NoVyKoMp Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 mam problem... wg. Crysisowego benchmarka mam 14 fps przy 1900x1200 na very high wszystko... coś jest nie tak z moją kartą... pomocy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 kupujac 4870x2 patrzec na firme czy obojetnie jakiego najtanszego kupowac?? znalazlem powercolora za 1350zl czy jest gdzies taniej moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 w sumie trudno cokolwiek powiedziec, ASUS np. uwaza sie za lepsza firme od Gigabyte i jego kartyt sa troche drozsze, z drugiej strony wszsytko okaze sie za pare miesiecy jak karty zaczna padac, bo teraz nie sposób stwierdzic czy np na Gigabyte czy Ausise sa lepsze komponenty, a wogóle to nie wiem czy wszsytko to nie referenty i poza naklejka byc moze nie ma roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 w tej chwili w trybie perfomance mam 15200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Popatrzyłem dzisiaj na teścik 4870x2 na egieldzie. Zakuło mnie w oczy jedno. Piszą, że 3870x2 miał szynę PCIEX1.1 natomiast 4870x2 posiada już szynę PCIEX2.0 i jest to duży plus. Tylko, że testują tą kartę na płycie na 680i zatem nieposiadającej PCIEX2.0. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) w tej chwili w trybie perfomance mam 15200No jak tam wrażenia w porównaniu z GTX280? Brzęczy u ciebie ta karta? Bo ten szafirek, co miałem przez 2 dni to hałasował przy otwartej budzie. Ja jednak zamówiłem sobie wczoraj EVGA GTX280. Jak tam porównanie wydajności w nowym Stalkerze i Crysisie? Parę fotek Crysis Warhead z kompa kolesia HD4870X2 i E8400 na domyślnych taktach 3GHz/Vista/DX9. Niestety tylko początek gry. Ustawienia 'entuzjasta' Jutro będę miał GTXa to sobie porównam. Edytowane 25 Września 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 w porownaniu do jednego 280gtx w crysisie poprawa +8fps srednio,ale i tak nie chodzi jeszcze za dobrze ,1920x1200 entuzjast i tam srednio 25-30fps ale to nie jest to , brakuje tych 10sieciu jeszcze aby min.40fps bylo. jest gdzies test cf 4870x2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) widziałem... poszukam i wrzucę jak tylko znajdę... ale jest na 100... EDIT: http://hothardware.com/Articles/ATI-Radeon...-On-Top/?page=1 jak widać nie ma co wyrzucać 1400 zł na to... poprostu procki nie wyrabiają... chyba że oni to robili na jakiś biosach co nie obsługiwały CF'a i się nie skapli a swego czasu dużo ich było... łan mor edit... proc quad 3GHz to się nie dziwię...pewnie na lepszych taktach większa różnica by była...ale i tak się więcej można było spodziewać... Edytowane 26 Września 2008 przez NoVyKoMp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 to i tak malo, spodziewalem sie ze bedzie np. w crysisie to tak wydajne jak SLI-TRISLI, a watpie aby proc @ 4ghz dogonil NV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Bawiłem się obrotami wentylatora na karcie bo w idle miałem coś ok 78C ale fanfix nie chciał mi działać a zaznacze, że mam x64 viste. Riva tuner działała ale miałem wrażenie że na sztywno działa i przed uruchomieniem gry musiałem zwiększać obroty. postanowiłem zmodyfikować bios i co mnie zdziwiło w edytorze jest wykres obrotów który jest bardzo przyjazny dla użytkownika tak więc teraz mam ustawione na 36% co mi daje w idle jakieś 49C a 100% ustawiłem sobie na 104C gdyż 114 było moim zdaniem za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 No jak tam wrażenia w porównaniu z GTX280? Brzęczy u ciebie ta karta? Bo ten szafirek, co miałem przez 2 dni to hałasował przy otwartej budzie. Ja jednak zamówiłem sobie wczoraj EVGA GTX280. Jak tam porównanie wydajności w nowym Stalkerze i Crysisie? Parę fotek Crysis Warhead z kompa kolesia HD4870X2 i E8400 na domyślnych taktach 3GHz/Vista/DX9. Niestety tylko początek gry. Ustawienia 'entuzjasta' Jutro będę miał GTXa to sobie porównam. A czego Dx9 te same ustawienia tylko DX10 i proc 4Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Bo DX10 działa mi na nerwy. Zaopatrzyłem się w LCD i co prawda skończył się problem z odświeżaniem, jednak zmieniam poziom głośności klawą i wyskakujący pasek poziomu przełącza mi gry na tryb okienkowy. I jaja są też jak wyskoczy powiadomienie ze Skype. Poza tym mam wrażenie, że w DX10 system nie wyłącza aero. Na DX9 nie ma problemu. Różne pop-up'y wyskakują i znikają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 to i tak malo, spodziewalem sie ze bedzie np. w crysisie to tak wydajne jak SLI-TRISLI, a watpie aby proc @ 4ghz dogonil NV http://www.driverheaven.net/reviews.php?re...09&pageid=1 nawet 8x 4,4giga niczego tutaj nie zmienia. 280 w tri to najwydajniejsze rozwiazanie na dzien dzisiejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 http://www.driverheaven.net/reviews.php?re...09&pageid=1 nawet 8x 4,4giga niczego tutaj nie zmienia. 280 w tri to najwydajniejsze rozwiazanie na dzien dzisiejszy. ale CrosfireX 4870 X2 to najbardziej oplacalne rozwiazanie na dzis, praktycznie z testu wynika ze tylko w CoD4 róznica jest jakas wieksza, a tak to wchniecia 10-20 fps przy takich wielkosciach nie maja znaczenia, wiec dla mnie 4870 X2 góra, mimo wszytsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 ale CrosfireX 4870 X2 to najbardziej oplacalne rozwiazanie na dzis, praktycznie z testu wynika ze tylko w CoD4 róznica jest jakas wieksza, a tak to wchniecia 10-20 fps przy takich wielkosciach nie maja znaczenia, wiec dla mnie 4870 X2 góra, mimo wszytsko ale mowisz o pojedynczym 4870x2 czy 2takich kartach? bo z tego co sie orientuje to crosfireX w ogole nie dziala...procz 3dmarków? jak to jest z grami?? crysis, stalker?? ma ktos test?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 No masz i nie wiesz? Fotki masz na max fullHD na tej stronie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) ale mowisz o pojedynczym 4870x2 czy 2takich kartach? bo z tego co sie orientuje to crosfireX w ogole nie dziala...procz 3dmarków? jak to jest z grami?? crysis, stalker?? ma ktos test?? dlaczego mówisz nie dziala, odpowiednia płyta i powinno hulac, http://www.intel.com/products/desktop/moth...xs-overview.htm ta ma 4 porty PCI-E dzialajace z pełna predkoscia x16, wiec skoro ma az 4 to teoretycznie wkladasz 4 single GPU i smigasz, albo 2 karty multi GPU, wychodzi na to samo, po za tym jeszcze plyty pod amd maja wsparcie dla crossfireX, jesli płyta posiada 4 gniazda pracujace z pełna predkoscia x16 to na 99,9% crossfireX na plycie dziala Edytowane 28 Września 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) to co jak u siebie wloze drugiego radzia 4870x2 to bedzie poprawa w cryisie i stalkerze....bo gdzies widzialem testy ze praktycznie wydajnosc jest ta sama z jedna czy dwoma kartami ILE przybedzie i czy przybędzie jesli doloze jeszcze jednego 4870x2 w np. nowym stalkerze (bo tam