Krzysztof036 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Prosze o pomoc w wyborze chlodzenia na postawke AM2 (Brisbane G2@2.8 1,35V). Wazny jest dla mnie stosunek cena/jakosc - jesli mam placic wiecej to chce wiedziec za co :rolleyes: Mam 5 wstepnych typów: 1. ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro (PWM) - okolo 50PLN (najtansze ale czy najbardziej oplacalne?) 2. ASUS TRITON 75 - okolo 70PLN + wentylator (podoba mi sie w nim ze wentylator dmuchal by takze na sekcje zasilania i northbridge) 3. SCYTHE KATANA 2 - na Allegro za okolo 80PLN 4. THERMALRIGHT Ultima-90 - za 89PLN w pewnym sklepie internetowym + wentylator 5. PENTAGRAM Karakorum - kolo 70-75PLN Ktore chlodzenie z tej piatki jest najlepsze wedlug was? Pomozcie wybrac bo mam metlik w glowie od czytania o nich w necie i nie wiem sam co wybrac... Jaki wybrac wentylator do chlodzen ktore nie maja go w standarcie (S-Flex 1200??) A moze jeszcze cos innego wchodzi w gre? Edytowane 14 Lipca 2008 przez cris22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Doczepie się do tematu... :wink: Które z tych chłodzeń jest najwydajniejsze? Na 90% jestem zdecydowany na Karakorum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Przy priorytecie kładziony na stosunek cena/wydajność to zdecydowanie Pentagram Karakorum. Trzeba jednak napomknąć, że bywają problemy z kompatybilnością tego coolera z płytami głównymi. Szerszych informacji na ten temat dać nie mogę - poszukajcie na forum :) Jeśli szukać czegoś zamiast Karakorum to wziąłbym Xigmateka HDT-SD964 lub Ultimę90 z Zephyrem lub AC sterowanym przez PWM. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Biore Karakana :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...