Skocz do zawartości
rangerek

co sie kryje w trawie???

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm sam sie zastanwialem

ale zobacz ze troche w tej traqwie ją widac

a jak wykonasz o co proszą to na niej tez te kwaty sa widoczne - moz to jakis transparency jest

sprobuje poeksperymentowac w PaintShopie

juz chyba wiem - nawet nie wchodzilem do photoshopa :mrgreen:

wystarczy kwiatki dac jako background , stworzyc nowa warstwe z przezroczystym tlem , wstawic w nie photo babki , ustawic w miare miare przezroczystosc babki , zapisac w jpeegu i gotowe - tak sie mi wydaje - nie chcce mi sie bawic teraz w photoshopie bo nawet nie mam cracka do niego , bo mi sei evaluateuate. skonczyl :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

// ctrl + c z innego forum

"trudne to nie jest chociaz jest troche zabawy...

ktos mial orygianlny pomysl ;]

chodzi o to ze tworzy sie 2 warstwy - a kazda jest podziurawiona co drugi pixel - taka siatka - i te siatki sie nawzajemn dopelniaja, w momecie gdy zaznaczysz rysunek to jedna siatka jest calkowicie zaslonieta - bo internet explorer w momecie gdy zaznaczasz rysunek naklada na niego siatke z czarnych pixeli - i wtedy gdy jest zaznaczony rysunek i jedna siatka jest zaslonieta to jest widoczna ta druga - w tym wypadku panna w tle, zas w momecie gdy nie jest zazanczony to sa obie widoczne - i teraz trzeba tak podbic kolory aby ta ktora ma byc nie zaslonieta przez siatke explorera - ta ktora ma byc na wierzchu - miala odpoweinio podbite kolory - jasniejsze abys tego co ma byc w tle nie widzial - to ma bardziej przygaszone kolory ktore sa widoczne dopiero gdy miedzy nimi sa czarne pixele

1 - pixele z pierwszego rysunku

2 - z drugiego

_ - puste przestrzenie

B - czarne pixele ktore pojawiaja sie gdy zaznaczysz rysunek i zaslaniaja pixele z pierwszego

pixele 1 musza byc mocniejsze i zywsze niz 2

1 obraz:

1_1_1_1_1

_1_1_1_1_

1_1_1_1_1

_1_1_1_1_

drugi:

_2_2_2_2_

2_2_2_2_2

_2_2_2_2_

2_2_2_2_2

jak sa nalozone to jest to:

121212121

212121212

121212121

212121212

a jak jest zaznacozny to na meijsce pixeli z pierwszego wchodzia pixele z czarnej siatki

B2B2B2B2B

2B2B2B2B2

B2B2B2B2B

2B2B2B2B2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi