kenny-f Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam. Kupiłem niedawno mysz X-750BF. Przez jakiś czas używałem jej na starej szmacianej podkładce i czułem pewien opór przy poruszaniu myszą (fizyczny opór) więc postanowiłem kupić coś porządniejszego... Wybór padł na QcK Mini. Z początku wszystko wydawało się super, nie było już problemów z poruszania myszą po podkładce. Ale pare dni po zakupie zauważyłem, że czasami mysz (kursor w windowsie ogólnie) potrafi mi potwornie spowolnić. Gdy to się zdarzało próbowałem różnych metod - podnosić mysz, szybkie koła itd. Nic nie pomaga. Kiedy podniosę podkładke i położe mysz na blacie - problem od razu znika. Dla pewności używałem przez 2 dni myszy na blacie i ani razu nie zdarzyło mi się, aby mysz spowolniła. Przy pracy z podkładką zdarza się to od 5 do 10 razy dziennie. Co może być przyczyną? Próbowałem już kombinacje z różnymi DPI, dalej to samo. Dodam jeszcze, że 'spowolnienie' trwa przez około 10s po czym wszystko wraca do normy. Kurcze, nie po to wydałem 30zł, żeby teraz wyrzucić podkładke do śmieci. Co do spraw technicznych myszy i systemu... Windows XP SP2, 1280x1024 72Hz, mysz na 1200DPI (pomarańczowy przycisk środkowy), Przyspieszenie kursora w sterownikach włączone (bez tego mysz działa beznadziejnie, ruchy w ogóle nie precyzyjne itp). Sterowniki najnowsze ze strony producenta, bez sterowników działo się to samo. Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu to proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 podkładka nie nadaje sie do tej myszki widać zakłóca albo jakoś odbija promień lasera... ja mam dokładnie tą samą myszke i uzywam jej na zwykłym biurku bez podkładki i działa wysmienicie... ja swoją tylko dociązylem kawałkiem metalu bo ten w środku metal jest zbyt lekki dla mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) a moze wadliwy sensor ze gubi sygnał. ja QCK i EYEpada uzwyłem zarowno z ie 3.0 i z copperheadem. dodam ze uzywane to jest juz okolo 2lat ;) i nigdy takie zdarzenie nie mialo miejsca. tym bardziej dziwi mnie ze moze to byc wina pada jak sa to pady najpopularniejsze wsrod graczy i w sumie nie spotkalem sie nigdy z takim problemem ;) ja bym stawial na sensor, ale niech sie wypowiedza posiadacze tejze myszy. editto: imho podejrzana jest ta akceleracja kursora. mignelo mi sie kiedys na jakims forum ze powinno byc to wylaczone. Edytowane 12 Lipca 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Znajomy ma taką samą mysz. Posprawdzam jeszcze bez przyspieszenia kursora, a jutro dam znajomemu do sprawdzenia u niego. Jeśli u niego będzie wszystko ok to bede musiał reklamować mysz. Czekam na dalsze wskazówki ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 no ale jakie ty chesz dalsze wskazówki cudów tutaj nie wymyslisz... masz tylo dwie alternatywy.. albo poodkładka nie pasuje do tej myszki albo mysz zepsuta w co wątpię... próbowałeś jeszcze moze w ustawieniach w panelu sterowania i managere urzadzeń oraz w zakładce MYSZ zmienić ilość pakietów bufora...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...