ryba Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Większość osób, kupując nowe karty graficzne, jest skazana na używanie nie do końca idealnych systemów chłodzenia. Zdarzają się jednak modele z rozbudowanymi systemami chłodzenia, lecz odbija się to ostatecznie na cenie takiego rozwiązania. Na szczęście na rynku możemy znaleźć kilka ciekawych propozycji “lepszego” chłodzenia naszych kart. Dzisiaj przyjrzymy się taniemu, lecz bardzo skutecznemu, Arctic Cooling Accelero S1 rev.2. Zapraszamy do leORT: ORT: ktury!Pełna treść artykułu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Wszystko elegancko, tylko z jednym się nie do końca zgodzę... Klej jest na tyle mocny, że spokojnie i mocno radiatory trzymają się powierzchni kości. u mnie się za Chiny nie chciały trzymać ;/, zauważyłem, że więcej osób się na ten problem skarżyło.. tak btw jeszcze...robiłeś testy 1 wentyl vs 2 ? ;) Edytowane 12 Lipca 2008 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Wszystko elegancko, tylko z jednym się nie do końca zgodzę... u mnie się za Chiny nie chciały trzymać ;/, zauważyłem, że więcej osób się na ten problem skarżyło.. tak btw jeszcze...robiłeś testy 1 wentyl vs 2 ? ;) Nie, ale mysle ze dwa na low powinny troche doscignac 1 na maxa ;) moze pokusze sie jeszcze o sprawdzenie tego i zamieszcze rezultat w temacie o tym coolerku. Pozatym moje radiatory normalnie trzymaja sie juz dluzszy czas, karte wyjmowalem z kompa i byla podatna na wstrzasy ;) i nic. Edytowane 12 Lipca 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Art bardzo spoko, fajnie napisany, ale to chłodzenienjest na rynku już od dłuższego czasu, więc imho lekko spóźniony. Ostatnio wgle na PPC zauważam spore obsuwy w newsach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Szkoda, że nie ma porównania z innym chłodziwami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Kompatybilność: Radeon HD 3870, 3850, 2600, 2400, X1950, X1900, X1800, X1650, X1600, X1550, X1300 oraz nVIDIA GeForce 9600GT, 8800GTS (G92), 8800GT, 8600, 8500, 8400, 7950GT, 7900, 7800, 7600, 7300, 6800, 6600 (brak kompatybilności z serią 7×00 GS AGP).A gdzie 4850 i 4870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Za_Wiślak Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Pewnie dlatego, że w podsumowaniu napisane było, że chłodzenie z kartami z wyższej półki cenowej sobie nie poradzi.... a nowe radki takimi raczej są. Edytowane 13 Lipca 2008 przez Za_Wiślak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Art bardzo spoko, fajnie napisany, ale to chłodzenienjest na rynku już od dłuższego czasu, więc imho lekko spóźniony. Ostatnio wgle na PPC zauważam spore obsuwy w newsach.To nie news, tylko artykuł. Poza tym Accelero S1 Rev.2 na rynku jest może 4-5 miesięcy, więc nie przesadzajmy, że jest to aż tak spóźniona recenzja. Poprzedniego S1 prawie nie było, a jak było to był problem z kompatybilnością, a więc, ujmując rzecz kolokwialnie, to się nie liczy :P Pozdrawiam Edytowane 13 Lipca 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Pewnie dlatego, że w podsumowaniu napisane było, że chłodzenie z kartami z wyższej półki cenowej sobie nie poradzi.... a nowe radki takimi raczej są. :lol2: Jak sie nie znasz to siedz cicho ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Pewnie dlatego, że w podsumowaniu napisane było, że chłodzenie z kartami z wyższej półki cenowej sobie nie poradzi.... a nowe radki takimi raczej są. A ja zakladam, ze przepisalem to, co podal producent - czyli tak jak powinno byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Pewnie dlatego, że w podsumowaniu napisane było, że chłodzenie z kartami z wyższej półki cenowej sobie nie poradzi.... a nowe radki takimi raczej są. Nie poradzi sobie PASYWNIE. Artykuł jak najbardziej spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Nie poradzi sobie PASYWNIE.Wydaje mi sie, ze w temacie o nowych radkach ktos pisal, ze ma to chlodzenie zamontowane pasywnie i jakos sobie rade dawalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Wydaje mi sie, ze w temacie o nowych radkach ktos pisal, ze ma to chlodzenie zamontowane pasywnie i jakos sobie rade dawalo. A za pare miesięcy karta pojedzie na gwarę... Na sekcje zasilania musi być nawiew. Ale ten temat nie o tym chyba :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Inno3d 88GT 512MB + Accelero S1 rev.2 + Fander 12cm = cisza, chlodno (43*C w spoczynku niecale? w stresie 50*C moze w porywach) w dodatku szybko spada temperatura po wyjsciu z obciazenia :D ja nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrDerf Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Mam pytano - czy ktoś montował to cudo na x1950 pro Gecube 256 MB wersja AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Mam pytano - czy ktoś montował to cudo na x1950 pro Gecube 256 MB wersja AGP ? http://forum.purepc.pl/temat/Chlodzenie-Ko...n-Turbo/220477/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...