Fredek Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Tylko pamiętaj żeby nie przesadzać z VTT, nie powinno być większe niż samo napięcie procesora ;) Czyli np masz na procku 1,4v to VTT nie powinno być większe niż 1,4v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Ja na swoim 1,08V zrobilem 3,1ghz bez problemu tem - takie same jak na 2,5 Tutaj mozesz przeczytac jak ja podkrecalem ;] http://forum.purepc.pl/temat/Podstawowe-Za...recanie/270539/ Teraz odpalilem jakiegos Orthosa nie wiem o co w nim chodzi ale niech pracuje w tle ;p Edytowane 22 Lipca 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEKKER2 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Panowie mam problem z nowym kompem. Podkrecilem e7200 na 3,5ghz na 1,25v. Pamiatki Corsaira na 2,1v przy 741mhz. Grafika Inno 8800gt. Zasilacz Corsair 450W. Karta graficzna nie dosc, ze sie strasznie lipnie podkreca max 640/1900 to jeszcze niemilosiernie sie grzeje. W crysisie mam czasem artefakty-nawet na srednich detalach- a w kazdej innej grze wywala mnie z gry po godzinie grania (70C) ...Proc i pamieci przechodza godzinne testy stresowe..temp na procu max 60C na realtemp. Co ciekawe grafika podkrecona normalnie przechodzi testy na 3dmarku.Juz sam nie wiem co jmoze byc przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurzyn Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 8800gt to grzałka Na procu temperatura za duża , dałeś pastę termoprzewodzącą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEKKER2 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 No jasne zalmana, a na to karakorum. Ale jakby to byl proc to by wywalal bledy na prime:/ Czy ja wiem czy 60C to duzo na procku ;). Sprobuje zmniejszyc taktowanie albo ewentualnie podbic napiecie proca. Napiecia w BIOSie sa w porzadku. Np na pro street po 40 min wywalilo mnie do windy, a w czasie gry ani razu sie nie przyciela. Jak sprawdzalem to temp okolo 65C na GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Odkopię temat i krótko i na temat: 3.2 Ghz FBS: 335 CPUv: 1.27v NBv: 1.40 Napięcie pamięci nie ruszane. z tego co pokazuje everest 1.8v Po pewnym czasie grania w GTA 4 następuje bluescreen. Temperatury w normie, why ? Edytowane 22 Grudnia 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 podnieś vdimm :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) hmm czyli ? Edytowane 22 Grudnia 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 dram voltage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Poszło na 2.1v tylko czemu everest i cpu-z pokazują 1.8v ? Aha jest pewne dziwna rzecz jak zmieniam fsb i zatwierdzam ustawienia to mi się bios zawiesza :D pomaga tylko reset - ustawienia się zapisują. Jak na razie mam 3134Mhz i Orthos Stress CPU with Gromacs Core prio 9 od 10 min zero problemów, temp. 55st. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 8800gt to grzałka Na procu temperatura za duża , dałeś pastę termoprzewodzącą ?? Bez przesady, u mnie chodziła przy 94*c pod obciążeniem i nie było żadnych artów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=469541 3.33 Ghz Vcore: 1.32 Temp stres: 60/60 nie przekracza jej Lecimy dalej ? bo wyczytałem że bezpieczne napięcie dla tego procka to nie przekraczać 1.35v. Zwiększamy po raz kolejny napięcie CPU - tym razem do poziomu ~1,35V a więc wartości napięcia, której zalecam się trzymać w przypadku procesorów Intela wykonanych w wymiarze 45nm. Przy takich ustawieniach procesor zachowywał się stabilnie przy taktowaniu 3800MHz (9.5x400MHz) a temperatura pod obciążeniem ponownie wzrasta - tym razem do ~69'C . http://www.frazpc.pl/artykuly/588/CORE/2/D...5nm/ciag/dalszy Mój egzemplarz tak dobrze się nie kręci bym na nim uzyskał te 3.8Ghz przy 1.35 a przekraczać bym nie chciał tej wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...