Petru23 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam, jak widać na załączonym obrazku jestem tu nowy... Poszperałem troszkę i nic nie znalazłem interesującego... więc zapytam możecie polecić mi jakąś dobrą mobo pod Intela (hehe), ale, uwaga - mATX Chodzi mi o to, ze mimo iż kilka modeli znalazłem, to nie mam pojęcia czym się sugerować. Dowiedziałem się, że mATX jest głównie na chipsecie GXX, i że mam szukać czegoś na G35, ew G33. Ale nie wiem czego szukać :blink: Prosiłbym o polecenie dobrej, taniej i wykazującej się niezłymi możliwościami OC mATX pod E5200 (szukam jednej płyty, nie trzech ;)) Czekam na sugestie dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Nie podałeś przeznaczenia kompa, bo chyba nie tylko o/c ? :razz: Możesz się podpiąć pod ten temat, tam sporo jest o płytach w standardzie matx - http://forum.purepc.pl/temat/Socket-423-47...72/Htpc/270197/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 małe zestawienie płyt mATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petru23 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Przeznaczenie? Granie ;) Ale zastanawiam się czy nie pozostać na AMD 5200 - i też jest mi potrzebne mATX z max OC Edytowane 15 Lipca 2008 przez Petru23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 ja używam G33M-DS2R - 6 faz zasilania, dobrze się kręci, brakuje mi jedynie opcji CF (niby jest złacze 4x ale za duża strata wydajności) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petru23 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 (edytowane) A która lepsza? ASUS P5E-VM (wersja z HDMI) to legenda oc na mATX, ale mi taka grafika nie jest potrzebna GIGABYTE GA-G33M-DS2R - to już wiemy cena taka sama (+/- 20zł) GA-G33M-DS2R -chipset G33 -6-fazowe zasilanie -kondensatory polimerowe (te lepsze, bardziej trwałe) P5E-VM SE -chipset G35 -4-fazowe zasilanie -kondensatory elektrolityczne (te słabsze) + polimerowe przy sekcji zasilania A może ktoś mi powiedzieć, która będzie lepsza? Chodzi mi o awaryjność, OC CPU oraz jakość wykonania reszta sprzętu: E5200 - w drodze 2x1GB Corsair XMS2Xtreme 800MHz CL5 9600GT MC400W Edytowane 16 Lipca 2008 przez Petru23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...