Skocz do zawartości
mpeg-4

Najlepsze Zestawienia Sprzętu Audio Do Kompa ! .

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwie propozycję:

Opcja 1

PClink -> Beresford (mod21) -> Reloop -> Wharfedale 9.1 + okablowanie.

Opcja 2

Emu202 -> wzmak Denon/Marantz (używki) -? DIY . Tutaj wzięłoby to 1200 złotych przy zleceniu wykonania tych głośników

Po pewnym czasie zostaje zmiana głośników w Opcji 1. W drugim przypadku, zabawa ze źródłem i wzmakiem :)

1200zł to jest cena bez obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1200zł to jest cena bez obudowy.

Serio:D?

Po pierwsze mozna zamowic na forum diyaudio owe przetworniki i bedzie 800zł (akustyk ma drozej) , sama buda to oklo 300-600zł (zalezy co masz) a i tak wyjdzie jakies 1200zł co jest od groma oplacalne jesli za 900 mamy wafle...

Spokojnie ten zestaw mozna zlozyc za 1100 ( stad taka kwote podal niko2003, bo raczej akkustyka nie bierze pod uwage) do tego emu 350zl i reszta na wzmak (uzywka ) i manta, solo, svany, walfe co tam jeszcze po forum biega moze conajwyzej pasc na kolana :)

@elektrykk opisze dzis wrazenia w jego temacie aby tutaj nie robic OT

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, szukam głośników do swojego iMaca, mam kartę muzyczna emi2|6 i pod to chce dobrać głośniki. Pierwszy plan był taki że chciałem podłączyć maca do mojego wzmacniacza Rotela i kupić dwa głośniki do stereo, jednak jest to koszt ok 2000zl jeśli chce jakiś sensownie brzmiący zestawik.

Druga opcja to zestaw Logitecha Z-5500, jednak nie wiem czy to dobry wybór czy lepiej poszukać czegoś innego, tym bardziej że nie zależy mi na 5.1, i wystarczy mi dobre stereo. Jednak w/w zestaw kusi mnie funkcjami, parametrami i designem.

Dodam że mają to być głośniki do muzyki.

Edytowane przez greg sd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, szukam głośników do swojego iMaca, mam kartę muzyczna emi2|6 i pod to chce dobrać głośniki. Pierwszy plan był taki że chciałem podłączyć maca do mojego wzmacniacza Rotela i kupić dwa głośniki do stereo, jednak jest to koszt ok 2000zl jeśli chce jakiś sensownie brzmiący zestawik.

Druga opcja to zestaw Logitecha Z-5500, jednak nie wiem czy to dobry wybór czy lepiej poszukać czegoś innego, tym bardziej że nie zależy mi na 5.1, i wystarczy mi dobre stereo. Jednak w/w zestaw kusi mnie funkcjami, parametrami i designem.

Dodam że mają to być głośniki do muzyki.

Skoro masz wzmacniacz to nie wiem nad czym się zastanawiasz. Kup przynajmniej Wharfedale 9.1 za 499 i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj gadałem z kumplem i okazało się, że ma na zbyciu amplituner Technics dokładnie taki jak w poniższym linku:

Technics chce go sprzedać tak za 200zł i moje pytanie jakie kolumny do 300 złotych polecicie do niego o ile jakieś dostane w tej cenie

A tutaj więcej zdjęc tego amplitunera:

Technics

Technics

Technics

Edytowane przez Shinnok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zakupiłem ostatnio Alesis M1 Active 320 USB, i jestem zauroczony tym maleństwem. Po zmianie pokoju musiałem dokupić głośniki aktywne do laptopa. Chciałem coś małego z własnym DACem. Oczywście ma ograniczenia na basie, ale dzwięk jest poprawny i zrównoważony. Scena dzwiękowa niesamowita. Jak ktoś potrzebuje głośników do kompa a nie chce kupować karty dzwiękowej ( dotyczy szczególnie laptopów) bardzo polecam przesłuchać - zdziwicie się :blink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UD-10.1 USB Audio Converter - 790 złotych do tego DAC 700 złotych i wychodzi "drogie" według mnie źródło.

ale i tak się opłaca w PL kupić raczej

koszt w audiomagus to po przeliczeniu 720zł + wysyłka pewnie co najmniej $20 więc wychodzi drożej

no i w PL prościej dokonać zwrotu i wszystko zapewne odbywa się szybciej

ja czekam na oficjalne wprowadzenie lampowego preampa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosba o rade

sprzet audio jak w podpisie. obecnie przesiadlem sie na lapka, wiec nie mam wyjsc cyfrowych audio.

mam do wyboru

- kupic pc linka - koszt od 150 do 270zł

- sprzedac beresforda i kupic daca z wejsciem usb (btw wlasnie pojawil się nowy beresford z takim wejsciem)

ktore rozwiązanie lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

druga opcja wyniesie Cię o wiele drożej i z tego co pisze Grado_Fan, o wiele lepiej wypada PCLInk w roli transportu w porównaniu ze zintegrowanym wejściem USB w 7520

lada moment powinna być gotowa czwarta wersja jego moda, wypożycz bo warto

ja u siebie zauważyłem ogromne różnice w jakości transportu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam, ale na pewno wypożyczę i może namówię GradoFana na modyfikację mojego transita

odsyfienie zasilania działa cuda

Panowie, ja Wam coś powiem. Mam Pclinka u siebie w domum jestem naprawde bardzo ciekaw co takiego jest w modyfikowanym ze kosztuje 150zł wiecej niz wersja podstawowa. To jest tak proste urzadzenie, z mala ilsocia elementow, ze naprawde niewiele tam mozna zmienic. pomijam juz malutka obudowe do ktorej prawie nic wsadzic sie nei da.

Wczoraj rozkrecilem mojego pclinka, wymienilem 6malutkich kondensatorow elektrolitycznych (wsadzilem oscon, panasonic FC, bo akurat mialem pod reka) + dwa tantalowe. kosztowało mnie to jakies 10zł, 30min pracy + mnóstwo zabawy zwiazanej z odsluchem. Owszem, gra lepiej, przede wszystkim czysciej, klarowniej, bardziej wyraziscie.

http://pr1nce.w.interii.pl/xitel_mdportdg1_inside.jpg

co prawda ja posiadam pclinka srebrnego, ale czarny jest na tym samym ukladzie i nie moze roznic sie znacznie.

na obrazku zaznaczylem co mozna zmienic w pclinku zeby gral lepiej. Obowiazkowo kondy (zaznaczone na czerwono) oraz wersja maxxed - wymiana kwarcu. Łączny koszt - 20zł.

Panowie, nie dajcie sie omamić. Z pustego i salomon nie naleje, z pclinka nie zrobi sie cudow, ale mozna go znacznie poprawic czego sam wczoraj dokonalem. Smiac mi sie chce, bo doskonale pamietam jak G_F pisal ze cena pclinkow jest tak wysoka poniewaz czesto padają przy lutowaniu.. :D:D:D:D. Powiem krótko, mam w domu jedną lutownice 30w kupiona za 20zl i nie mialem absolutnie zadnych problemow z lutowaniem na pclinku.

Jezeli ktos z Warszawy ma pclinka v3, ewentualnie zwyklego, chetnie spotkam sie i przyniose swojego aby uzmyslowic, ze cala zabawa zamyka sie w 20zł. szkoda przeplacac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi