Lemar Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam Mój sprzęt: MOBO: ASUS P5Q CPU: Dual Core E2180 Ram: 2x1Gb Aeneon x-tune 1066 Grafa: Radeon HD4850 Dysk: Samsung 500gb Zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A Złożyłem kompa kilka dni temu i już są kłopoty <_< Mam taki problem: Na początku komp chodził stabilnie. Po 2 dniach zaczął się resetować. Później już przy ładowaniu systemu reset. Myślałem że format i instalowanie od nowa systemu pomoże, ale przy instalacji windowsa zawsze reset albo zwis. Wyjąłem 1 kość ram, windows sie zainstalował i sie nie wiesza. Na obydwu kosciach komp się nie uruchomi tylko reset przy ładowaniu windowsa. Na tej kości, którą wcześciej wyciągnąłem też nie zadziała. Zrobiłem update biosu Mobo. Po zmianie biosu obydwie kości działały ale tylko przez 3 dni. Dzisiaj znowu zaczęły się resety. Narazie jestem skazany na 1 kość, bo inaczej Winda się nie uruchomi. 3 razy pokazał się niebieski ekran z errorem - 2 razy o pamięciach a raz o sterowniku grafy (nie wiem dlaczego) Nie wiecie co może być przyczyną ?? :huh: Przyjęli by mi ramy na gwarancję w esc.pl ?? Ile trwa reklamacja w esc ?? Miał ktoś taki problem bo wydaje mi się to nietypowe. Pomóżcie, proszę :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Ile masz błędów po całym przebiegu memtest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Nie sprawdze bo nie uruchomi sie na wadliwej kości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Skoro na jednej z kości nawet się nie uruchomi ... a na drugiej identycznej już tak to sprawa wydaje się być oczywista. ps. tę niby prawidłowo działającą sprawdź memtestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 w memtest na tej działającej kości 0 errorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) w memtest na tej działającej kości 0 errorówWięc najprawdopodobniej tylko ta druga jest zjepsuta ;) Edytowane 14 Lipca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 No niestety miales pecha. Oddawaj na gwarancje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 No niestety miales pecha. Oddawaj na gwarancje... Czyli na moje oko 2 tygodnie bez kompa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Mam nadzieje ze przeczytales watek o plycie i poradziles sie jak ustawic bios pod te kosci? Czy jedziesz na ustawieniach auto i to Cie przekonuje do tego ze kosci sa uszkodzone? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Jedna kość jest raczej uszkodzona, bo nie uruchomi się na niej komp. A na drugiej identycznej bez problemu. Wszystkie ustawienia mam auto od kiedy zmieniłem biosa. Co muszę poustawiać odnośnie ramów ?? Edytowane 15 Lipca 2008 przez Lemar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 A czy ta wadliwa kosc wkladales do kazdego slotu? I ustaw napiecie dla kosci takie jakie zaleca producent bo chyba plyty domyslnie daja za male napiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Teraz o dziwo działa na obydwu kościach. I na każdej odzielnie. Nie zmieniałem żadnych ustawień w biosie oprócz włączenia stacji dyskietek. Fart ?? 1 kość - 0 errorów 2 kość - 0 errorów obydwie kości - 0 errorów Czyli to jednak nie jest wina ramów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Mowie Ci sprawdz jake napiecia plyta ustawila pamieciom i jakie napiecia zaleca producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Wczoraj mojego kompa szlak trafił na dobre...... :mad: Tylko pokręci wiatrakami, zgaśnie na chwile, znowu kręci, zgaśnie itd.. Na innych ramach tj. Corsair też nie odpali. A moje aeneony nie działają też u kumpla. To samo - wejdzie do windy i reset a czasem niebieski ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...