Kotan Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 a nie lepiej bylo fullcovera?? :) to daj znac jak podkrecisz jeszcze pamieci :) bo ja sie troche bawilem ale nie edytowałem biosu i ustawienia fabryczne mi wracały :( zastanawiam sie tylko czy obejdzie sie bez podnoszenia napięcia..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Miałem dwa bloczki po duecie 4850 :) Ponadto 2x bloczki + radiatorki wychodzi taniej niż fullcover :P Na pamięci muszę dmuchnąć bo narazie ciepło im i zobaczę czy coś ich podkręcanie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Witam , mój znajomy ma problem z 4870x2 od Sapphire , otóż od jakiegoś czasu karta zaczeła strasznie się grzać , po kilku minutach grania dochodzi do 107* po czym wyłącza się wentylator i trzeba zrestartować kompa bo inaczej blue screen wyskakuje :/ p.s karta zaczeła fiksować gdzieś 2 miechy od zakupu Edytowane 30 Października 2009 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Wentylatorem można sterować z poziomu CCC, niech kolega spróbuje ustawić ręcznie szybkość wentylatora i wtedy test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 cały czas jest na 100% i nic nie pomaga , od wczoraj siedzi na win7 i zaczeły pojawiać się dziwne artefakty i różowe tło podczas wchodzenia do gier gdy grafa jest jeszcze zimna :/ , po ponownym wejściu znikają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Po co kombinować, na serwis z nią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 tez mialem na poczatku problem z 4870x2 pod Windows 7 ;) złe kolory to wina sterów ;) co do grzania to nietstey ale jesli nadal bedzie miec takie problemy serwis.... albo moze zobaczyc czy przypadkiem jakas śruba od mocowania radiatorów sie nie poluzowała.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 4870x2 vs OC ciąg dalszy :) Zrobiłem nawiew na kartę i od razu pamięci lepiej się poczuły. Przy ustawieniach 850/950 (gpu/ram) pojawił się skok wydajności (syntetyk 3dmark). Teraz czas na gry :) Temperatura pamięci nie przekracza 45 stopni (mierzone na najbardziej zaslonietych pamięciach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyerpl Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Panowie powiedzcie jak to wreszcie jest z OC na 4870X2? Mam Gainwarda 4870X2 GLH i zastanawia mnie jak jest z oc i napięciem na tej karcie. Mam xp 32 bit i do oc używam MSI Afterburnera. Gdy włączam Afterburnera pokazuje mi się napięcie rdzenia 1.325v ale jak klikne na reset program automatycznie obniża na 1.265, z tego co czytałem nie da się programowo ustawić więcej niż 1.265, więc jak to wreszcie jest? GPUZ wykrywa 1.325 jako domyślne, czy może Gainward nagrzebał coś w biosie i podniósł napięcie żeby takty domyślne uzyskać, karta kręci się jak oszalała, to mogło by wiele wyjaśniać, bez problemu daję radę puścić rdzeń na 840MHz. Byłbym wdzięczny za jakieś rady apropo napięcia, jakie ma domyślne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 'keiename' to dawaj dawaj :D a napięcie podnosiłeś?? jak pchniesz ja jeszcze wyzej z dobrymi wynikami to bedzie swietnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 napięć nie podnosiłem, w Vmody i mody biosu nie chcę się bawić a programowo nie widziałem takiej opcji. W sumie 860/950 jest całkiem fajnym wynikiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 jeśli nie bawisz sie w mody biosu to jak ustawiasz takie takty na stałe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Nie potrzebuje takich taktow na codzień. ATI Tool i jak chce pograć to ustawienie zegarów i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 jaki masz system albo ktora wersje toolsa?? mi na 7 ati tools pokazywał tylko procent wykorzystania GPU ale nic nie moglem zmienic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Win7 RC 64bit, ATI tools najnowszy ze strony ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 ati tools pozwala Ci na ustawianie taktów na obydwu rdzeniach ??;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Tak, możesz ustawić dla każdego osobno. Nie do końca działa ustawiania taktowania dla trybu 2D i 3D osobno. UPDATE: Wczoraj dotarl drugi 4870X2 Top (790/915) :D niestety zasilacz 950Watt okazał się zasłaby do tego kwartetu 8O Przy jakiej kolwiek próbie wejścia w tryb 3D następuje restart kompa. Będę robił test na dwóch zasilaczach: 950 Watt jako główny oraz 650 Watt jako zasilacz tylko dla drugiego 4870X2 i zobaczymy co z tego wyjdzie. Edytowane 5 Listopada 2009 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 no i jka tam testy?? druga karta tez krecona czy jeszcze nie ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 UPDATE: Wczoraj dotarl drugi 4870X2 Top (790/915) :D niestety zasilacz 950Watt okazał się zasłaby do tego kwartetu 8O Przy jakiej kolwiek próbie wejścia w tryb 3D następuje restart kompa. Będę robił test na dwóch zasilaczach: 950 Watt jako główny oraz 650 Watt jako zasilacz tylko dla drugiego 4870X2 i zobaczymy co z tego wyjdzie. Czas najwyższy żeby takie potężne grafy były zasilane oddzielną wtyką do 220V a nie z biednych zasilaczy wyciskać siódme poty. No ale interes się kręci. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 pomyśl o czystości takiego 220V i o idei zasilacza komputerowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 E, było już takie rozwiązanie, chyba jakiś składak od Nvidii. A zasada zasilania to tak jak w lapkach, też jest jakiś zasilacz podłączany do gniazdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Narazie mam jakieś jazdy z zasilaczem :/ Corsair 950Watt nie daje rady jednej grafice :/ jak przechodzi w tryb 3D komputer się restartuje. Na Antku 650 smiga wszystko pięknie. Muszę załatwić inny zasilacz innej firmy i wtedy ruszę z testami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbojnik2010 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Zamierzam sie wlasnie do kupna karty ATI Radeon HD4670 1GB DDR3 moje pytanie brzmi czy moja plyta glowna ASRock N68-S mi pociagnie ta karte....??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Nie ten temat kolego. Jak masz złączę PCI-E i dobry zasilacz to czemu ma nie pociągnąć:?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 jak to 950 nie radzi Ci sobie z kompem i jedna grafa?? <_< ja mam Bequieta 650 i swietnie mu idzie z mocnym oc plus radem plus troche wentyli itd :D moze juz zjarales ta 950 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 No właśnie dziwne. 650 Antka działa pięknie a 950 się wywala. Sproboje na zasilaczu innej firmy o podobnej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 a podepnij kompa pod 650 a 950 daj tylko na grafike. moze tak da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Narazie musialem rozstac sie z karta. Czekam jak wroci i wracam do walki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Wlasnie zabudowalem do kompa 4870x2. Wgralem najnowsze sterowniki ze strony producenta (w7 x64). Zapodalem BOINC CC - bo do tego zakupilem grafike i obserwuje dzialanie.... Jeden z rdzeni dziala ciagle na 500/500(nr2) a nr 1 ladnie dziala standardowo na 750/900. Po uruchomieniu MSI Afterburner moge zmienic ustawienia GPU1, ale co bym nie ustawial GPU2 zawsze jest 500 ! Rivatuner i ATi Tool nie dzialaja....ponoc dlatego ze sterownik nie jest podpisany...pomimo ze w szczegulach sterownika jest napisane ze posiada cyfrowy podpis... ktos moze mi ta sytuacje wyjasnic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 sterowniki bierzesz ze strony ATI czy MSI? Spróbój czystych od ATI. Możesz też wymusić w CCC pokazywanie ikoni Crossfire kiedy tryb jest aktywyny, tak sprawdzisz czy wchodzi w trym CF czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...