Skocz do zawartości
zenon90

Neostrada Czy Netia?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że były już podobne tematy, ale ja mam dość ograniczony wybór między dostawcami, więc postanowiłem mimo wszystko zacząć nowy temat. Obecnie mam Neo 512, umowa kończy się 30 września. Skuszony promocją 1Mb (oferta "bezpieczeństwo w cenie"), zamówiłem tą właśnie prędkość kilka dni temu, ma być świadczona po zakończeniu obecnej umowy, ale teraz mam wątpliwości. Od czasu otrzymania nowej umowy użytkownik ma 10 dni na odstąpienie od niej, więc zostało mi jeszcze trochę czasu i muszę się zdecydować - czy zostawić tą opcję czy czekać do końca umowy i dopiero wtedy rozejrzeć się za czymś innym?

Szczególnie interesująca prezentuje się najnowsza oferta Netii, 4 Mb za 54 zł miesięcznie w umowie na 3 lata, co powala na głowę ofertę Neostrady z 1 Mb z opłatą 57 za miesiąc.... Tylko, że oferta jest ograniczona terytorialnie, i akurat w moim mieście nie obowiązuje. No ale biorąc pod uwagę taki przełom w cenach można zaryzykować tezę, że rozszerzą ofertę, co zmusi też TP do cięcia cen.

Oprócz tych opcji pozostaje mi jeszcze do rozważenia Multimo, niestety nie znam nikogo komu oni by świadczyli usługi, czy macie więcej informacji o tym dostawcy? No i czy rezygnować z tego 1Mb czy nie? Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz, co do neostrady to można mieć wiele do życzenia ale mi tam parametry techniczne raczej nie przeszkadzają. Jeśli chodzi o Netię to niestety nie wiem jak u nich jest, ale jeśli mam płacić kilka zł taniej i to za shit 4 razy szybszy to zdecydowanie wybieram Netię ;D A co do ich najnowszej promocji to na niektórych forach ludzie piszą, że w ciągu jakichś 2 miesięcy ograniczenia terytorialne zostaną w dużym stopniu zniesione i w tym moja nadzieja :)

Edytowane przez zenon90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi