Black_war Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 a robił ktoś w zwykłym piekarniku :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 a robił ktoś w zwykłym piekarniku :P ? Upiecze się, ale bodajże w 30minut. Ja robiłem w zupełnie innych proporcjach i po 45 minutach było zjadliwe. Jednak to z mikrofali rządzi. :) Do tego polewa czekoladowa i mamy mega ciasto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafi15 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 mi jakos to ciasto brzydko pachni i jest bez smaku chyba trzeba wiecej cukru dac:P ale ogolnie zjadliwe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 daj 1,5 łyżki kakao i 4,5 łyżki cukru, jeśli nadal jest bez smaku to dodaj 0,5 łyżki kakao i 1 łyżkę cukru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 To ja też pochwale się co mi wyszło. Już od kilku dniu wsuwam to ciastko na śniadanie popijając kawą. Zdecydowanie lepiej jest je robić w miseczce niż w kubku. Poniżej zdjęcia przedstawiające co mi wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Wyszło mi dokładnie tak samo :D Mam identyczną miseczkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) wlasnie zajadam ;] super pomysł juz mi sie do sklepu po cos do kawy chyba nigdy nie bedzie chcialo isc ;p Edytowane 14 Marca 2009 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Kolejne ciacho w 5min! :) klyk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 wy macie takie wielkie kubki czy moje ciastka coś tak rosna bardzo? Bo z mojego to przeważnie dwie takie babeczki powstają a nie jedna (przelewam do 2 kubków co by zawartość nie wypłynęła w mikrofalówce) aha i w przepisie jest napisane żeby nie używać zwykłego kakao, czy ja wiem moim zdaniem np z nesquikiem smakuje lepiej albo prawie tak samo jak z gorzkim (oczywiście przy słodzonym kakao dodaje mniej cukru) więc jeśli sie nie ma gorzkiego to śmiało można robić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Panowie... potrzebuję porady! Zrobiłem sobie takie ciasteczko tylko problem jest tego typu, że trochę twarde to wyszło (mur, beton :lol2: ) Co zrobiłem źle? Czego za dużo, czego za mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Panowie... potrzebuję porady! Zrobiłem sobie takie ciasteczko tylko problem jest tego typu, że trochę twarde to wyszło (mur, beton :lol2: ) Co zrobiłem źle? Czego za dużo, czego za mało? Za długo piekłeś. :) Mikrofala wysusza a to ciastko jest idealnym przykładem. :D Ile czasu piekłeś i na ilu Watach ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 No tak, a mówiłem rodzicielce, że mikrofalówka, a piec to dwie różne rzeczy :lol2:. Nie wiem ile było wat (trzeci, najwyższy "poziom" ustawiony) no i z 6-9 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) No tak, a mówiłem rodzicielce, że mikrofalówka, a piec to dwie różne rzeczy :lol2: . Nie wiem ile było wat (trzeci, najwyższy "poziom" ustawiony) no i z 6-9 minut. No to nie ma szans. :) Piecz to max 3 minuty. W piecu, tzn piekarniku piecze się potrójna porcja 40 minut i powiem Wam, że ciasto jest delikatniejsze i znacznie smaczniejsze (zwłaszcza z polewą czekoladową) Edytowane 25 Marca 2009 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 ja pieke 4 minuty 700W i jest dobrze, w przepisie jest 3 minuty przy 800W, próbuj najlepiej najpierw 3 minuty (u mnie to ciut za krótko) i zwiększ lekko i sprawdzaj jak ciasto w środku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnySiwus Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Polecam zamiast 4,5 łyżki cukru, dać 4, a pół łyżki jakiegoś cukru waniliowego/cynamonowego jak kto lubi :) ja robiłem z cynamonowym i bajka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Panowie też wam ten murzynek wychodził trochę gąbczasty w konsystencji ? Jak robię w piekarniku wychodzi puszysty a tutaj trochę jak gąbka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Panowie też wam ten murzynek wychodził trochę gąbczasty w konsystencji ? Jak robię w piekarniku wychodzi puszysty a tutaj trochę jak gąbka :Pdokładnie, chociaż gąbkowatość nie psuje smaku (na szczęście). Chociaż widziałem tam wyżej zdjęcia bardziej "kruche" więc zdziwiłem się, że mi wyszła taka gąbka :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) dawno nie robiłem murzynka i dziś siedząc sobie w domku ucząc się na jutro postawiłem se upiec i niestety coś poszło nie tak, zrobiłem praktycznie tak samo jak wczesniej, a robiłem chyba z 10x i za każdym razem wychodził no więc: - 4 łyżki mąki tortowej - 4 łyżki kakao typu nesqik - 3 łyżeczki cukru - niepełna łyżeczka proszku do pieczenia - mieszanie - jajko - 3,5 łyżki mleka - 3 łyżki oleju - mieszanie LEGENDA: łyżeczka - mała łyżka, łyżka - duża stołowa : Proszę się nie czepiać proporcji kakao - cukier robiłem tak wcześniej i było ok ;] więc to chyba nie to? No ale ciasto strasznie słabo rośnie dałem na 4 minuty, jak wcześniej lekko wystawało poza kubek to teraz doszło do połowy, dałem jeszcze 3 minuty i potem znowu 3 minuty na 700W all (max u mnie) no i ciastko surowe w środku i niedopieczone w zasadzie tylko góra tak na 1cm w dół jadalna :/ Wcześniej robiłem tak samo i wychodziło to teraz już sam nie wiem o co kaman :/ Edytowane 23 Września 2009 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 moze któryś ze składników był nieświeży ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 kakao zwykłe a nie nesquick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 kolego czytaj posta całego, te samo kakao używałem wcześniej i było bez problemów, a robiłem to ciastko z 10x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybaToJa Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 mmmm.... pyszne :wink: najlepsze z mleczkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...