Skocz do zawartości
Krzysztof036

Pomoc W Wyborze Chlodzenia Am2....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prosze o pomoc w wyborze chlodzenia na postawke AM2 (Brisbane G2@2.8 1,35V). Wazny jest dla mnie stosunek cena/jakosc - jesli mam placic wiecej to chce wiedziec za co :rolleyes: Mam 5 wstepnych typów:

1. ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro (PWM) - okolo 50PLN (najtansze ale czy najbardziej oplacalne?)

2. ASUS TRITON 75 - okolo 70PLN + wentylator (podoba mi sie w nim ze wentylator dmuchal by takze na sekcje zasilania i northbridge)

3. SCYTHE KATANA 2 - na Allegro za okolo 80PLN

4. THERMALRIGHT Ultima-90 - za 89PLN w pewnym sklepie internetowym + wentylator

5. PENTAGRAM Karakorum - kolo 70-75PLN

Ktore chlodzenie z tej piatki jest najlepsze wedlug was? Pomozcie wybrac bo mam metlik w glowie od czytania o nich w necie i nie wiem sam co wybrac... Jaki wybrac wentylator do chlodzen ktore nie maja go w standarcie (S-Flex 1200??) A moze jeszcze cos innego wchodzi w gre?

Edytowane przez cris22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy priorytecie kładziony na stosunek cena/wydajność to zdecydowanie Pentagram Karakorum. Trzeba jednak napomknąć, że bywają problemy z kompatybilnością tego coolera z płytami głównymi. Szerszych informacji na ten temat dać nie mogę - poszukajcie na forum :)

Jeśli szukać czegoś zamiast Karakorum to wziąłbym Xigmateka HDT-SD964 lub Ultimę90 z Zephyrem lub AC sterowanym przez PWM.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi