sarmat Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Czy ktoś orientuje się jak zainstalować Mac OS X na PC? Chciałbym zobaczyć jak ten system wygląda na żywo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 http://www.myapple.pl/mac-os-x-mac-os-9/10...os-x-na-pc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Ok, trochę poczytałem o projektach takich jak Leo4All, Kalyway, iAtkos i mam pewne wątpliwości. Czy da radę zainstalować to w jakiś sposób na PC z ICH9R i RAID0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Może i dasz, ale to nie legalne ;) Niestety nawet jak kupisz oryginalnego Leoparda to i tak łamiesz licencję, czyli jesteś piratem. Proste. Ale eksperymentować ci nikt nie zabroni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Szczerze mowiac ja sie bawilem w to troszke, ale bez jakichs wiekszych pozytywnych rezultatow, jeszcze na starym sprzecie. Z tym ze probowalem postawic macOS server na PC, nie za bardzo sie to udalo, Tigera/Leoparda mam na maczku normalnym, wiec moze dla tego szybko odpuscilem, bo na rekonfiguracje PC nie mam czasu :) Poproboj z instalacja przez VMware w trybie native, czy jakos tak, ale nie wiem czy nie potzrebuje wtedy calego fizycznego dysku dla siebie. Po zabawie w laczenie partyczji Macowych z FAT32 i NTFS na tym samym fizycznym dysku mam zle doswiadczenia, nawet w uzywaniu tego samego dysku na przemian w MAC i PC, bo po prostu niewiele brakowalo i stracil bym dosc cenne dane jak mi nagle partycja sie zapodziala gdzies :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Próbowałem instalować Leoparda na maszynach virtualnych, na VMware przechodzi nawet proces instalacji i echo, na dzien dzisiejszy nie da sie go zainstalowac na zadnej wirtualnej (z tego co przynajmniej czytalem) za to w przypadku instalki na oddzielnym dysku ponoc nie ma wiekszych problemów, oczywiscie instalka secjalnie przygotowanych wersji (http://www.osx86project.org/), sporo ludzi ponoc dziła na hackintoshach, tylko "mały" problem z legalnoscią tego jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Tiger działą w wirtualnej - można ściągnąć gotowy obrac ale jest on dosyć wolny (na komputerze z podpisu). Widziałem też w internecie udane próby instalacji Leoparda w VMWare. Sam proces jest dosyć skomplikowany a system podobno zabugowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...