Skocz do zawartości
Zonc

Kostka 1x1 Gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Myślałem nad dokupieniem ramu, ale jako że mam system 32bit i wykorzysta tylko nieco 3gb to uznałem że bez sensu jest kupić 2gb i żeby połowa z tego się marnowała. W takim razie dokupię jedną kostkę 1gb, ale tu pojawia się problem jako że wszystko najlepsze RAMki występują parowane. I muszę wybierać z potencjalnie słabszych ofert. Na razie wygrzebałem coś takiego:

http://allegro.pl/item392449853_wyprzedaz_...2_1gb_800m.html

Ma to coś wspólnego z Team Group ???

http://allegro.pl/item394679149_kingmax_1g...atybilnosc.html

Kingmax wydaje się być OK ale brak radiatorków trochę mnie martwi

Brać którąś z tych czy może jeszcze coś innego ?

EDIT

Kingston/Goodram odpada

Edytowane przez Zonc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podlacze sie: wie ktos, na jakich kosciach sa te kingi z 2-go linka? i jak sie kreca faktycznie - czy to co podaja w opisie aukacji jest w miare wiarygodne/realne? jak sie grzeja te kosci?

a te teamy sa czym moga byc: ktos wie?

Edytowane przez sliza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Kingstony odpadają? Przecież to dobre kości. Mój kolega ma 2x1GB i bez problemu z 677MHz podkręcił na 1065MHz 1.9v. Uważam, że Kingstony są świetnymi pamiątkami.

Są świetne o ile trafisz na kości elpidy. Kumpel musiał akurat na nie trafić. Nie wiem jak teraz z tym jest.

Do autora: Kup kostkę 2gb. Może niedługo przerzucisz się na viste i więcej ramu może się przydać. A pozatym 2gb są bardziej opłacalne, łatwiej je potem sprzedać i cenowo też lepiej wypadają.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są świetne o ile trafisz na kości elpidy. Kumpel musiał akurat na nie trafić. Nie wiem jak teraz z tym jest.

Do autora: Kup kostkę 2gb. Może niedługo przerzucisz się na viste i więcej ramu może się przydać. A pozatym 2gb są bardziej opłacalne, łatwiej je potem sprzedać i cenowo też lepiej wypadają.

Nie tylko Elpidy się dobrze kręcą :wink: Do kingstonów ładują różne D9 i czasem można fajnie trafić, np ~1080mhz 2,2v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem jednak tego Team Elite. Wciąż nie doszło, pisali że przez sezon urlopowy może się troszeczkę przedłużyć

wybaczcie ale takie tematy zasmiecaja tylko forum i nic wiecej... po co sie pytasz jak i tak zrobisz po swojemu i nie sluchasz porad innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi