Skocz do zawartości
Lumperator

MIKROFON... tylko jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, mam zamiar kupić mikrofon (do kompa), ale nie żadne goovno z gazety czy badziew ze słuchawkami. Mówię o czymś w miarę normalnym nie przekraczającym... powiedzmy 200 zł.

Chodzi mi o mikrofon który dobrze zbiera falę i ma dość dobre pasmo przenoszenia (najlepiej, jakby tłumił niskie tony - np. do nagrywania głosu). Zwykły stereofoniczny mikrofon... jaki radzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, mam zamiar kupić mikrofon (do kompa), ale nie żadne goovno z gazety czy badziew ze słuchawkami. Mówię o czymś w miarę normalnym nie przekraczającym... powiedzmy 200 zł. 

Chodzi mi o mikrofon który dobrze zbiera falę i ma dość dobre pasmo przenoszenia (najlepiej, jakby tłumił niskie tony - np. do nagrywania głosu). Zwykły stereofoniczny mikrofon... jaki radzicie ?

typowy do kompa polecam labteca - model 514 za ok 70-100 pln lub ten model pod usb ok 180-200 pln.

Co do bardziej profesjonalnych to Suhre wymiata ale przejrzyj jescze oferty Senheiseri-a ale cos mi sie wydaje ze 200 pln na profesjonalny mikrofon to malo.

Mikrofon stereo ? do czego ma Ci sluzyc stereo w mikrofonie ? oczywiscie sa takie ale najbardziej profesjonalne to monofoniczne mikrofony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...