Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie takie pytanie. Co i czy oplacaloby sie przywiesc ze Stanow jesli chodzi o SSD? Starszyzna bedzie za jakies 2 miechy na pare dni w NYC i pomyslalem, ze bylaby to dobra okazja zeby zakupic stuff. Chcialbym kupic 4 sztuki po 32GB, 2 dla siebie i 2 na handel. Na razie na newegg-u znalazlem SuperTalent http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820609392. Wydajnosciowo widze, ze na poziomie Vertex-ow czy Vertex-ow Turbo, a zdecydowanie najtanszy z tej trojki. Czy cos w najblizszym okresie ciekawego ma sie pojawic? I czy ten SuperTalent jest dobra opcja?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko podjac decyzje skoro kazdy ma praktycznie co innego i bedzie chwalil swoje: jeden OCZ, jeden Patriot, jeden Samsung, jeden kij go wie co. Ale to nie do konca jest odpowiedz na moje pytanie co sie oplaca, a co nie. Poza tym na chwile obecna mam swoj typ. Kwestia to potwierdzenie lub ewentualnie propozycja czegos bardziej "oplacalnego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge sciagnac dyski z usa doslownie na dniach, ale przemyslalem sprawe i imho mija sie to troche z celem ;] skapy zazwyczaj 2x traci, a przy braku miedzynarodowej gwarancji mozna sie niezle przejechac. Moim zdaniem lepiej doplacic i miec sprzet tutaj. Najbardzie chyba kusi nowy intel gen 2 (w cenie vertexa 60 mamy 80 intela), a to juz wystarczajaca pojemnosc na najwazniejsze rzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej panowie :) ktoś z Was słyszał wcześniej o takiej firmie jak Maxflash? albo o ich dyskach Rapstore? stosunek cena/wydajność jest niesamowity. za 64gb dysk z 64mb kaszy trzeba zapłacić 119 euro. dysk ma trzy lata gwarancji. ale mimo wszystko jakoś tak dziwnie to wygląda. jakość jak z bazaru czy co? tam też można znaleźć fajne rzeczy :D

link na papierze wygląda to znakomicie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko podjac decyzje skoro kazdy ma praktycznie co innego i bedzie chwalil swoje: jeden OCZ, jeden Patriot, jeden Samsung, jeden kij go wie co. Ale to nie do konca jest odpowiedz na moje pytanie co sie oplaca, a co nie. Poza tym na chwile obecna mam swoj typ. Kwestia to potwierdzenie lub ewentualnie propozycja czegos bardziej "oplacalnego".

Jakbyś jednak przeczytał to wiedziałbyś że tak na prawdę producentów jest tylko dwóch a dyski różnią się tylko naklejkami...

EDIT

Przepraszam trzech dodając Intela...

Maxflash :) czy już nikt nie weźmie się do roboty i zrobi coś własnej konstrukcji?..

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: :rolleyes: o rzesz...poszli po bandzie..256MB cache...ciekawe czy da się już z tego botować?

To ja poproszę 250GB :lol:

A tak serio chętnie zobaczę testy jakie to jest szybkie z małymi pliczkami. Jak na tym polu będzie równie wielki postęp to to będzie demon prędkości.

Oby nie demon ceny...

EDIT

ATTO pierwszej wersji Z-Drive - jesli nowa wersja jest jeszcze lepsza to wymiękam!

Dołączona grafika

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ATTO tez nie za dobrze bo małe pliki wyjątkowo słabo wypadły.

Próbowałes najnowszych sterownikow Intela 8.9? Próbowałeś włączać WBC i cache'owanie systemowe dla macierzy?

BTW wiesz co to edycja obrazków?.. ;)

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ATTO tez nie za dobrze bo małe pliki wyjątkowo słabo wypadły.

Próbowałes najnowszych sterownikow Intela 8.9? Próbowałeś włączać WBC i cache'owanie systemowe dla macierzy?

BTW wiesz co to edycja obrazków?.. ;)

nic nie probowałem....wiem na szybko wrzucałem :rolleyes:

odezwij sie do mnie na gg albo pw , bo neiwiem gdzie to powłaczac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie probowałem....wiem na szybko wrzucałem :rolleyes:

odezwij sie do mnie na gg albo pw , bo neiwiem gdzie to powłaczac

Jak ją włączyć? Jest to stosunkowo prosta operacją należy uruchomić Intelowski program od zarządzania macierzą pod systemem Windows o nazwie Intel Matrix Storage Console. Następnie w polu View wybrać opcję Advenced Mode, aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat naszej macierzy. Kolejny krot to w polu Volumes wybieramy naszą macierz klikając prawym klawiszem myszki pojawi nam się menu z którego wybieramy Enabled Volume Write-Back Cache, i oto tym sposobem mamy już włączone Buforowanie Zapisu. Całą operacje obrazuje nam ten zrzut ekranu:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jest dobrze

http://img199.imageshack.us/img199/2530/34666105.jpg

a Rafa co tam jeszcze pisałes ,żeby powłączać/powyłączać

indeksowanie coś słyszałem ,że ma być disable?

Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Windows Search (wyłączony)

Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Wstępne ładowanie do pamięci (wyłączony)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Windows Search (wyłączony)

Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi > Wstępne ładowanie do pamięci (wyłączony)

dzieki Mardok, porobie testy, dziwne ale mam zapis w Atto wiekszy niż odczyt teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki Mardok, porobie testy, dziwne ale mam zapis w Atto wiekszy niż odczyt teraz.

Czasem tak jest, pewnie cache'owanie trochę zakłóca pomiar ale na pewno podnosi wydajność.

A mógłbyś zrobić jeszcze test PC Mark 05, oczywiście sam HDD z pokazaniem szczegółowych prędkości?

Mielibyśmy świetne porównanie do innych gdzie przeważnie są dwa dyski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi