Ns5 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Styczeń,Luty i będziesz płakał :D ja się zapytam jakiej mocy zasilacz potrzebny jest do CF 4850(@760/2330 def V 1.12?)? Mam OCZ'ta GXS 600W i przy OC wymięka komp na def chodzi w miare ok :) (mam 3 HDD kilka(nascie) wentyli i E8500 @ ~1.4V) komp chodził ok z E4300 @ 1.6V i 8800GTS 640M 702/1785/2160 wiec oc troszkę było :) i niewiele mniej prądu pobierał Edytowane 26 Października 2008 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Styczeń,Luty i będziesz płakał :D ja się zapytam jakiej mocy zasilacz potrzebny jest do CF 4850(@760/2330 def V 1.12?)? Mam OCZ'ta GXS 600W i przy OC wymięka komp na def chodzi w miare ok :) (mam 3 HDD kilka(nascie) wentyli i E8500 @ ~1.4V) komp chodził ok z E4300 @ 1.6V i 8800GTS 640M 702/1785/2160 wiec oc troszkę było :) i niewiele mniej prądu pobierał Ja Cie prosze - zmień zasilacz , bo coś z nim nie tak. Zobacz na mój sing. Wszystko śmiga OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Jeżeli chodzi o pobór prądu to mój komp w idle żre ok 170-190W ( Wszystko co w sigu , bez monitora ), a zobaczymy co będzie jak zamontuję w nim dodatkowe dwie kostki pamięci i przede wszystkim 4870X2. Zapewne będzie to ok 300W w ide i 500W stress. Wszystko głównie zależy od tego ile dane podzespoły biorą z poszczególnych linii Amperów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Ja Cie prosze - zmień zasilacz , bo coś z nim nie tak. Zobacz na mój sing. Wszystko śmiga OK.Dlatego pytam na jaki :P myślałem nad Tagan'em @ 750-800W lub czymś "markowym" podobnym :D z tego co wyliczyłem mój komp max w stanie jest pobierać 490W a na lini +12 mam NIBY więcej :P Sprawa wygląda tak ze przy def taktach kart i procu z OC @ 1.4V w grach występują BOSD lub zasilacz się po prostu wyłącza (filtr przeciw przeciążeniowy ?) zasilacz jest dość gorący przy 2-ch kartach a z jedna to lód :D przy taktach 626/1100 (700/1100 def) i procu 1.25V jest ok nie ma BOSD ani komp się nie wyłącza a po wyżej tych wartości nie da się nic robić na kompie (grac) czasem wywali blad sterownika ekranu (2 karty + 1.4V na procu) Edytowane 26 Października 2008 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) znowu zauważyłem takie jaja, czym to może być spowodowane, wie ktoś? wykorzystanie GPU 488%? Edytowane 26 Października 2008 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Pewnie błąd w sterownikach 64bitowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Pewnie błąd w sterownikach 64bitowych. najprawdopodobniej bo u mnie usage też sie wali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Ja dopiero zacząłem zabawe na 64bitach ale na razie wszystko działa ok. Albo błąd dotyczy tylko X2. Edytowane 26 Października 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Czy korzystacie z automatycznego podkręcania przez sterowniki, czy to w ogóle działa? U mnie suwaki się nie ruszają, każe czekać i nic tak naprawdę się nie zmienia. Możecie napisać jak u was się ma ta sytuacja i na ile wam się udało podkręcić grafikę, jaki przyrost ptsów, gry, 3dmarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 z tym ATI Overdrivem to lipa generalnie jest jakaś :P bo ustawie np 800/950 przejdzie test dam zatwierdź a i tak będę miał po staremu :P chyba, że ja czegoś wybitnie nie umiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Ati Overdrive ustawił taktowanie 790/990, strasznie cienko, a i tak 3Dmarka musiałem wyłączyć zanim się zaczął, arty że szkoda słów. Liczyłem na większe OC, biorąc pod uwagę fakt chłodzenia wodnego, ale jak widać grafika jest już mocno wyśrubowana. Czym monitorujecie temperatury podczas grania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Styczeń,Luty i będziesz płakał :D ja się zapytam jakiej mocy zasilacz potrzebny jest do CF 4850(@760/2330 def V 1.12?)? Mam OCZ'ta GXS 600W i przy OC wymięka komp na def chodzi w miare ok :) (mam 3 HDD kilka(nascie) wentyli i E8500 @ ~1.4V) komp chodził ok z E4300 @ 1.6V i 8800GTS 640M 702/1785/2160 wiec oc troszkę było :) i niewiele mniej prądu pobierałprzy tym zasilaczu wymieka śmieszne normalnie.grafy po vmod więcej biorą niż x2 wc pozadne oc szkoda gadac Edytowane 27 Października 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 ja włączam rivatunera i jak wychodzę to widzę co się działo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 A w jakiej wersji masz Riva Tuner, bo mi moja nie pokazuje monitoringu temperatur v2.03? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) 2.11 jest chyba najnowsza :lol2: wracając do mojego przypadku jutro popróbuje 1.4V i 750/2300 :D Maxforce taka różnica ze ja mam 15 wentyli i 3 HDD wiec to tez troszkę W zabiera :razz: a zasilacz już nie nowy swoje lata ma :D Edytowane 27 Października 2008 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Dzięki Ns5, w końcu, jest tak jak należy. Jak zmieniasz napięcie, rozumie że podnosisz woltaż na pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) 2.11 jest chyba najnowsza :lol2: wracając do mojego przypadku jutro popróbuje 1.4V i 750/2300 :D Maxforce taka różnica ze ja mam 15 wentyli i 3 HDD wiec to tez troszkę W zabiera :razz: a zasilacz już nie nowy swoje lata ma :D no wentyli mam mniej całe 7 tylko 2 HDD,dolicz to tego pompkę,te dodatkowe 8 wentyli i jeden HDD to kropla w morzu.Mój zasilacz ma 1.5 roczku więc daj spokój zasilaczowi bo to nie jego wina.Jestem ciekawy w jakiej ty budzie 15 wentyli włożyłeś. Lepiej znajdz porządne ustawienia do procka bo to jego wina .Wyciągnij jedną kartę zostaw procka na 1.4V i będziesz miał to samo 45nm troszke inaczej się kręci niż e4300 więcej wysiłku do stabilności. Edytowane 28 Października 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Chyba skoncza sie zakupy kart x2. Cena juz ok 2000 a nawet wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 a ja jeszcze niedawno kupilem za tysiaka heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) no wentyli mam mniej całe 7 tylko 2 HDD,dolicz to tego pompkę,te dodatkowe 8 wentyli i jeden HDD to kropla w morzu.Mój zasilacz ma 1.5 roczku więc daj spokój zasilaczowi bo to nie jego wina.Jestem ciekawy w jakiej ty budzie 15 wentyli włożyłeś. Lepiej znajdz porządne ustawienia do procka bo to jego wina .Wyciągnij jedną kartę zostaw procka na 1.4V i będziesz miał to samo 45nm troszke inaczej się kręci niż e4300 więcej wysiłku do stabilności. Z jedna grafa chodzi ok :D 1.4V + na karcie 760/2320 :D jak wrócę do domu to protestuje z dwoma E8500@1.4V miałem tez z 8800GTS i tez chodziło ok E8500 chodzi już około miecha na takich ustawieniach nigdy nie miałem BSOD (na jednej grafie) wiec to nie wina proca :) u ciebie tez zasilacz ciepły ? 15 wentyli w budzie nie mam można odliczyć 3 na chłodnice :P w budzie jest 9 pozostałe to grafy ;p głośno nie jest :D Edytowane 28 Października 2008 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Chyba skoncza sie zakupy kart x2. Cena juz ok 2000 a nawet wiecej.Na szczęście ceny w euro się nie zmieniają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesion Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Witam Jestem posiadaczem Radeona 4870 X2 firmy Asus od samego początku mam jeden ciągły problem z ta kartą mianowicie w większości gier pojawiają się pasy które jak fala przelewają się przez cały ekran ;/ zwłaszcza w czasie ruchu, do tego mam " poszatkowane" krawędzie np framugi okien. Próbowałem sterowników 8.8 8.9 8.10 i czasami paski znikały w 1 grze ale pojawiły się w drugiej, dodam do tego że mam w niektórych grach Stalker Grid Crysis warhead mam spore spadki wydajności ;/ czy ktoś może miał coś podobnego i wie jak coś z tym zaradzić ?? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 podaj cały konfig i ustawienia na jakich grasz + system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesion Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Płyta główna : Asus Rampage EXTREME X 48 Karta Graficzna : Asus radeon 4870 X2 Procesor: Intel Quad q9550 2.83 Mhz Zasilacz: Corsair 750 W Ram: DDR III Crosair 1600 mhz CL 7 2GB System operacyjny XP SP 2 Prolemy sa w grach GriD, Stalker 1 oraz 2, Gear Of War, Crysis , Crysis Warhead, Bioshock, Ut 3 co do ustawień wszytsko chodzi na nowych sterownikach nic nie podkrecałem wszytsko jest na firmowych ustawieniach . :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Sapphire HD 4850X2 First Look & Tested http://www.vr-zone.com/articles/sapphire-h...ested/6157.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) co do ustawień wszytsko chodzi na nowych sterownikach nic nie podkrecałem wszytsko jest na firmowych ustawieniach . :) chodzi mi w grze - jaka rozdziałka i detale plus filtrowania... masz przynajmniej o 1 GHz za niskie taktowania do tej karty by leciała na swojej mocy... czemu zrobili porządne chłodzenie do 4850x2...też tak chce ;/ aż chyba napiszę do tych z szapa... Edytowane 28 Października 2008 przez NoVyKoMp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesion Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 w grach za zwyczaj gram na 1920 na 1200 i wszytsko na maksymalne detale ustawiam i filtry tam gdzie się da możliwie na max ale wątpię by te paski i błędy tekstur były spowodowane za słabym procesorem a co do procesora NoVyKoMp sugerujesz że powinienem go podkręcić do 4 GB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 4 GHz... w crysisie też mam takie poprzeczne ścinki przy filmikach...albo czasem przy wybuchach... nasza grafa jest mocna ale crysis robiony pod GF'y... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=206180 "Sapphire Radeon HD4850X2 overclocked results" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finesse Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Ciekawe jak będzie z temp. i hałasem na tej karcie... Bo wyniki ma midone ^^ Przed świętami można sie jej spodziewać w PL? Edytowane 30 Października 2008 przez finesse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...