mam teraz 20fps) i cryissie. o te dwie gry mi najbardziej chodzi:) Edytowane 28 Września 2008 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zero tu nie chodzi o płyte tylko zerowy przyrost spowodowany przez sterowniki a nawet będzie wolniej niż na jednej X2 w tych tytułach PS.nowy stalker 20 :unsure: coś nie tak masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zero tu nie chodzi o płyte tylko zerowy przyrost spowodowany przez sterowniki a nawet będzie wolniej niż na jednej X2 w tych tytułach PS.nowy stalker 20 :unsure: coś nie tak masz w nowym stalkerze mowa o 1920x1200 aa na maxa w poziomie gry i cienie wszystko max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 to zmniejsz AA i masz normalny FPS bo tak się grać nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 to co jak u siebie wloze drugiego radzia 4870x2 to bedzie poprawa w cryisie i stalkerze....bo gdzies widzialem testy ze praktycznie wydajnosc jest ta sama z jedna czy dwoma kartami ILE przybedzie i czy przybędzie jesli doloze jeszcze jednego 4870x2 w np. nowym stalkerze (bo tam mam teraz 20fps) i cryissie. o te dwie gry mi najbardziej chodzi:) jesli twoja plyta posiada logo CrossfireX ready, niema problemu, ale z tego co wiem X48 nie obsługuje oficjalnie CFX, czy da sie to jakos na plycie wł, nie wiem, wiec bedzie tak jak mówi Maxforce, nawet jak pójdzie to moga byc problemy i bedzie wolniej niz na poj. karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 jesli twoja plyta posiada logo CrossfireX ready, niema problemu, ale z tego co wiem X48 nie obsługuje oficjalnie CFX, czy da sie to jakos na plycie wł, nie wiem, wiec bedzie tak jak mówi Maxforce, nawet jak pójdzie to moga byc problemy i bedzie wolniej niz na poj. karcie a jaka plyta to obsluguje? z tego co wiem to tylko x38 albo x48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 a jaka plyta to obsluguje? z tego co wiem to tylko x38 albo x48 oficjalnie potwierdzono wspólprace na X58 albo takie cos http://www.cluboc.net/reviews/motherboards...790FX/index.asp z intela to chyba własnie to http://www.intel.com/products/desktop/moth...xs-overview.htm choc nie wiem na 100% ale w testach jw. widac ze to sie sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) jesli twoja plyta posiada logo CrossfireX ready, niema problemu, ale z tego co wiem X48 nie obsługuje oficjalnie CFX, czy da sie to jakos na plycie wł, nie wiem, wiec bedzie tak jak mówi Maxforce, nawet jak pójdzie to moga byc problemy i bedzie wolniej niz na poj. karcieBoże nie wprowadzaj ludzi w błąd http://game.amd.com/us-en/crossfirex_about.aspx CFX obsluguje 45/38/48 i wiele innych nawet stary poczciwy i975x ma ten certyfikat.Tu nie przez chipset i płyte jest spowodowane że 2x4870X2 słabo wypadają tylko Catalysty gdzie nie mogą sobie poradzić z codem więcej niż dwa GPU. To że płyta nie ma 4 slotów PCI-E 16x nie oznacza że nie jest CFX wystarczą dwa !!!!! X48 http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=1 a oficjalnie na X58 potwierdzono SLI bo CFX od dawien dawna już był w poprzednikach. Edytowane 28 Września 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Boże nie wprowadzaj ludzi w błąd http://game.amd.com/us-en/crossfirex_about.aspx CFX obsluguje 45/38/48 i wiele innych nawet stary poczciwy i975x ma ten certyfikat.Tu nie przez chipset i płyte jest spowodowane że 2x4870X2 słabo wypadają tylko Catalysty gdzie nie mogą sobie poradzić z codem więcej niż dwa GPU. To że płyta nie ma 4 slotów PCI-E 16x nie oznacza że nie jest CFX wystarczą dwa !!!!! X48 http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=1 a oficjalnie na X58 potwierdzono SLI bo CFX od dawien dawna już był w poprzednikach. byem przekonany ze pene CrosfireX czyli wsparcie dla dwuch multi GPU lub 4 kart graficznych posiadaja jedynie plyty AM2 i nadchodzace x58, ostanio przeczytalem ze wparcie triple SLI nie zostalo jeszcze potwierdzone, choc plty jak najbardziej to oferuja, wiec napewno bedzie, napisalem ze na 99,9% plyty z 4 PCI_E x16 obsuguja CFX, wiec nie przeinaczaj ze jesli ich nie ma nie oznacza ze CFX nie dziala, mowisz ze nawet i975X obsuguje CFX, tak tylko w jakim standardzie? nic nie sugeruje ale wydaje mi sie ze PCI-E 1.1 i bardzo marnie by to wygladalo na 4870 X2, bardzo, takie plyty to dla 3870 X2 jak sie myle to mnie poprawcie, sa plyty co sie nazywaja CFX i posiadaja 3 gniazda PCI-E, i w takich mozna byo stosowac np. 3870 X2 (x2) plus 38xx, CrossFireX to wsparcie dla 3 lub 4 kart graficznych, chodzi o to ze aczy sie je naprzemiennie a nie jak w triSLI wszsytkie razem i najlepiej jak sa połączone poprzez magistralę PCIe 2.0 bo tylko wtedy uzyskamy pena wydajnos i moc i wlasnie pierwsze wprowadzily to pyty na chipsecie AMD 790FX, tylko ja mwie o CrossfireX w odniesieniu do PCI-E 2.0 i dwuch multiGPU typu 4870 X2, i jak to dziala, nikogo nie chcilem wprowadzac w blad, tak to widzialem, mozesz podac jakie pyty na i975 maja wsparcie dla CrossFireX? bo z tego co ja wiem to one obsuguja tylko dwie karty i nie ktore tylko jako x8 choc maja po 4 porty PCI-E x16 ale nie w wersji 2.0(chyba) raz jeszcze podkreslam, nikogo nie chce wprowadzac wblad, tak mi sie wydaje jak sie mule to prosze mnie poprawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Jeszcze raz i ostatni powtórzę CrossfireX to 2,3,4 karty a w przypadku X2 max dwie lub X2 i dwie normalne Pci-e2.0 daje max 3% niestety Każda jedna oparta na i975 ma wsparcie CroosfireX jak ma dwa sloty Pci-e np. Asus P5W DH ,GA-G1975X,Msi 975X Platinum sam możesz zobaczyć w linku wyżej z tego co wiem to w CF też się łączy wszystkie razem a można inne karty 4870x2+ 4850/70 ,4870+4850 lub 3850+3870 to chyba miałeś na myśli mówiąc "naprzemiennie" Edytowane 28 Września 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Jeszcze raz i ostatni powtórzę CrossfireX to 2,3,4 karty a w przypadku X2 max dwie lub X2 i dwie normalne Pci-e2.0 daje max 3% niestety Każda jedna oparta na i975 ma wsparcie CroosfireX jak ma dwa sloty Pci-e np. Asus P5W DH ,GA-G1975X,Msi 975X Platinum sam możesz zobaczyć w linku wyżej z tego co wiem to w CF też się łączy wszystkie razem a można inne karty 4870x2+ 4850/70 ,4870+4850 lub 3850+3870 to chyba miałeś na myśli mówiąc "naprzemiennie" oby ati cos zrobilo ze sterami aby bylo sens kupowania drugiej karty x2 , bo narazie procz 3dmarkow sensu nie widac, a szkoda jeszcze jakby ktos znalazl test np. gdzie bylby crysis albo stalker nowy , i było by porownanie x2 jednej i w parze oraz 280gtx i 280gtx sli byłbym wdzięczny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Jeszcze raz i ostatni powtórzę CrossfireX to 2,3,4 karty a w przypadku X2 max dwie lub X2 i dwie normalne Pci-e2.0 daje max 3% niestety wieksza byl by roznica PCI-Ex16 vs x8 oczywiscie w wypadku CF, bo z SLI nie ma to juz takiego znaczenia, przynjmniej