pcmax Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) A ten Chieftec jaką miał linię 12V? Takie miał parametry?: +3.3V: 28 A +5V: 26 A +12V1: 18 A +12v2: 18 A +12V3: 18 A -12V: 0.5 A +5VSB: 2.0 A +3.3V: 180 W max. +5V: 180 W max. +12V: 360 W -12V: 6 W +5VSB: 10 W Stabilizator napięcia PFC: aktywny Edytowane 4 Grudnia 2009 przez pcmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) tego to juz Ci nie powiem bo nie pamietam.... moja byla tylko karta płyta itd w tym zasilka byla kumplka wiec nie wiem dokaldnie ale wiem ze zastanawialismy sie czy odpali bo minimum jest podane 600 a mielismy 550w a nie masz nikogo znajomego kto mial by zasilki 600 W albo więcej?? pozyczyc na godzinke znalazlem parametry tego jego zasilacza Natężenie prądu +3.3V - 25A, +5V - 25A, +12V1 - 25A, +12V2 - 25A, -12V - 0.3A, +5Vsb - 2.5A Obciążenie linii +3.3V/+5V - 150W, +12V - 450W Edytowane 4 Grudnia 2009 przez Kotan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Czyli to już była konkretna zasiłka, ja niestety nie mam w swoim zasilaczu takich parametrów (połowę tęgo mam co miałeś w sekcji 12V). Co do pożyczenia to absolutnie nikt nie ma bo z tego co się orientuję to ja mam najmocniejszy sprzęt wśród znajomych, a w najbliższych sklepach komputerowych nie mają na miejscu zasilaczy 600 watowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 ida swieta :) mozna pomyslec o jakiejs zasilce 600w :) mozna tez ewentualnie podpowiedzeiec rodzicom ;) powiem Ci ze Karta jest na prawde warta :) zwlaszcza do takiej rozdzialki jaka masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 "Kotan" testy zakończone :) Co prawda nie ze wszystkimi tytualmi ale będzie prównianie 1650 vs 1920. Niestety 3dmark vantage uznał, że musi mieć rozdzielczość 1920x1200 i mój fullHD ni chuchu nie pozowlił na odpalenie testu. Nie mam czasu opracować ich graficznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Może się skusze na święta zakupić zasilacz, ale kurcze jutro kończy się aukcja i już raczej nie będę miał tej 4870x2. Chyba, że kupie 2x4870, ale musiałbym płytę zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 a czemu nie mozesz kupić tej 4870x2?? a kiedy będa wyniki z tego testu ?? :D jestem ciekaw bo iwelkimi krokami zbliza sie do mnie "nowy" monitorek 30" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 To jest moja karta i ją sprzedaję, gdyż brak mi sił już walki z zasilaczem - nie mam opcji sprawdzenia jej na mocniejszym zasilaczu, a nie mam zamiaru kupować zasiłki za 300zł. Co do monitora to planuję zakup LCD 40/42" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 a tak z ciekawosci pod jaka karte go podlaczysz i jaka max rozdzialka bedzie na tym lcd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 a tak z ciekawosci pod jaka karte go podlaczysz i jaka max rozdzialka bedzie na tym lcd?? Na TV to jest 1920x1080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Tak 1920x1080 dokładnie a karta to będzie 9800GTX, albo coś mocniejszego. Myślę, że to świetne rozwiązanie np. do filmów i sporadycznego grania. NFS bezproblemowo działa w fullhd na max detalach na 9800GT... ALe w sumie jak mam już 4870x2 to chciałem ją wykorzystać, ale jeżeli trzeba zakupić kurcze za 300zł zasilacz to wolę wydać na co innego pieniążki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 300 PLN to bardzo optymistyczne założenie jak na zasilacz 600 watt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 No właśnie, zatem naprawdę nie ma sensu z mojej strony wydawać tyle pieniążków :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 300 PLN to bardzo optymistyczne założenie jak na zasilacz 600 watt. OCZ Modstream 600 jest po 300, za 350 sa Corsairy 650W. Sam ostatnio rozwazalem 4870x2 , ale aukcja przekroczyla 850 zeta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) Nadszedł czas na obiecane dawno wyniki :) Sprzęt testowy: Q6600 @ 9x333; Win7 Ultimate RC1. Najnowsze dostępne sterowniki. Żadnych optymalizacji w sterownikach nie robiłem. Na początek 3dMark Vantage. Wynik GPU Poszczególne GPU test Nie ma wersji w rozdzielczości 1920x1200 bo mój monitor jest fullHD a nie fullHD+ coś :) Stalker Clear Sky: Porównanie 1680 vs 1920 w wersji 4870x2 CF: Stalker CoP: Porównanie 1680 vs 1920 w wersji 4870x2 CF: Call of Juarez - wynik jest średnią z 3 pętli każdego testu. Porównanie 1920 vs. 1680 I na koniec Far Cry 2 :) Porównanie 1920 vs. 1680 Wnioski wyciągnijcie sami :) To co ja zauważyłem, że procesor jest wąskim gardłem. Jak założę wodę to podciągne FSB do 500 różnica między CF a Single powinna być jeszcze większa. Edytowane 11 Grudnia 2009 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Świetny teścik ;) juz widac ze 2x 4870x2 daje spora poparwe. :) jestem ciekaw co by było przy grafice 2560x1600 :D ale pewnie jeszcze lepsze wyniki :) w koncu ta karta jets stworzona do duzych rozdzialek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Monitora >30 cali nie mam skąd wyczarować narazie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 ja myslalem zeby moze gdzies pozyczyc 4870x2 ale własnie sobie przypomnialem ze mobo obsluguje mi karty z predkosciami 16 8 4 8 a wiec i tak bym nie miał 100% możliwości wiec i tak [gluteus maximus] ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Panie Panowie mam strasznie dziwny problem, którego nie mogę rozgryźć... Mam 4870x2 z E8500 podkręconym do 4 GHz wszystko lata pięknie prócz gier codemasters, a właściwie wyścigówek. Grid - artefakty w menu Dirt - arty w menu Dirt 2 - arty w menu NFS: Undercover - sporadyczne arty w grze, plus nie wyświetla opon, słupków drogowych itp. NFS: Shift - total arty po odpaleniu rozgrywki Wygląda to tak, jakby był problem z silnikiem Codemastersa, albo z silnikami do wyścigówek. Reszta gier zachowuje się normalnie, nie stwarza żadnych problemów, co jest bardzo, ale to bardzo dziwne. Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zmień sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Karta na seryjnych taktach(Zwłaszcza pamiątki)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 tak wszystko seryjnie zieger powaliła mnie twoja diagnoza, od czasu GRIDA przeszedłem już kilka zestawów sterów ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) A skąd ja mam to wiedzieć, skoro nie napisałeś o tym ? :P Teraz masz najnowsze ? Bo tego też nie napisałeś. Temperatury monitorujesz ? Mocne te "inne" gierki ? Może nie mają takich wymagań i grafika pracuje na mniejszym pułapie, więc mniej się grzeje. Edytowane 17 Grudnia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Dlaczego Cię powaliła Jego diagnoza? Bardzo często sprawcą takich cudów(Zwłaszcza w pojedynczych grach) są stery. :P Edytowane 17 Grudnia 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) także przypuszczam, że to stery, ale diagnoza żebym je zmienił jest dość trywialna... temperatury nie grają roli, czy puszczę na 100% wiatrak i jest b. dobrze z temp. czy mniej i jest wystarczająco, dzieje się to samo ;/ te gierki to chociażby Crysis jeden i drugi, Far Cry 2, Fallout itp. więc nie ma co się bać, że jej nie rozgrzewają. zabawię się jeszcze raz ze sterami, czy moglibyście mi podać jakiegoś Driver Cleanera dobrego i łatwego w obsłudze, żebym to ogarnął? Edytowane 17 Grudnia 2009 przez NoVyKoMp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Najprostsze rozwiązania nasuwają się od razu. W zasadzie nie pozostaje nic innego jak sterowniki. Teraz wyszły chyba nowe 9.12, więc je sprawdź. A w pytaniu masz już odpowiedź. DriverCleaner, dobry program :) Ja używam i jest ok. Edytowane 17 Grudnia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 9.11 widzę tylko na stronie amd, okej pobawie się, zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages...t912Hotfix.aspx http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 (edytowane) Witam Panowie mam zonka. Zakupiłem sobie właśnie TV 32" i trochę mnie wkurza kwestia przechodzenia z TV na monitor, przez wyłączanie TV i odłączanie kabla HDMI. Znacie jakiś skrót do przejścia z jednego DVI na drugie ?? Typu kliknąć ALT+M i przełącza z monitora na TV, czyli z wyjścia DVI-1 na DVI-2. Odnośnie zasilaczy, trzeba uważać ponieważ po dłuższej pracy zasilacz z linią +12/20A lub mniej może szwankować. Zalecam jakiś model z linią 25A dla grafy lub pojedynczą mocną linią +12V. Sam posiadałem wcześniej zasilacz Chieftec 1200W z czterema liniami +12V ( 2x20A i 2x25A ) i niestety po niecałych dwóch latach padł ( na dwa tygodnie przed końcem gwarancji :) ). Zakupiłem więc tego korsarza HX850W i jak na razie wszystko ładnie śmiga. Odnośnie gier, to nie testowałem tych samochodówek, ale w związku z w miarę świeżym zakupem kierki MOMO zapewne coś stestuję to dam znać czy też mam arty. Najciekawszy zonk w grach to Gothic 3 i Two Worlds, gdzie silniki gry zasuwają kilkadziesiąt razy szybciej. Łatwo to można zaobserwować w grze Two Worlds jak w menu włączymy autozapis co 30minut i wrócimy do gry, a tu się będzie pojawiać info o autozapisie co ok 8-10 sekund :blink: No cóż Karta jak na dzisiejsze czasy jest wypasiona i nie zamierzam jej na razie zmieniać na inną, ale na następną gwiazdkę zapewne będzie coś nowego, bo już widzę że najnowsze gierki w 1920x1080 i detalami na max chodzą OK ale mało ma już zapasu ta karta. Pozdrawiam Edytowane 3 Lutego 2010 przez Kencho-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam. Czy Ktos mi powie o czym informuja diody na radku 4870x2 nad złączami zasilania?? jest tam 5 diod i pala mi sie 3 czerwone. Czy mam spodziewać sie najgorszego czy mozna coś z tym zorbić?? zaczeło sie od tgeo ze gralem nagle monitor sie jak by zawiesił razem z komem a po resecie juz nic. komp startuje ale monitor nie ma sygnału Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...