Skocz do zawartości
cubbek

Nowy Komputer - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj kurier przyniósł mi do domu nowy, długo wyczekiwany sprzęt. Dokładna specyfikacja:

ASUS P5k PRO

Core 2 Duo E8400

Radeon HD4850 GigaByte 512MB

2x2GB PC6400 800MHz A-Data Vitesta EE

Seagate Barracuda 7200.11 320GB 16MB

Zasilacz Corsair CMPSU-550VXEU 550W

Obudowa CoolerMaster Elite 330

Zadowolony i szczęśliwy od razu go rozpakowałem, zachwyciłem się nowiutkimi opakowaniami od C2D i Radeona i zacząłem cały komputer podłączać.

Wszystko podłączyłem [klawa, myszka, kabel zasilający, monitor], przełączyłem przełącznik na zasilaczu na On i cisnąłem przycisk Power.

Niestety, nic się nie stało. Żadnego światełka nic...

Rozkręciłem obudowę, myśląc, że może zasilacz nie jest podłączony, ale tak nie jest... wszystko jest [raczej na bank] na swoim miejscu...

Co może być nie tak :/ Postarałem się dokładnie opisać mój problem...

Czy to może być zepsuty zasilacz (?!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu nie koniecznie może być wina starego biosu nie wspierającego 45nm bo przecież komp się nawet nie włącza więc nie można narazie stwierdzić czy tak jest, co innego gdyby komputer się włączył a nie chciał za bootować. Czy na płycie głównej na 100% nie świeci się żadna lampeczka?? Może przedni panel obudowy jest źle podłączony, spróbuj zewrzeć piny śrubokrętem i zobacz czy komputer się włączy, jeśli płyta główna nie dostaje prądu to albo zasilacz zepsuty albo płyta główna uszkodzona ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi