MILANS Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 ja dzis zrobiłem siostrze na śniadanie 1) nie przesadzajcie z proszkiem do pieczenia 2) użyjcie wysoki, pojemny kubek 3) smacznego ;) wychodzi normalnie ale u mnie zostało niesety troche na sciankach - wystarczy włozyc do wody i po poł minuty wszystko pod palcem schodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 http://www.dizzy-dee.com/recipe/chocolate-cake-in-5-minutes :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 :P dobre nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Mniam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Cóż, trzeba wypróbować :) Tylko składników niektórych brakuje póki co :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Problem mycia mogłyby rozwiązać papierowe kubeczki... Już za późno żeby szukać po sklepach, jak ktoś ma takie to niech sprawdzi czy da radę, bo mycie naczyń mnie nie bawi >.< Btw. To "surowe ciasto" można trzymać w lodówce? Skoro ma być w 5 min to można by to jeszcze usprawnić trzymając "półprodukt" w jakimś większym dzbanku w lodówce :>~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) jutro z rana sprobuje to przyrządzic :D zapowiada sie ciekawie ;p mam w domu takie papierowe kubeczki po coca-coli 0,5L ale nie wiem czy mi sie zmieszcza do mikrofali bo to wysokie dosyc :< btw. probowal ktos ze zwykłą pszenną mąką to robic? Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 btw. probowal ktos ze zwykłą pszenną mąką to robic? Może dzisiaj będę próbował. Moja rada: nie róbcie tego w kubkach, tylko w jakichś bardziej płaskich naczyniach, ponieważ tak od połowy kubka w dół, ciasto jest do dup.y i trzeba wstawiać drugi raz do mikrofali. Ale jak już ktoś się uprze na kubek, to przy odpowiednim doborze składników nic się nie wyleje, a urośnie nam ładna "wieża" (patrz ciasto bryce'a vs moje) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 wlasnie mi sie wydaje ze im szersze naczynie tym wieksza szansa ze sie po prostu wyleje :P chyba ze bedzie w miare wysokie i szerokie, to nawet za próg nie wyjdzie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Kwestia, czy się wyleje czy nie to odpowiedni dobór składników, czyt. proszku do pieczenia i cukru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 hiehie i ladne ciacho mi wyszlo ;d od dolu do góry dobrze spieczone i ladnie wyroslo ;d pozniej fotki zapodam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Ciekawym dodatkiem jest "przyprawa do piernika" albo takie czekoladowe posypki na ciasto. Wsypujesz w trakcie mieszania, roztapia sie w mikrofali i fajny czekoladowo-czekoladowy posmak jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 litości ludzie .... bez takich duzych zdjec ... ludzie głodni w pracy siedzą ;D ... a tak na serio to fajny przepis - przetestuje go przy najbliższej okazji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) jak to ogladam nie wiem czmeu mi sie 2girls1cup przypomina am i sic? Ok poprawilem stivo, widac kto obeznany w temacie:P:P Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Yes U R :P Poza tym był 1cup :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ciacho daje rade-moze troche slabo mi wyroslo ale robilem w 0,5 litrowym kubku - kolejny etap bedzie polegal na dodaniu kawaleczkow czekolady, moze orzechow laskowych i galka lodow smietankowych na gore :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ciacho daje rade-moze troche slabo mi wyroslo ale robilem w 0,5 litrowym kubku - kolejny etap bedzie polegal na dodaniu kawaleczkow czekolady, moze orzechow laskowych i galka lodow smietankowych na gore :oops:nastepnym razem mam zamiar wrzucic tam troche pokruszonej czekolady 'nussbeiser' ciekawe co z tego wyjdzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A mnie skojarzyło się to z "Bliskie Spotkania 3 stopnia" ;) A tak na serio to jutro próba generalna jak tylko dziewczyna wyjdzie z domu :D Nie spodoba jej się pomysł wsadzania jakiegoś płynnego ciasta do mikrofalówki i sprzątania potem tego. IMO świetny przepis na podwieczorek przy kawce lub herbatce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 dodalem pokruszoną mleczną czekolade do ciacha, efekt taki, ze prawie cala czekolada opadla na dno ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 dodalem pokruszoną mleczną czekolade do ciacha, efekt taki, ze prawie cala czekolada opadla na dno ;/ To może dorzucić ją po pierwszej fazie podgrzewania tego w mikrofali? Ciasto akurat trochę zgęstnieje, wsypać czekoladę i z powrotem do mikrofalówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Robiłem dzisiaj i całkiem niezłe wyszło to ciacho tylko mało słodkawe, fotki nie będzie, bo cyfraka mi zapożyczyli :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Robiłem dzisiaj i całkiem niezłe wyszło to ciacho tylko mało słodkawe, fotki nie będzie, bo cyfraka mi zapożyczyli :]skoro malo slodkawe, nastepnym razem dodaj troche wiecej cukru ;] w kulinarii trzeba eksperymentowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 A to ma konsystencje ciasta czy takie gumowate jest? (nie odpowiadajcie tylko "zrób a się przekonasz" :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 A więc i ja postanowiłem swoich sił w kulinarii :) Wyszło coś takiego: Niestety, to co wylało się poza kubek (na talerzyk) było zakalcem, ale w środku kubka mamy normalne ciasto (coś ala murzynek :)) Mimo, że wygląda jak wygląda to smakuje na prawdę dobrze, dodatkowo zamiast mleka byłem zmuszony dodać wody (nie będę otwierał kartonu z litrem mleka dla 3 łyżek). Pozdrawiam i dziękuję za przepis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 A to ma konsystencje ciasta czy takie gumowate jest? (nie odpowiadajcie tylko "zrób a się przekonasz" :P) konsystencja normalnego ciacha - czasami moze byc surowe przy samym dnie, mozna dla pewnosci 20-30sec dluzej potrzymac w mikrofali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domis1997 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ja zrobiłem z tego Tort . Mówie poważnie!!! . to ciacho jest suuper a ty jestes geniusz :D pozd o all :wink: :blink: :sad: :angry: :angry: :rolleyes: :rolleyes: :unsure: :unsure: :lol2: :lol2: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: cya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 1. 2. 3. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Robiłem wczoraj te ciacho z nudów wieczorem ;) Wszystko wg przepisu podanego na str 1. Pomimo tego, że robiłem je pierwszy raz to wyszło idealnie. Do pieczenia najlepiej nadaje się taka miseczka - bulionówka. Nie było żadnego zakalca, wszystko ładnie upieczone i smaczne. Wyszło tego całkiem sporo, więc jadłem jeszcze dziś, smakowało równie dobrze :) Polecam! PS-> W identycznej miseczce jak w tej ze zdjęcia robiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) zawsze mi ciacho wychodzilo, az wczoraj wieczorem sprobowalem zrobic w kubku liptona wojciecha manna ( ponad 0,5l pojemnosci i strasznie wysoki) i ze smutkiem musze powiedziec ze ciacho mi sie troche wylało i pobrudzilo dół mikrofalówki :( lecz ku mojemu zaskoczeniu w srodku bylo upieczone :P to ciacho jest super na sniadanie/kolacje z kawą czy kakao :> nie wyszlo to tak tragicznie jak u "kamilSWAT" ale i tak nie wyszlo do konca chociaz smakowo bylo jak zawsze znakomite (do smaku dodaje jeszcze łyżkę takiego kakao do picia - puchatek, lubie słodkie:P ) Edytowane 31 Stycznia 2009 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...