ddmar Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam! Znajomy przywlókł do mnie Toshibe A100 coby postawić mu system i wkońcu partycje (jechał na 80gb systemowej, sic!). Wszystko jest ok poza jednym małym szczegółem: lapek przy włączaniu (w momencie gdy pisze press F2 for... i press F12 for..) zatrzymuje się na ok. 3/4 tego paska postępu i bardzo rzadko rusza dalej. Jeśli dośc wcześnie wciśnie się F2, a potem wyjdzie z biosu bez zapisywania zmian, to się włączy normalnie i bez problemów. Moje podejrzenia padają na dysk. Czy słusznie? Przy przerzucaniu plików między patrycjami miałem kilka błędów CRC, SMART juz nie wygląda tak jak powinien.. Ale czy może to być powód takowych dziwnych zdarzeń? Mam nadzieje, że wyraziłem się jasno;) Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Przemek- Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Jeśli podejrzewasz o to dysk to go wyciągnij i sprawdź jak się zachowuje notek bez niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 zrobiłem jak powiedziałeś - to nie to. A może te lapki tak mają że to tyle trwa? Ma ktos podobnego?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Owszem u mnie zatrzymuje się na chwilę właśnie przy 3/4 paska, ale są to dosłownie 2-3s i zawsze bez problemu uruchamia się dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 ddmar, czy w czasie uruchamiania kompa podpiete masz jakies dyski zewnetrzne? Chodzi mi zarowno o USB jak i FireWire. Jesli tak to odlacz pojedynczo i sprawdzaj przy kazdym. Z nie wiadomych mi przyczyn moja Toska A100 nie radzila sobie z dyskiem podpietym pod FW. Pomoglo przerzucenie na USB. Sprobuj przywrocic tez ustawienia fabryczne BIOSu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Griszman, czasami staje tak jak mówisz i rusza, ale często także staje na ok 3/4 i stoi, pomaga tylko wyłączenie i włączenie lapka. CosmiChild, fabryczne juz przywracałem, nie ma podłączanych zadnych dysków zew:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 mialem tak po aktualce biosu, tyle ze na acerze... zaktualizowalem jeszcze raz (tj wgralem ta sama wersje 2 raz) i sie naprawilo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 grzechuk to także zrobione;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...