zenon90 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Wiem, że były już podobne tematy, ale ja mam dość ograniczony wybór między dostawcami, więc postanowiłem mimo wszystko zacząć nowy temat. Obecnie mam Neo 512, umowa kończy się 30 września. Skuszony promocją 1Mb (oferta "bezpieczeństwo w cenie"), zamówiłem tą właśnie prędkość kilka dni temu, ma być świadczona po zakończeniu obecnej umowy, ale teraz mam wątpliwości. Od czasu otrzymania nowej umowy użytkownik ma 10 dni na odstąpienie od niej, więc zostało mi jeszcze trochę czasu i muszę się zdecydować - czy zostawić tą opcję czy czekać do końca umowy i dopiero wtedy rozejrzeć się za czymś innym? Szczególnie interesująca prezentuje się najnowsza oferta Netii, 4 Mb za 54 zł miesięcznie w umowie na 3 lata, co powala na głowę ofertę Neostrady z 1 Mb z opłatą 57 za miesiąc.... Tylko, że oferta jest ograniczona terytorialnie, i akurat w moim mieście nie obowiązuje. No ale biorąc pod uwagę taki przełom w cenach można zaryzykować tezę, że rozszerzą ofertę, co zmusi też TP do cięcia cen. Oprócz tych opcji pozostaje mi jeszcze do rozważenia Multimo, niestety nie znam nikogo komu oni by świadczyli usługi, czy macie więcej informacji o tym dostawcy? No i czy rezygnować z tego 1Mb czy nie? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 3 lata to troche pakowanie sie w niewiadome IMHO. Co do samych parametrow technicznych: mialem Neo, mam Netie. Same shit, different name ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon90 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) no wiesz, co do neostrady to można mieć wiele do życzenia ale mi tam parametry techniczne raczej nie przeszkadzają. Jeśli chodzi o Netię to niestety nie wiem jak u nich jest, ale jeśli mam płacić kilka zł taniej i to za shit 4 razy szybszy to zdecydowanie wybieram Netię ;D A co do ich najnowszej promocji to na niektórych forach ludzie piszą, że w ciągu jakichś 2 miesięcy ograniczenia terytorialne zostaną w dużym stopniu zniesione i w tym moja nadzieja :) Edytowane 12 Lipca 2008 przez zenon90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Umowa na dłużej niż rok to gruba przesada, nie ma co się pakować w el0 promocje, podpisując 3 letnią umowę. W ciągu 3 lat dużo się może zmienić. Neo = Net24(Netia), miałem neo, teraz mam net24. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...