mkowal Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam, Poradzcie mi jaki mam kupic zasilacz bo mój Techmaster(?) 300 W przy włączeniu zaczął buczeć. Buczy sobie tak przez 5-10 min i ustaje. Mój komp to: AMD Athlon 2500+ Asrock K7S8X Goodram 512 mb Elixir 256 mb Ati Radeon 9600 SE (HIS) Zasilka 300 W (Techmaster) Dysk IDE 80 GB Nagrywarka DVD LG na IDE Nagrywarka CD Samsung na IDE I jaki zasilacz kupic? Planuje w pózniejszym czasie wymienic plyte, procka, ram i karte graficzna wiec pasowałoby żeby zasilacz pociągnął jeszcze nowy zestaw. Chyba ze da sie cos poradzic z tym buczeniem bo przez 4 lata nie było z nim problemów. Poradzcie mi jakiś tani zasilacz do 100 zł Z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ciezko bedzie polecic zasilacz, ktory bedzie sie sprawdzal zarazem przy tym zestawie, jak i jakims nowym, gdyz ten Twoj obciąza głównie linię 5V, a nowsze podzespoły (procesory i karty graf) obciążają linię 12V. W związku z tym proponowałbym tymczasowy zakup delty 300W z allegro (ok 30zł), a przy kupnie nowych częsci zakupienie czegoś porządnego (np modecom mc 350W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkowal Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Właśnie myślałem nad tym modecom, to ta delta na razie? Bo na razie zbieram kase na modernizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Delta wystarczy spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ciezko bedzie polecic zasilacz, ktory bedzie sie sprawdzal zarazem przy tym zestawie, jak i jakims nowym, gdyz ten Twoj obciąza głównie linię 5V, a nowsze podzespoły (procesory i karty graf) obciążają linię 12V. W związku z tym proponowałbym tymczasowy zakup delty 300W z allegro (ok 30zł), a przy kupnie nowych częsci zakupienie czegoś porządnego (np modecom mc 350W). Ze niby MC350W nie uciagnie obecnego zestawu? Zarty jakies. To, ze stare zestawy obciazaja "głównie" 5V nie znaczy, ze ja naprawde mocno obciazaja, bo powstawaly w czasach, kiedy zasilaczami nikt sie na forach nie zajmowal, wiekszosc jechala na codegenach. Co takiego jest w tym zestawie AMD Athlon 2500+ - jedyny element, ktory cos pobiera, a i to niewiele Asrock K7S8X - bez komentarza Goodram 512 mb - bez komatarza Elixir 256 mb - pewnie RAM by dobil Modecoma Ati Radeon 9600 SE (HIS) - a moze radon z obnizonymi taktami, bez dodatkowego zasilania, ciagnacy tylko z portu AGP (ktory to dostarcza o wiele mnie pradu niz PCI-E)? Przez takie mitomanstwo i powielanie frazesow bez weryfikacji ludzi inwestuja kase w jakis przedpotopowy, uzywany zlom. Autor niech kupuje MC350W i cieszy sie nowym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkowal Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Zobacze jak będzie z kasą to wtedy wybiore delte lub Modecoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...