destroy Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam! Mam problem z kartę 2600XT. Była już w serwisie lecz nic , dalej cały czas się zawiesza i restartuje. Czytałem dość dużo i tylko wywnioskowawszy, to że dostaje za mało napięcia i dlatego jest mało stabilna. Karta w 2d zacina się często, w grach, smarkach. na prawdę już tracę cierpliwość. Poszukałem parę biosów, lecz po tym jak była w serwisie nie mogę sflashować go. Próbowałem i AtiWinFlash jak i z poziomu biosu nic. Porady w stylu dopisywania końcówki -f także nie pomagały. Nie da się po prostu sflashować. Wyskakuje mi, że Adapter 0 not found. Nie mam pojęcia już co robić. Może nie wiem trzeba jakiegoś vmoda walnąć, albo co. ale co jak raczej nie będę w stanie tego zrobić. Ktoś ma jakiś pomysł ? Miał ten sam bios ? Komendy które wpisywałem w pasku komend w dos flashrom.exe -p 0 ati.bin flashrom.exe -p 0 -f ati.bin nic a nic nie chce ruszyć. Próbowałem przestawiać kolejność i nic. ręce opadają, a ja tracę cierpliwość. Mam nadzieję, że ktoś znajdzie się mądrzejszy od tej karty i mi pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Spal ten szajs , oddaj na gware - po problemie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjXbeat Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Spróbuj w miejsce 0 wpisac 1. Czyli flashrom.exe -p 1 ati.bin flashrom.exe -p 1 -f ati.bin Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Niestety za nic nie chce ruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo) Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 (edytowane) Spróbuj tych komend flashrom -p -f 0 nowy.bin flashrom -p -f -sst 0 nowy.bin - Czasem używa się jeszcze dodatkowo "-sst" flashrom -p -f -newbios 0 nowy.bin -newbios" dzięki któremu jest zapisywany jakby na nowo EPROM (przydatne gdy np. informacje o potokach są zapisywane w pamięci EPROM) Edytowane 20 Lipca 2008 przez Przemo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...