na kartach typu 8800 Każda jedna oparta na i975 ma wsparcie CroosfireX jak ma dwa sloty Pci-e np. Asus P5W DH ,GA-G1975X,Msi 975X Platinum sam możesz zobaczyć w linku wyżej jakos widze tylko Support ATI CrossFire graphics cards 3109047[/snapback] z tego co wiem to w CF też się łączy wszystkie razem a można inne karty 4870x2+ 4850/70 ,4870+4850 lub 3850+3870 to chyba miałeś na myśli mówiąc "naprzemiennie" w zadnym wypadku nie polaczysz 4870 X2 i 48xx to bylo jedynie mozliwe z seria 3870 X2 i 38xx, odsylam do informacji, byla nawet na forum stosowna tabelka pokazujaca co mozna laczyc z czym i chyba tabelaka ta byla ze strony ATI, napewno jest gdzies tutaj proponuje poszukac.. wyjasnij jeszcze dlaczego tylko na X48 widnieje Support ATI CrossFire™X Technology graphics cards http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=2 a tu naX38 brak tego http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=2 sprawdz sobie innych producentow jak chcesz, BLUE twoja plyta posiada certyfikat CrossFireX i mozesz smialo pakowac drugiego 4870 X2 :wink: jesli oczywiscie widzisz w tym na dzis dzien jaki kolwiek sens :huh: sami producenci mowia ze sterowniki dla 48xx i CFX sa jeszcze mocno nie dopracowane, wlasnie czytam o tym przeterminowanego news- B-) a Edytowane 28 Września 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Odnośnie P5W DH http://game.amd.com/us-en/crossfirex_components.aspx?p=2 Z 4870X2 +4870/może zamiast oficjalnie poszukać --warunek VISTA i conajmiej 8.8 ale zysk zerowy i to bezsensowne łączenie http://www.overclock.net/ati/371878-ati-hd...ers-thread.html http://www.overclock.net/ati/371878-ati-hd...-thread-32.html zegary pozniej dopasowal w biosie a pozniej juz RT,to że oficjalnie mówią nie nie oznacza że się nie da, tu jak mu padła X2 http://www.overclock.net/ati/371878-ati-hd...-thread-47.html na forum ati http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...MVIEWTMP=Single sterownmiki do 48xx są dopracowane a 8.9 większość problemów z CFX rozwiązały a może 9.10 chcesz bo co niektórzy mają. Nie namawiaj Blue do kupna drugiego X2 bo niema najmniejszego sensu zero skoku wydajnośc a w dużej części obniża wydajność,no chyba że marki lubi. odnośnie X38 to może stronę wcześniej powinieneś poczytać,to że nie uaktualnia informacji to nic nowego a jest wspierane http://www.asus.com/products.aspx?modelmen...l3=572&l4=0 a P45 już jest CFX a X38 nie :lol2: http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...mp;prod_no=1478 Gigabyte lepiej się stara z aktualizacją strony X38 no i jakoś CFX jest magia? http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2754 a to co na x48 <_< nie x38 jak być doczytał x38 i x48 to jest to samo nawet bios pasuje w asusach z tego co wiem to Rampage Formula to na X48 :D to od AMD z linku wyżej trudno nie zaóważyć ATI CrossFireX™ is the ultimate multi-GPU performance gaming platform. Enabling game-dominating power, ATI CrossFireX technology enables two or more discrete graphics processors to work together to improve system performance. więc każda płyta z dwoma PCI-E jest CFX poza chipsetami Nforce,sis,via w dwóch ostatnich zostały niedobitki. http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...p;enterthread=y przydatny FAQ żeby dalszych pytań nie było Kończę tą szkółkę i czekam na saves :D Edytowane 29 Września 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...