rafa Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 witam aktualnie posiadam 850 evo 500gb chce zamówić samsunga 950 pro 500gb czy odczuje dużą różnice jesli chodzi o ładowanie gier programów i edycja video czy tylko prędkość kopiowania plików będzie większa ? Raczej żadnej dużej różnicy przy ww zastosowaniach. 500GB EVO jest szybki sam w sobie. Wysokie transfery liniowe czasem mogą dać pewne benefity ale to zależy od konkretnej gry. Jedne gry mają więcej operacji liniowych inne losowych na dysku. Różnice nie będą jednak drastyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ja na moim w crystal disk info mam żóltą lampkę i relocated sectors. Mówię o moim dysku zewnętrznym. Mam się bać? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 A co to za dysk? Czy jest możliwość aktualizacji firmware? Kilka relokowanych nie oznacza katastrofy o ile ich liczba szybko ie rośnie. Wrzuć screen najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 U mnie na systemowym SSD 128GB w ciągu 22 miesięcy nabiłem 23TB. Wcale go nie oszczędzam, do tego jest cały zaszyfrowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja mam na systemowym 3 tera po prawie roku, aż niewiarygodne, jakbym sprzedawał powiedzą mi że cofnąłem licznik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CIRCUS MAXIMUS Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 różnica jest odczuwalna minimalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) bo specyfiki pracy systemu nie przeskoczysz, a dwa jak tu już rozmawialiśmy to się rozbija wszystko o odczyt 4k który wzrasta w najmniejszym stopniu, jest właściwie najbardziej kluczowy ja przechodząc z starego samsunga 830 na plextora 6 też dużej różnicy na co dzień nie widzę, widzę natomiast różnicę na lapku który ma inny chipset, oszczędzanie energii, zwalnianie zegara itp. Edytowane 24 Stycznia 2016 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Oto wyniki z mojego Kingston V300 128gb. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Dramat, horror i żużel. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Czemu? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Czemu? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka lapek czy stacjonarka ? SATA 2 or 3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Stacjonarka. Sata 3. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Oto wyniki z mojego Kingston V300 128gb. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Te kingstony nie powinny byc w ogole produkowane. Mialem i sprzedalem. Teraz mam 2 plextory. :-D Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czemu sprzedałeś? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Bo dyski V300 z asynchronicznymi pamięciami to jedne z najgorszych (jeśli nie najgorsze) dysków na rynku 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czemu sprzedałeś? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Kingston V300 - Uważajcie na wersje z asynchronicznymi NAND Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 wynik liniowy dość niski, ale 4k nie jest tragiczne, na pewno i tak szybciej niż HDD ew. można sprzedać i dołożyć z 50zł do sandiska czy innego lepszego, ale ja osobiście to bym sobie go zostawił na jakiś download czy przenośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 U mnie dobrze się spisuje. Ja kupiłem go dawno, więc to może to ta "dobra" wersja? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Nie koniecznie , transfery pasują do wersji z ferelnymi pamięciami Microna ( FW 506A i 521A ) . Sprawdź w AS SSD czy Crystal Disk Info jakie masz FW . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ok. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka A jak powinno ustawiać się te opcje na górze w crystaldiskmark? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) mam pytanie odnośnie dysków V300 ale w wersji na M.2 czy tam jest tak samo? też dają raz takie kości raz takie? albo może zawsze asynchroniczne? edit: których z tych dysków będzie stabilny i pracował zgodnie z założeniami producenta, do 300 zł http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/dyski-ssd-518/0.00,0.00,,,,,,,,,15254O893729.890931,15255O976372/1/#product_list Edytowane 27 Stycznia 2016 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 @paw565 O jakich opcjach w CDI mówisz ? Z tego co pamiętam to tylko przy odczycie statusu SMART zmienia się sposób wyświetlania , dla reszty nic nie trzeba zmieniać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Polecam uproscić sobie ewentualne wybory i ssd od Kingstona, żądnego modelu, nie brać w ogóle pod uwagę. Na rynku jest tyle inne porównywalnych lub lepszych konstrukcji, że nie warto sobie zaprzątać tą firmą głowy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 @paw565 O jakich opcjach w CDI mówisz ? On nie pytał o CDI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kingstony niestety to wydajnościowa padaka. Lepsze już są Goodramy. Z tańszych masz Sandisk Plus 120GB, które z pewnością wypadną lepiej. Zwłaszcza przy transferze liniowym, ale i też 4K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 bardzo fajną opcją (tym bardziej jeśli ktoś nadal obawia sie TLC) jest Goodram Iridium Pro 240GB, zszedł do 350zł a w testach niekiedy dogania Samsunga Pro 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 bardzo fajny dysk za niezłe pieniądze, pewnie lada moment będzie częściej polecany niż 850 EVO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Mam tego z microna :( Chodzi mi tam na górze te numerki od 1 do 8 tam jest i obok takie coś jeszcze. Jak to ustawić? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Stycznia 2016 przez paw565 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 A jakie to ma znaczenie? Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 No ja niestety potrzebuję M.2 do NUCa.... co byście polecili? do 300 zł, niezawodne, nie musi być wydajne, co 4 godziny przegrywane będzie z niego na drugie w systemie HDD około 30-40GB. Musi być M.2 2242 2260 albo 2280, stąd Irydium odpada. Rewelacyjny dysk swoją drogą.. 350 zł za 240GB dobrego dysku to naprawdę nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...