Gość Kruca Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Mam dość duży problem z temperaturą procesora. Posiadam Asus P5Q-E i C2D E8400 do tego wentylatorek Scythe Mugen. W CoreTemp pokazuje mi w idle 52C a w stress 64C. I tu jeszcze taki problem jak włączam Orthos to temperatura w sekundzie skacze o 10C. Czy oby tak powinno być?? Aha jeszcze zapomniałem powiedzieć proc bez OC. Buda ma dobry nawiew. Czy takie temp są w porządku? Co się dzieje proszę o pomoc?? Z góry dziękuje. Edytowane 13 Lipca 2008 przez Kruca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Skok idle-stress jest normalny dla Core 2 Duo. Tylko ze temperatury na Mugenie ( to nie jest wentylatorek tylko cooler :| ) troche za wysokie. O jakies dwie dyszki. Pozatym masz watek o Scythe Infinity/Mugen wiec sugeruje przejzec temat i przeczytac regulamin od poczatku do konca. Bedzie lepiej dla Ciebie. Edit: Nie wzialem poprawki na pieprzniety czujnik E8xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...