Skocz do zawartości
gixy105

Najlepszy Pakiet Biurowy Jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jaki jest najlepszy DARMOWY pakiet biurowy,

Jest tylko Open Office ale...

ale chodzi mi o to aby czytał dokumenty utworzone w Microsoft Office i aby tworzył dokumenty które można czytać w Miscrosoft Office.

...z tym już jest problem. Niestety dokumenty MS Office w 100% dobrze czyta tylko ten pakiet. Na OO mogą pojawiać się problemy z formatowaniem tekstu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko zalezy jaki to bedzie dokument, bo pakiet to pakiet. Dokumenty tekstowe, arkusze, prezentacje, to najlepiej jakbys uscislil. Jesli ma to byc sam tekst w Wordzie/Writerze, bez jakiegos wymyslnego formatowania, to mysle, ze OpenOffice da rade. Jak nie sprobujesz, to sie nie przekonasz. Sciagaj instalke OO i do dziela. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie spokój z oo, to jest jeden wielki badziew. Chcesz mieć porządnie, zainwestuj w komercyjne oprogramowanie. Nieliczne darmowe programy mogą są dobre i profesjonalne, a jeśli już są to manual jest nieaktualny :) a znalezienie rozwiązania problemu wymaga spędzenia sporych godzin na przeczesywaniu internetu.

To jest tak jak z kupowaniem auta składaka po wypadku i nowiutkiego z salonu. O zaletach drugiego (łącznie z gwarancją) nie ma co dyskutować. Więc albo tanio albo dobrze... Razem te przymioty rzadko występują w naturze :)

Może macie inne doświadczenie, ale ja ostatnio właśnie takie mam i ludzie z którymi współ/pracuję mają podobne.

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi