scoobyskub Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Zdjęcia są moje. Potrzebny będzie kubek i mikrofalówka. Oto przepis: 1. 4 łyżki stołowej mąki tortowej 2. 4,5 łyżki stołowej cukru (sacharoza) 3. 0,8 łyżeczki proszku do pieczenia 4. 1,5 łyżki stołowej kakaa (gorzka, nie nesquik i inne...) 5. Wszystko wymieszać 6. Dodać jedno jajko 7. Dodać 3 łyżki stołowe oleju 8. Dodać 3,5 łyżki stołowej mleka 9. Dokładnie wymieszać (tak, by nie było grudek, cukier może być nierozpuszczony) 10. Wsadzić do mikrofalówki (3 minuty, 800W) Jak widać każdy może sobie coś takiego zrobić. Przepis jest prosty, a ciasto/ciastko wychodzi przepyszne. Życzę smacznego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 apetycznie wygląda :-D :-D :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Wygląda jak rekwizyt z 2 girls 1 cup :D No ale to nie ma wyglądać, tylko smakować ;) Ciekawe, kiedyś spróbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 ;o w 3 min taki murzyn ;o Jutro (znaczy dziś ale później) spróbuje tego przepisu. Oby mi tylko mikrofali nie zabryzgało ;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 ;o w 3 min taki murzyn ;o Jutro (znaczy dziś ale później) spróbuje tego przepisu. Oby mi tylko mikrofali nie zabryzgało ;p. Ok ty pierwszy ;) Bo ja cos czuje walek w tym, zeby kazdy mikrofale sobie niezle uwalil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 A to to smakuje podobnie do murzynka? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Wygląda jak rekwizyt z 2 girls 1 cup :D No ale to nie ma wyglądać, tylko smakować ;) Ciekawe, kiedyś spróbuję. Mosiales mi przypominac... :lol2: cos mi sie te 3min nie chce wierzyc:D dawac relacje;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Ok... macie. Tutaj są trochę inne składniki (moim zdaniem źle dobrane). Moje są lepsze. http://www.dizzy-dee.com/recipe/chocolate-cake-in-5-minutes Ciasto smakuje jak tzw. "murzynek". Mikrofalówki Wam nie uwali. Spokojna głowa. BTW: Ciasto rośnie bardzo szybko ^^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Hmm, ja pierwszy tester :D ? Zrobilem to "ciasto", zamiast gozkiego kakao dalem nesquika przez co cukier ograniczylem do 1.5 lyzeczki i wyszlo dobre, nie za slodkie w sam raz. Zdjecie: Edytowane 14 Lipca 2008 przez evocati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Powstaje trochę syfu, ale ciasto jest przepyszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Zdjęcia nie zapodam, bo już zjedzone, ale zrobiłem na gorzkim kakao i jest świetne, faktyzcnie 3 minuty w mikrofali 650W (o dziwo u mnie nic nie wylało się poza kubek, może dlatego, że mniejsza moc, samo ciasto wyrosło fajnie). Idealne do kawy - czasem wykonania i smakiem. Dzięki, świetny przepis... ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Też muszę spróbować z mocą 650W ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Popołudniowa kawa i efekty pieczenia: B-) Edyta: mam nadzieję, że się nie obrazisz, za mały forward. B-) Edytowane 14 Lipca 2008 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Spoko, spoko. Możecie przepis wysyłać gdzie chcecie :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) "obrazek ciasta ;]"To za bardzo z wyglądu przypomina mi dwie dziewuchy jeden kubeczek ;]. Ja powiem tyle - przepis i pomysł REWELACJA :o. Nie wiedziałem ze tak szybko można takie ciacho zrobić ;]. Edytowane 14 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 A jak ktoś nie ma mikrofali, to można takie coś upiec? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 A oplaca ci sie rozgrzewac piekarnik na takie male gofinko ? nie lepiej juz zrobic cala blache ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Na spróbowanie :). Max 250*C + termoobieg tak mogę mieć, nie wiem czy wystarczy itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 W piekarniku chyba też można, ale nie próbowałem. Główną zaletą tego ciasta jest właśnie szybkie przyrządzenie w mikrofalówce, a piekarnik musi się rozgrzać... . No i jak w piekarniku to całą blachę i wyjdzie murzynek :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Mikrofala polega na czymś innym niż piec ;). W skrócie chodzi wprawianie w ruch/drgania cząsteczek wody (albo w ogole cząsteczek :P) w potrawach. Ja tam wole piecyk ale mikrofala jest za to bardzo szybka ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Mikrofala polega na czymś innym niż piec ;) . W skrócie chodzi wprawianie w ruch/drgania cząsteczek wody (albo w ogole cząsteczek :P ) w potrawach. Ja tam wole piecyk ale mikrofala jest za to bardzo szybka ;) .No ale teraz większość piekarników ma funkcję mikrofali ;). kurcze a ja sobie nie zrobię, bo mieszkając w akademiku nie mam nawet tych podstawowych składników :P Edytowane 14 Lipca 2008 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 ok, przepis dziala ;) Ze swojej strony polecam ciutke mniej proszku do pieczenia, wiecej cukru i jakas polewa do tego :D Rowniez te 3 minuty... u mnie to trzeba przeciagnac jeszcze tak z 15-20 sekund, zeby bylo idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 super przepis. dzisiaj sobie zrobilem tego murzynka, wyszedl bardzo dobry ale na spodzie sie nie dopiekl, bylo troche gestej masy. To normalne czy u Was sie dopieklo w calej objetosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 ok, przepis dziala ;) Ze swojej strony polecam ciutke mniej proszku do pieczenia, wiecej cukru i jakas polewa do tego :D Rowniez te 3 minuty... u mnie to trzeba przeciagnac jeszcze tak z 15-20 sekund, zeby bylo idealnie.Będzie nowe super danie OC'era zamiast ryżu? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Będzie nowe super danie OC'era zamiast ryżu? :P Nie, ryzu z sosem nic nie przebije ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 właśnie zrobiłem, niezłe nawet :wink: ale matka minę walnęła jak zobaczyła, że jem ciasto( aktualnie zabrakło jakiegoś jej autorstwa :P ). Tylko przygotujcie naprawdę duży kubek ;) ten z knorra nie wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Jutro ide do dziewczyny z moim 0,6L kubkiem i zrobimy cos takiego :D Mam jeszcze dobry przepis na 2 minutową polewe czekoladową - przetestuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 I ja zrobiłem ciastko wg. przepisu, tutaj fota od razu po wyłączeniu mikrofali: jak widać nic nie wykipiało, syfu też nie ma. 2:50 na mikrofali podkręconej do 850W :P Nie podołałem i nie zjadłem całego, mam dość duży kubek :D Osobiście polecam dosypać ciutkę więcej cukru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 To już wole poczekać te 30 -45 minut i upiec sobie murzynka. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 To jakos wychodzi normalnie z kubka, czy trzeba potem caly szorowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...