Skocz do zawartości
Petru23

Najlepsze Matx Am2/+ Do Oc

Rekomendowane odpowiedzi

j/w

pomozecie? Bo nie wiem, czy znajdę coś z mATX co pozwoli mi wycisnąć 7-poty z x2 5200. Na dotychczasowym ASUS M2N-VM DVI max HTT - 233 - czyli 3GHz.

Jak dotychczas wybór stanął na GA-MA78GM-S2H. Wyszukałem też Foxconn A690GM2MA-8KRS2H

Przygnało mnie tu z konkurencyjnego forum, gdyż tam są sami fanboye Intela, a tylko kilka qmatych osób zna się na rzeczy. jeden z nich polecił mi Was... ;)

czy jest jakaś inna płyta oprócz w/w, która pozwoli mi na max OC? pamiętajcie - mATX

cena max 250zł

reszta sprzętu

x2 5200 (2,7GHz)

2x1GB Corsair XMS2 Xtreme 800MHz CL5

GF 9600GT Gainward 750MHz/2200MHz

MC 400W

Powiem, iż jeśli przesiadka na E5200 + Gigabyte GA-G33M-DS2R lub asus p5e-vm (tutaj nie wiem która, obie zacne) nieporównywalnie zwiększy mi wydajność - przesiadam się. Ale wolałbym tego uniknąć ;)

Liczę na Was

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A690GM2MA-8KRS2H - mam i swojego A64x2 4000+ wykręciłem bez problemu do 3,1Ghz, brakuje mi w tej płycie jedynie "Safe-mode", tzn jeżeli przesadzisz, to czarny ekran, tylko zworka i od nowa wszystko.

PS. Dzisiaj testowałem i HTT bez problemu 350 i płyta wstaje, pamięci widze, że masz dobre, a więc i płyta pokaże swoje możliwości, bo ja mam lipne Patrioty i OCZ, więc zawiele zdziałać z nimi nie mogę ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>Petru23

Foxconn A690GM2MA-8KRS2H - bardzo dobra płytka, robi ok. 350 MHz HTT (cena ok. 120 zł)

Ja bym brał to: GA-MA78GPM-DS2H (HTT - nie wiem, ale na pewno >300 MHz najnowsza konstrukcja, dobre GPU + side port 128MB DDR3 1333 MHz; cena ok. 230 zł)

http://www.hkepc.com/?id=1427&page=1&fs=idn#view

PS: Nie ma za co ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie, ale Gigabyte jest przecież na 780G, tam jest HD3200 jako integra i płyta obsługuje AM2+, czego foxconn nie posiada (nie wsadzisz tam prawdopodobnie phenoma)

na AMD690G najlepszy jest Biostar TA690G, miałem wcześniej tego foxconna i jest gorszy - pod względem wyposażenia, wykonania i możliwości

ja bym się nie zastanawiał i brał Gigabyte'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi