chemiczny_ali Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A na tym radku masz na pewno maks detale? Screen wyglada jak bez parallax mapping'u czyli beda to detale high :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 nie no juz takiego ciemniaka ze mnie nie róbcie :wink: wszystko mam na maxa, to samo jest w Codzie, niestety coraz bardziej mi to przeszkadza i nie wiem czy nie wymienie na GTX 280, chociaz tez nie wiem ale obraz powinien byc taki jak na 8800GT, jednak co nvidia to nvidia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 ten crysis wygląda jak FarCry na pewno nie ustawiłeś wszystkiego max :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Przeinstaluj na nowo grę, może sobie wklepała jakieś configi pod nv :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) ten crysis wygląda jak FarCry na pewno nie ustawiłeś wszystkiego max :P na screenie jest very high a nie custom, czy high, poprostu tak renderuje obraz karta graficzna ATI, dla mnie dwie generacje wstecz za Nvidia, i wieksza wydajnosc tego nie zmeni, nawet jesli była by karta 2 razy szybsza od GTX to juz teraz bym jej nie kupił, widac od razu jak sie wchodzi w viste, pulpit miałem taki soczysty zielony, z głębia kolorów itp, teraz jest blady, jasny, bez barw, jak mamazobaczyła Crysisato powiedziała ze wyglada jak by wyspa umierała, wszystko takie suche i balade, tak to prawda, liscie sa przysuszone, ale na GT inaczej to wygladało, tam gdzie było zielono, było, tam gdzie było niebiesko, to az widac było ze jest, no niestety moze takie głupie profile obrazu ma karta czyli kwestia sterowników i regualcji kolorów, w 8800 GT niczego nie trzeba było ustawiac, kolory na domyslnych i wygladało rewelacyjnie, nawet ten dym w menu jak sie wchodzi do Coda4 wogóle sie nie kłebi, przesuwa sie po monitorze, a wczesniej widac było ze on sie rozprasza, pojawia i znika, sa zawirowania, teraz poprostu sie pzresuwa jak by chmura, sztywana i bez efektu, no i te kolory blade, wszystkie shadery nie wiem czy tak sie nazywaja ale chodzi mi o te swiecace powieszchnie na teksturach, czyli scianach, podłodze itp, wogóle jak by karta tego nie wytwarzała, badz w stopniu 85% mniejszym jak u nvidii, no fakt zileoni zawsze mieli jakosc obrazu lepsza jak ati, i wiem to z doswiadczenia, ja bynajmniej nie kupie wiecej ich karty, zeby była 1000 razy szybsza zawidłem sie po maxsie z reszta sami wiecie ze ATi nie od dzis cos tam w sterownikach grzebie, zmienia, oszukuje i potem obraz wyglada tak jak wyglada, Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Właśnie jakość obrazu to zawsze była domena ATi. Sam miałem X1900XT i przesiadłem się z niego na 8800GTS i obraz był ładniejszy (pulpit,filmy,gry) niż na GF. Musisz mieć coś z sterownikami nie tak. W opcjach kolorów zmień kolory na Windows Colors czy jakoś tak. A na twoim miejscu po przesiadce z nv na ATi zrobł bym porządek i sformatował. Zresztą na egieldzie by zauważyli że ATi generuje gorszy obraz i opisali by to w recenzji, masz coś z system w takim razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Lepszy obraz na ati to wymysł fanbojów , mam ati i nv i jakoś nie widze tego lepszego obrazu na ati - w filmach i grach. Co do crysisa to pewnie gra nie rozpoznała karty albo żle rozpoznała i nie weszły ustawienia , stąd kiepski obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) no tak tylko do Crysisa nie zainstaluje patcha 1.2 bo mi wyskakuje niezgodnosc z emulatorem, jak to obejsc, zeby gra chodziła z patchem i z płyta nie mam nagrywarki, a czy moze gra nie wł. efektów skoro przyzna jej 1(albo 3 nie pamietam czy wiecej znaczy lepiej czy odwrotnie) w punktacji, ogólnie wszystko jest mniej intensywne, np, pierwsza misja jak dochodzimy do plazy, to cienie jakie rzucały palmy były niemal ze namacalne teraz sa bledziutkie, w Cod4 jest to samo, barwy letnie, brak wyrazistosci we wszystkim, przeinstaluje sytem ale obawiam sie ze bedzie to samo, no i dlaczego na Catalyst 8.8 karta ma zwiechy? na 8.7 nie EDIT. Zainstalowałem nowe sterowniki tym razem wyczysciłem wszytsko co było stare, Crysis odpalił tak ja tzreba, znowu wszystko sie błyszczy jak powinno, w Cozie tez, głupie sterowniki na płycie napsuły mi krwi, lol odwołuję wszystko co napisałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 no tak tylko do Crysisa nie zainstaluje patcha 1.2 bo mi wyskakuje niezgodnosc z emulatorem, jak to obejsc, zeby gra chodziła z patchem i z płyta nie mam nagrywarki, a czy moze gra nie wł. efektów skoro przyzna jej 1(albo 3 nie pamietam czy wiecej znaczy lepiej czy odwrotnie) w punktacji, ogólnie wszystko jest mniej intensywne, np, pierwsza misja jak dochodzimy do plazy, to cienie jakie rzucały palmy były niemal ze namacalne teraz sa bledziutkie, w Cod4 jest to samo, barwy letnie, brak wyrazistosci we wszystkim, przeinstaluje sytem ale obawiam sie ze bedzie to samo, no i dlaczego na Catalyst 8.8 karta ma zwiechy? na 8.7 nie EDIT. Zainstalowałem nowe sterowniki tym razem wyczysciłem wszytsko co było stare, Crysis odpalił tak ja tzreba, znowu wszystko sie błyszczy jak powinno, w Cozie tez, głupie sterowniki na płycie napsuły mi krwi, lol odwołuję wszystko co napisałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 możesz napisać bardziej zrozumiale co odwołujesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) WSZYSTKO! :wink: jak bym miał zaczac od nowa to bym napisal, jakos obrazu minmalnie gorsza niz ta u nvidii, minimalnie, ale pewnie wrzesniowe sterowniki zlikwiduja wszelkie róznice, wszystkie efekty jakie byly w nviidii tez sa, wychodzi ze te sterowniki na płycie to jakas lipa starszliwa, a wiec w takim wypadku karta warta kazdego wydanego na nia grosza, i sorry za zamęt EDIT, cały czas mi sie crysis zawiesza ma po 16 fps i potem zwis, albo program nie odpowiada, ja mysle ze tzreba albo patcha do gry, albo format i reinstalke systemu Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 skąd sie tacy ludzie biorą??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) daj spokoj stary facet ma problem i nie umie go rozwiazac po to jest forum by mu pomoc :P jak to sie mowi nie kazdy jest alfa i omega edit: chociaz gdyby poszukal to by napewno znalazl odpowiedz (bana na google chyba nie ma ani na forumowa szukajke :D) Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 skąd sie tacy ludzie biorą???muahahahahahahahahahahaha! żal mi cie :dontfeedtrolls: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Też miałem problemy z ATi po przesiadce z Nvidii wystarczyło poczytać temat - a zazwyczaj użyć opcji szukaj z odrobiną zdrowego rozsądku wyeliminowałem wszystkie problemy wszystko działa płynnie i w wysokiej jakości jeśli nie chce Ci się szukać to polecę Driver Cleanera i ATi Tray Tools (i nie zapominajmy o zdrowym rozsądku i czytaniu ze zrozumieniem), nie używam już Catalst Control Center zauważyłem, że ATi lepiej się rozumie z nowymi tytułami niż starszymi - np. refleksy świetlne w NFS:MW ładniej wyglądały na GF6800 niż Radku 4850, ale np. Wiedźmin już nie ma tego problemu Jednocześnie dodam, że Radek ma bezsprzecznie lepszy antyaliasing :) PS: od żalenia się jest strona 'żal.pl', a to forum służy czemu innemu - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) pierwsze co zrobiłem to zainstalowałem tray toolsa i wyczysciłem odpady Cleanerem, tyle ze nie z trybu awaryjnego, choc moze trzeba było tak zrobic, tez maiłem wczesniej radki konczac ostatnio na X1950Pro, a pozniej była nvidiia, wczesniej tez, teraz gosci u mnie ATI, masz racje za duzo biadole, najpierw powinienem zrobic co w mojej mocy, a potem sie zalic, poprawie sie :kijem: Edytowane 1 Września 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Pobawiłem się wczoraj tym HD4870 X2. Kolesiowi złożyłem zestaw (E8400 na razie nie kręcony bo na boxie). Karta jest piekielnie gorąca - 85 stopni w idle. Może dlatego, że wczoraj burzowa pogoda była. Pod obciążeniem chłodniejsza (:lol:), ale wentyl hałasuje jak kiedyś mój X2900XT. I na dodatek piszczy. Myślałem, że takie rzeczy to na GF (akurat żeby mój GTS usłyszeć, to trzeba głowę do obudowy wsadzić). Zdążyłem odpalić tylko GRIDA. Zniszczyła mnie na FullHD AAx4. Wydajność poszybowała w okolice 100fps, podczas gdy na GTSie muszę grać na AAx2 i czasami zejdzie poniżej 50fps. Podczas jazdy nie miałem, żadnych dziwnych akcji. Wszystko mega płynnie i bez ścinek. Na powtórkach przyuważyłem migotanie wody i szklanych elementów otoczenia. No i na powtórkach jakieś dziwne zacięcia. Stery 8.8 Vista x64, system Windows Server 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Powtórki to odczyt z dysku więc to może być powodem. 100fps to niezła jazda była :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 No ale u mnie tego nie ma. Dysk dostał nowy Samsung F1 640MB. Jakiś schizy ze sterami (j.w). Nie miałem czasu na więcej i już mu kompa oddałem. Tylko nowego Stalkera (właśnie dostałem) zdążyłem obczaić (w wątku). Trochę mieszane wrażenia (stery i brzęczenie), ale karta bestia. Może są jakieś hotfixy, ale to już nie mój problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 jakies leszcze z pclab-u wyweszyły ze cos tu napisałem i normalnie taka polemika ze rece opadaja, mozecie sobie poczytac w topiku o karcie, ogólnie karta wróciła juz do sklapu, i bedzie wymaian na GTX, poza spora iloscia fps, karta moim zadaniem do bani, robiłem co mogłem zeby chodziło cacy, ale to nie sterowniki, przyzwyczaiłem sie juz do jakosci obrazu nvidii i nie mogłem zniesc róznic, nie były co prawda kolosalne, ale na tyle duze zebym nie dawał rady, po tych wszstkich awanturach (na PClabie) poszedłem jeszcze raz do biura i zapytałem brata czy to sa zeczwiscie tylko moje wmysły, bo pisza ze u nich chodzi pieknie i zadnej jakosci w wswietlanym obrazie niema, oto co powedział" no jasne, odrazu to widac, obraz jest inny" to ja na to" napewno mzoe poprostu wydaje Ci sie" " człowieku ja tez u jestem wrazliwy na tym punkcie i wszytko widze u siebie na monitozre, na tej poprzedniej karcie miałes taki krystaliczny obraz" "ale chodzi i o pulpit nie?" " nie, wogóle we wszystkich grach, zwłaszcza w CoD4" " no widzisz a takie frajerstwo co pewnie nawet nie ma karty w reku, smieje sie ze mnie ze nie potrafie zainstalowac sterowników i dlatego problemy mam" usmiechna sie tylko i powiedzial obraz byl zupełnie inny niz na twojej poprzedniej karcie, dobzre wiem bo bardzo mi sie to podobało i ja nie widziałem czegos takiego nigdy wczesniej, tak wiec pozostawiam wam to do rozwazenia, ogólnie karta chodziła jak burza jesli mówimy o fps, były tylko w Cod4 przyciecia w pewnych miejscach, po mimo ze karta wyswietlała 250 fps, to czuło sie szarpanie przez kilkanascie sekund, chodzi zapene o te micro przciecia wynikajace z synchronizacji mGPU, nowe ster maja to naprawic, ja osobiscie karty nie polecam choc pewnie jestem odosobnionym przpadkiem trudno tak to wygladało u mnie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Haha, ja przesiadłem się z NV na Radeona i nie widze aby obraz był gorszy. Wygląda identycznie jak na NV... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 jakies leszcze z pclab-u wyweszyły ze cos tu napisałem i normalnie taka polemika ze rece opadaja, mozecie sobie poczytac w topiku o karcie, ogólnie karta wróciła juz do sklapu, i bedzie wymaian na GTX, poza spora iloscia fps, karta moim zadaniem do bani, robiłem co mogłem zeby chodziło cacy, ale to nie sterowniki, przyzwyczaiłem sie juz do jakosci obrazu nvidii i nie mogłem zniesc róznic, nie były co prawda kolosalne, ale na tyle duze zebym nie dawał rady, po tych wszstkich awanturach (na PClabie) poszedłem jeszcze raz do biura i zapytałem brata czy to sa zeczwiscie tylko moje wmysły, bo pisza ze u nich chodzi pieknie i zadnej jakosci w wswietlanym obrazie niema, oto co powedział" no jasne, odrazu to widac, obraz jest inny" to ja na to" napewno mzoe poprostu wydaje Ci sie" " człowieku ja tez u jestem wrazliwy na tym punkcie i wszytko widze u siebie na monitozre, na tej poprzedniej karcie miałes taki krystaliczny obraz" "ale chodzi i o pulpit nie?" " nie, wogóle we wszystkich grach, zwłaszcza w CoD4" " no widzisz a takie frajerstwo co pewnie nawet nie ma karty w reku, smieje sie ze mnie ze nie potrafie zainstalowac sterowników i dlatego problemy mam" usmiechna sie tylko i powiedzial obraz byl zupełnie inny niz na twojej poprzedniej karcie, dobzre wiem bo bardzo mi sie to podobało i ja nie widziałem czegos takiego nigdy wczesniej, tak wiec pozostawiam wam to do rozwazenia, ogólnie karta chodziła jak burza jesli mówimy o fps, były tylko w Cod4 przyciecia w pewnych miejscach, po mimo ze karta wyswietlała 250 fps, to czuło sie szarpanie przez kilkanascie sekund, chodzi zapene o te micro przciecia wynikajace z synchronizacji mGPU, nowe ster maja to naprawic, ja osobiscie karty nie polecam choc pewnie jestem odosobnionym przpadkiem trudno tak to wygladało u mnie, Juz mi ręce opadaja:) Miałem najpierw GTXa póxniej x2 i mam porównanie co do kart. Przycięcia na gtxie równiez były i to raczej była wina dysku niżeli samej karty. Ja osobiscie polecam kartę jedną i drugą. Ale za sam fakt, że NV próbowała sprzedawać karty za prawie 2k woła o pomste więc bardziej się skłaniam ku czerwonym chodz jest to moja piewrwsza karta z tej stajni od ponad 6-7lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 (edytowane) Juz mi ręce opadaja:) Ale za sam fakt, że NV próbowała sprzedawać karty za prawie 2k woła o pomste więc bardziej się skłaniam ku czerwonym chodz jest to moja piewrwsza karta z tej stajni od ponad 6-7lat ja juz nie raz na to zwracałem uwagę, mi. dlatego zdecydowałem sie nie karmic darmozjadów, i wybrałem produkt ATI, juz chyba wielokrotnie widzielismy na oczy jak zieloni krzyczeli za swoje karty 2 kafle, a potem po premierze u konkurencji cena spadała do ok 1 tys. zł u dystrybutora, i wywiady prasowe w których sie zarzekali ze nie moga wczesniej zejsc z cena mozna było wsadzic w bajki, jak wróce ze Szwecji zrobie porównanie bo bede mial 280 GTX, a nie wierze ze tylko na 8800GT garfika tak wgladała i był to wyjatek od reguły ps. mialem Cie Mati za troche bardziej ogarniętego usera ale po twoich wypowiedziach na labie starciłes dla mnie wiarygodnosc, teksty w stylu po co ja sobie kupuje karty za 1400 zł której nie umiem obsłuzyc do reszty mnie załamały, co to ma byc: szpan przed kolegami, w mysl zasady " jak wszyscy to ja tez" jakos tu sie nie rozmawia w takim tonie, pewnie dla tego wsadzili mi bana bo przypromowałem Purepc i owszem Redaktor Naczelny ktory mi mówił kiedys ze Purpc to najlepszy portal w dziedzinie hard i software nie pomylił sie aani troche, jak jeszcze nie wiele wiedzialem o czymkolwiek powiedzial, jest szukajka a jak sobie nie poradzisz, zapytaj, nigdy nie zdazyło sie tak aby ktos komus nie pomógł(no chyba ze nie umiał, ale to jeszcze rzadsza sytuacja:) i fakt poza ludzmi takimi jak ja czy Ty sporo tu profesjonalistów majacych wiedze nie tylko praktyczna ale naukową w stricte tego słowa znaczeniu i róznica polaega na tym ze tu sie dyskutuje dla zdobycia podzielenia sie wiedza, tam zeby miec ostatnie słowo, czyz nie tak :huh: ? Edytowane 6 Września 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 ja juz nie raz na to zwracałem uwagę, mi. dlatego zdecydowałem sie nie karmic darmozjadów, i wybrałem produkt ATI, juz chyba wielokrotnie widzielismy na oczy jak zieloni krzyczeli za swoje karty 2 kafle, a potem po premierze u konkurencji cena spadała do ok 1 tys. zł u dystrybutora, i wywiady prasowe w których sie zarzekali ze nie moga wczesniej zejsc z cena mozna było wsadzic w bajki, jak wróce ze Szwecji zrobie porównanie bo bede mial 280 GTX, a nie wierze ze tylko na 8800GT garfika tak wgladała i był to wyjatek od reguły ps. mialem Cie Mati za troche bardziej ogarniętego usera ale po twoich wypowiedziach na labie starciłes dla mnie wiarygodnosc, teksty w stylu po co ja sobie kupuje karty za 1400 zł której nie umiem obsłuzyc do reszty mnie załamały, co to ma byc: szpan przed kolegami, w mysl zasady " jak wszyscy to ja tez" jakos tu sie nie rozmawia w takim tonie, pewnie dla tego wsadzili mi bana bo przypromowałem Purepc i owszem Redaktor Naczelny ktory mi mówił kiedys ze Purpc to najlepszy portal w dziedzinie hard i software nie pomylił sie aani troche, jak jeszcze nie wiele wiedzialem o czymkolwiek powiedzial, jest szukajka a jak sobie nie poradzisz, zapytaj, nigdy nie zdazyło sie tak aby ktos komus nie pomógł(no chyba ze nie umiał, ale to jeszcze rzadsza sytuacja:) i fakt poza ludzmi takimi jak ja czy Ty sporo tu profesjonalistów majacych wiedze nie tylko praktyczna ale naukową w stricte tego słowa znaczeniu i róznica polaega na tym ze tu sie dyskutuje dla zdobycia podzielenia sie wiedza, tam zeby miec ostatnie słowo, czyz nie tak :huh: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) nie no juz takiego ciemniaka ze mnie nie róbcie :wink: wszystko mam na maxa, to samo jest w Codzie, niestety coraz bardziej mi to przeszkadza i nie wiem czy nie wymienie na GTX 280, chociaz tez nie wiem ale obraz powinien byc taki jak na 8800GT, jednak co nvidia to nvidia to zagadka jeden 8800GT drugi 4850 który,to o czym ty piszesz to kompletna bzdura różnicy nie ma a obie mam,przekłamania z CF można wykluczyć bo brak w twoim przypadku coś nie tak z systemem masz. a co do kamyczków i wypukłości jak widać wszystko jest OK tu jak określiłeś dokładnie będzie widać i kamyki jak najbajdziej OK są też Mgła też jest no sorki ale nie dqa się złapać żeby było identycznie ale jest i ma się dobrze Jak widać wszystko jest ok PS.to nie mgła a dym z wybuchów. Edytowane 8 Września 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Bawię się x2 od jakiejś godziny 15 i powiem szczerze , że rewelacji nie ma. Stalker cs powinien poprostu pływać a tak nie jest. Bardzo niestabilnie się fps zachowuje od 23 - 45 , wszystko na maxa bez aa w 1280x1024. Wpierdziela to prądu masę i nie wiem , ale mam odczucie , że karta nie jest wykorzystana w 100% ( tak jakby się dławiła). Crysis też jakoś super dobrze nie lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Bo to nie karta pod taką rozdziałkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zapewne w wyższej nie przyspieszy :( , a będzie tak samo. Stery jeszcze muszą ostro poprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 To ciekawe że masz odmienne odczucia niż inni uzytkownicy. Co do rozdziałki to chyba nie porozumienie - do 1280*1024 to 4850 wystarcza. X2 wykazuje się najlepiej w HD. Może wciąz proc ogranicza przy tak niskiej rozdziałce. Jak wiadomo ta karta potrzebuje wielkich MHz. Spróbuj choć na próbe podkręcić mocniej procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) Hmmm z chęcią bym to zrobił, moim marzeniem jest ujrzenie napisu w biosie GOD LIKE. Płyta może , ale proc nie bardzo. Odczucia odczuciami, ale fraps chyba nie kłamie. Zresztą niecałe 4k pkt więcej od 8800gt to też jakoś powiewa dramatem. W końcu coś znalazłem co pokazuje moc karty. Wszystkie crysisy, stalkery to poprostu niedorobione silniki , które nie potrafią wykorzystać sprzętu. Niech się uczą panowie od mistrzów. Edytowane 9 Września 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 4GHz na procu na pewno stykają nie wiem jak Stalker, ale Crysis ma tragiczne skalowanie i x2 niewiele dawał w tym przypadku. a 1280 x 1024 to HD4850 daje rade no problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...