TheNaturaT Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Sprawa ma sie tak... Chce rozdzielic sygnal antenowy do 3 odbiorników. Główny sygnał jest z kablówki (upc). Latwo odpowiedziec - użyj zwyklego rozdzielacza, ale... Zalezy mi na jak najmniejszej stracie na jakosci obrazu, przy czym odleglość od glownego kabla antenowego do odbiorników to około 1, 10 i 15m. Zastanawiam sie co lepsze w takim wypadku. Zastosowanie wzmacniacza antenowego z rozdzielaczem vide: http://www.allegro.pl/item398862900_wzmacn...il_aws_144.html czy tez moze 2 osobne rozdzielacze na 2 sygnaly kazdy. Mam na mysli: Rozdzielenie przy głównym kablu na 2 wyjscia, i ponowne rozdzielenie sygnału na jednym z 2 kabli? (mam nadzieje ze nie zamotałem za bardzo tym zdaniem:P) Licze na pomoc! :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 nikt nie ma zdania w tym temacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Ja bym zastosował jeden rozdzielacz na 3 z jak najniższym tłumieniem. Rozdzielacz ze wzmacniaczem może ci nawet pogorszyć a nie polepszyć obraz, poniewaz moze po prostu sygnal byc za silny... Przynajmniej u mnie tak bylo (UPC). Instalator musial zakladac ogolnie w domu tlumik, bo na dwoch tv obraz latal. Jesli zastosujesz dwa rozdzielacze, to podwoi sie tlumienie sygnalu na trzeci TV. Lepiej zainwestuj w lepszy (ciut grubszy i sztywniejszy) koncentryk. Edytowane 17 Lipca 2008 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...