rafa Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 E tam, tu masz 840pro z Petabajtem zapisu! ;) http://techreport.com/review/26523/the-ssd-endurance-experiment-casualties-on-the-way-to-a-petabyte/3 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 E tam, tu masz 840pro z Petabajtem zapisu! ;) http://techreport.com/review/26523/the-ssd-endurance-experiment-casualties-on-the-way-to-a-petabyte/3 Si, si, odwiedzam ich regularnie pełen ciekawości :P Chciałem jedynie lekko zaznaczyc ze jest to "eksploatowany vs nowka" porownanie ;p a mx100 to imo best bang for buck w tej chwili ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 przed testami w samsungu magician mogłes zrobić performance optimization to troche odświeża dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 Pierwszy SSD na rynku z 10 lat gwarancji SanDisk Extreme Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Corsair Force LX 256GB SSD review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) MX100 już dojechał i się sklonował - polecam. Wypada bardzo podobnie jak mój Plextor M5S 128GB Edytowane 17 Czerwca 2014 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja półtora tygodnia temu przeniosłem się na cruciala m500(z hdd), nie powiem efekt jest lepszy niż się spodziewałem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Panowie,czy jest sens pakowania ssd do netbooka asus eee 1005pe z atomem n450 1,66 na pokładzie? Zastanawiam się czy z racji b.słabego procka znacznie poprawi się komfort. Może ktoś przerabiał już taką operację,bo nie chcę na próżno wydawać kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Z pół roku temu na szybko załadowałem Intela 320 80GB ze swojego ThinkPada do Winda U100 - [gluteus maximus] nie urywało, acz było zdecydowanie lepiej, choć wciąż jak dla mnie morderczo słabo. Masz już jakiś konkretny model na oku? Uważam, że Intel 320 40GB za sto złociszy byłby dla niego jak najbardziej na miejscu :P. Chyba, że potrzebujesz większej pojemności... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Intela 320 80GB Na morele za 185zł do dorwania. Też dobra opcja, jeśli 40GB będzie za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Z netbookiem lata żona i z tego co patrzę trochę tych danych trzyma na dysku ok.40GB i to nie śmieci,tylko najpotrzebniejsze programy,więc raczej chciałem celować w coś większego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 http://www.morele.net/dysk-ssd-intel-320-mlc-80gb-2-5-sata-ii-ssdsa2cw080g310-promocja-384574/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Panowie,czy jest sens pakowania ssd do netbooka asus eee 1005pe z atomem n450 1,66 na pokładzie? Zastanawiam się czy z racji b.słabego procka znacznie poprawi się komfort. Może ktoś przerabiał już taką operację,bo nie chcę na próżno wydawać kasy. Mojego 840pro właśnie sprzedałem komuś kto najpierw wsadził w netbooka. Było szybciej, bardziej komfortowo ale dopiero wsadzenie w dużo szybszego laptopa dało kopa na maksa. Więc warto ale coś taniego zdecydowanie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariojas Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Panowie,czy jest sens pakowania ssd do netbooka asus eee 1005pe z atomem n450 1,66 na pokładzie? Zastanawiam się czy z racji b.słabego procka znacznie poprawi się komfort. Może ktoś przerabiał już taką operację,bo nie chcę na próżno wydawać kasy. Jeśli w nim dysk chodzi jak sieczkarnia, dioda od dysku już się powoli wypala od ciągłej pracy, dysk się uspokaja dopiero po wyłączeniu kompa (widziałem takie) to zdecydowanie tak! Jeśli nie, to i tak będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Mam pytanko... czy aby cos nie teges jest z moim dyskiem? wyniki wychodzą bardzo średnie porównując do tych co są w sieci... Edytowane 18 Czerwca 2014 przez wojooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Wyniki różnią się między płytami wykorzystującymi ten sam chipset a co dopiero między innymi platformami, wersjami sterowników...itd To co w sieci bierz jako punkt odniesienia ale nie koniecznie jako wzorzec. Chyba że masz dokładnie taką samą platformę co testowa. Pomijając to wyniki są OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Crucial MX100 256GB - za 370 zł chodzą te dyski, z testów wynika, że mają parametry podobne do EVO 250GB. Czy to czasem nie jest obecnie najlepsza pozycja price/performance? jaki jest dobry dysk obecnie 250gb na złącze M.2 ? Ewentualnie 120GB. Chodzi mi o niezła wydajność ale nie zabójczą cenę. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dlatego na pierwszej stronie napisałem że to hit. M.2 to np Plextor M6e właśnie wchodzi do sprzedaży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 128gb ponad 500 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Taka jest cena, jeżeli chce się mieć wydajność nieco wyższą niż standard. Jeżeli chcesz coś z dobrym stosunkiem cena/wydajność to ten standard nie jest dla Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 To w takim razie coś tańszego jak Crucial M500. Jest też Samsung EVO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) na M.2 są te dyski? bo nie mogę znaleźć EVO nie mogę znaleźć, M500 jest. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Nie, pomyłka. EVO to tylko mSata. Samsung ma XP941 ale to wysoka półka również cenowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) CT256M550SSD4 550 zł to by było dobre? Edytowane 22 Czerwca 2014 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 No pewnie że dobre. Przecież nie dawno był test na naszym portalu http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_ssd_crucial_m550_128_i_256_gb_konkurencja_dla_plextor_m6s#comment-76410 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Używa ktoś AS SSD Bench. na win8.1 64bit ? wyskakuje błąd braku net framework, sęk w tym że jest wersja 4.5, nawet reinstalowałem a dodatkowo uruchamialem w trybie zgodności z w7 i nic, nadal płacze, że nie ma NET.framework, zaiste dziwne ... już mam, trzeba dodać w składnikach win8 :D Edytowane 22 Czerwca 2014 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 W związku ze zmianą platformy ( czas dać odpocząć staruszkowi e8400 i p35 :) ), chciałbym jednocześnie pozbyć się mechanicznych dysków. Dla dużo wagowych danych mam 3 TB zew., w kompie planuję zakup 2 x 256 GB. Z racji świetnej pozycji Cruciala MX100, właśnie ten model sobie upatrzyłem. W tej chwili mam 40 GB Intela ssd, dodatkowo na xp bez trim/gc, jest fajnie, ale jajec nie urywa. Jak wiadomo, do systemu nie ważne są aż tak transfery liniowe, a operacje na małych plikach. Czy między tym modelem Intela a Cruciala mogę spodziewać się sporej poprawy, czy musiałbym celować w coś szybszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 oczywiście że różnica powinna być, chociażby z racji nowszego chipsetu płyty, no i SATA 3 którego p35 nie posiada, MX100 to dobry wybór przy tych pojemnościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 @toms83 zależy co za Intela masz ale jak zewpniesz 2x256 cruciala w RAID0 to będzie ogień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 No ma Intela 40GB. Był tylko jeden taki model (X25-V), wcześniej sprzedawany jako Kingston (SSDNow!) którego znowu mam ja ;) 40MB/s w zapisie sekwencyjnym, śmiga aż huczą cewki :) Jasne że odczujesz różnice. Szczególnie w czasach instalacji i kopiowania co oczywiste. Ale uruchomienia będą niemal identyczne. Ten maluch był fantastycznie zoptymalizowany jako dysk systemowy. Praca na plikach będzie dużo bardziej komfortowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...