Skocz do zawartości
(A)rturo

Powiekszenie partycji

Rekomendowane odpowiedzi

czy da sie powiekszyc partycje na ktorej znajkduje sie obecnie dzialajacy system?

tzn. mam dysk c: na nim xp i dysk d na nim jakies dane. Chcialbym powiekszyc dysk c...

Da sie zrobci to ta aby nei formatowac?

Teoretycznie da się to zrobić w zasadzie praktycznie też ale za wszelkie straty danych odpowiadać bym nie chciał...... :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koniecznie zabezpiecz sobie te dane !

moje 3 proby z Partition magikiem zakonczyly sie 1,5 z 3 ! takze uwazaj

a to 0,5 to byla nie udana proba ale tylko dlatego ze mi sie nie chcialo pczekac do konca :oops: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lepiej poczekam do formata i wtedy powieksze partycje :)

Dwa miechy temu okazało się ża 3GB to za mało dla WinXP. Miałem wtedy HDD SAMSUNGa 40GB. C: 3GB D:5GB E: reszta. Urzyłem Partition Magica 7.0 PRO (PRO bo urzyłem cracka ;) ). Po zabiegu C: 5GB D:5GB E: reszta. Nic się nie dział podejżanego. Nie było żadnych sensacji. Wszystko miło, łatwo i przyjemnie... A najlesze było to że systemu nie musiałem reinstalować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiekszanie partycji na ktorej sa danezajmuje troche czasu - lepiej Cie wyjdzie jak sformatujesz partycje c i powiekszysz i postawisz system na nowo (bedzie szybciej). Poza tym uwzgledniajac cale mase zalet programu Partition Magic dwa razy skopal mi w ten sposob dane, ktorych nawet odzyskac nie moglem programami do odzyskiwania danych takze manamana don't do it man :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi