faktycznie mają być dostępne już w sierpniu to ja bym poczekał na EVO. Jak widać różnica jest kolosalna.

Samsung chce pozamiatać w średnim segmencie Dołączona grafika

Dostępne już są w pre-order'ze http://www.overclockers.co.uk/search_results.php?keywords=samsung+evo+ssd&rows=0&view=list

Cenowo podobnie do M500, a wydajność miazgaDołączona grafika pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekałem, czekałem i widzę, że się nie doczekam ;p W newsie purepc.pl podano informację, iż od 5 sierpnia dyski te będą dostępne w Polsce (m.in. w agito.pl). Z ciekawości napisałem dzisiaj wiadomość do obsługi sklepu i dostałem taką wiadomość: "Nie mamy potwierdzonych informacji na temat ew. dostępności w/w dysków.". To w końcu jest jakaś oficjalna data ich premiery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi